Traq Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Miałem zacząć sezon boleniowy gdzieś na Odrze w okolicach Wrocławia, ale patrzę na stan i temperaturę wody i ogarnia mnie zwątpienie. Chyba trzeba będzie przemyśleć plany. Lata nie byłem na przyujściowym odcinku Widawy. Słyszałem, że nie można tam teraz dojechać autem i że same ujście zostało uregulowane. Prawda to? Warto tam jechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koczis Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 (edytowane) Wczoraj bylem na bystrzycy z myślą o okoniu - niestety rybki nie chcialy wspólpracowac.Dzisiaj Odra okolice Zoo i też 0, czekoladowa woda, pozalewane główki. Za to bylem przejechac się w stronę jazu opatowickiego i zastanawiam się nad rzeką "Oława" którą mijałem. Można tutaj łowić czy trzeba mieć jakieś specjalnie zezwolenia? Edytowane 30 Kwietnia 2017 przez koczis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morowy Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 To Tereny Wodonośne i łowić nie wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Ja na wariata sie dzisiaj wybrałem na Odrę poniżej brzegu dolnego. Nieporozumienie . Czekolada . Co rzut to ściągałem płynące śmieci. Woda prawie powodziowa. Spotkałem paru grunciarzy. Wędki mieli poskładane i impreza bo mówili ze nie idzie łowić. Koszyki 100g w klatkach zabiera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 To Tereny Wodonośne i łowić nie wolno.nie wiem jak teraz ale kiedyś było wolno tylko jakiś specjalny kwitek trzeba było wychodzić od wodociągów, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Ja na wariata sie dzisiaj wybrałem na Odrę poniżej brzegu dolnego. Nieporozumienie . Czekolada . Co rzut to ściągałem płynące śmieci. Woda prawie powodziowa. Spotkałem paru grunciarzy. Wędki mieli poskładane i impreza bo mówili ze nie idzie łowić. Koszyki 100g w klatkach zabiera.też miałe okazję to obejrzeć - ciekawe czy ktoś coś wywalczyl na takiej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ens Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Byłem na Prężycach zobaczyć rekreacyjnie rowerem jedno wielkie pole namiotowe,niestety ciężkie warunki na Odrze i wszycy zjechali nad zalew..gryzą leszczyki ktoś trafił szczupaczka ledwo ponad wymiar ogólnie bez szału.. Pochodziłem ze spiningiem na Janówku ale niestety sam śmieć płynie.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalfwhite Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Szanowni koledzy.Możliwe aby szczupak się tarł?W pewnym znanym łowisku którego nazwy nie podam widziałem 30/01.05.2017 w kilku miejscach stada 3-4 sztuk szczupłych majestatycznie pływały na zalanych trawnikach jeden przy drugim bez reakcji na podstawiane wabiki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Szanowni koledzy.Możliwe aby szczupak się tarł?W pewnym znanym łowisku którego nazwy nie podam widziałem 30/01.05.2017 w kilku miejscach stada 3-4 sztuk szczupłych majestatycznie pływały na zalanych trawnikach jeden przy drugim bez reakcji na podstawiane wabiki.Tak, możliwe. Cały proces metaboliczny poprzez znaczne obniżenie się temperatury w kwietniu został wstrzymany. Szczupak to nie pstrąg, który lubi wartką i zimną wodę. Teraz podwyższony stan wody i bardzo duży uciąg - Odra. Gdy w tak brudnej wodzie, która teraz płynie Odrą zostanie złożona ikra, napewno znaczna jej część speśnieje od bakterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Szanowni koledzy.Możliwe aby szczupak się tarł?W pewnym znanym łowisku którego nazwy nie podam widziałem 30/01.05.2017 w kilku miejscach stada 3-4 sztuk szczupłych majestatycznie pływały na zalanych trawnikach jeden przy drugim bez reakcji na podstawiane wabiki.moze próbowaly zlapac odrobinkę slońca dla ogrzania? Lubieją tak robić wczesną wiosną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 moze próbowaly zlapac odrobinkę slońca dla ogrzania? Lubieją tak robić wczesną wiosną.Na pewno się grzały woda zimna, trzeba było im kaczuchę zaserwować może by się z kusiły i widowiskowe brania by były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ens Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Odwiedziłem dzisiaj bajkał na Janówku na Odrze ciężkie warunki więc zabrałem spodniobuty i trochę porzucalem. Rybki nie współpracowały jeden odcięty ogonek i nic więcej, za to przy brzegach w zielsku pomału zaczynają baraszkować leszcze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalfwhite Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 (edytowane) Pomału? Walą jak głupie takie po 6-7 kgteż wczoraj byłem Bajkał się przelewa. Z jednej strony woda wpływa z Odry a z drugiej wypływa.Wczoraj woda zrobiła się jak kawa z mlekiem.Piękny widok jak Haloklina wody czystej i brudnej przesuwała się zajmując cały Bajkał w ciągu godziny półtora. Edytowane 4 Maja 2017 przez Gandalfwhite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 taki ból dupki dziadków i dopieli swego.... http://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/148750/60/kanal_powodziowy_we_wroclawiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4mo Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Szanowni koledzy.Możliwe aby szczupak się tarł? Witaj,Majówkę spędziłem na jeziorach w zachodniopomorskim .... Wszystkie szczupaki lały mleczem .... Opóźnione wszystko ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Ja dzisiaj szukałem boleni na spokojnej wodzie pod Wrocławiem. Niestety pod brzegiem w zalanych trawach buszowały leszcze i 3 z nich podhaczyłem (dwa spięte a jednego udało się odhaczyć w wodzie bez moczenia podbieraka). Szkoda tej całej ikry, która zmarnuje się po zejściu dużej wody. Szybko zmieniłem miejscówkę bo bolki w tym miejscu były poza zasięgiem rzutu a leszczom nie chciałem przeszkadzać. Przeniosłem się na pobliską opaskę. Ludzie! Ale się tam woda od bolków gotowała! Waliły mi pod nogami. Na samym początku opaski podwyższona woda uderzała o brzeg tworząc warkocz na dobre 70 metrów. Ataki były na 100 metrach tej opaski. Kolor wody zdawał się w ogóle im nie przeszkadzać. Miałem 2 brania i 2 wyjścia. Niestety, nic tego nie udało się wykorzystać. Pewnie jak woda opadnie to warkocz zniknie ale póki co można naślinić się do woli 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Taki mail podesłałem do PZW - jeżeli więcej osób by taki 9czy podobny) napisało to moze by działacze jakie sensowny rruch wykonali "Dzień dobry, Chciałbym zwrócić uwagę i zapytać czy PZW zwraca uwagę dla RZGW że gwałtowne zmiany (w tym obniżenia) poziomu wody jak np. na poniższym wykresie (http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/151160170) pomiędzy 6ta a 10ta rano wczoraj wpływają na niszczenie ikry ryb trących się na zalanych trawach poniżej śluzy w Wałach? Opadająca woda i tak jest groźna ale dodatkowe ruchy wywołane działaniami człowieka zabijają ikrę a za kilka tygodni będą śmiertelnie groźne dla narybku. Czy PZW może ograniczyć negatywne skutki takich działań?" Mail: 'Sekretariat' <pzw_wroclaw@poczta.onet.pl> Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuCeK Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 taki ból dupki dziadków i dopieli swego.... http://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/148750/60/kanal_powodziowy_we_wroclawiuBez zmiany mentalności i rozumienia wędkarstwa jako dyscypliny samej w sobie, nigdy nic nie ulegnie zmianie. Smutna perspektywa oczekiwania końca żywota zagorzałych fanów rybiego białka. Być może "świeże, młode i uświadomione" pokolenie wędkarzy sprosta w przyszłości temu zadaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Panowie czy jest sens jechać juz poniżej Brzegu ? Bo nie mam ochoty robić 70 km w jedną stronę i zaraz wracaćpozdr mo-chu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Pojadę jutro i sprawdzę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 No i ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Na razie nie ma sensu. Jeszcze żółta rzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush111 Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 (edytowane) Napisz czy PZW coś napisało . Wysłane z mojego YD201 przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Maja 2017 przez rush111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Też jestem ciekaw czy obsługują maile, czy może na komputerach kroją kiełbasę [emoji6] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 6 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Taki mail podesłałem do PZW - jeżeli więcej osób by taki 9czy podobny) napisało to moze by działacze jakie sensowny rruch wykonali "Dzień dobry, Chciałbym zwrócić uwagę i zapytać czy PZW zwraca uwagę dla RZGW że gwałtowne zmiany (w tym obniżenia) poziomu wody jak np. na poniższym wykresie (http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/151160170) pomiędzy 6ta a 10ta rano wczoraj wpływają na niszczenie ikry ryb trących się na zalanych trawach poniżej śluzy w Wałach? Opadająca woda i tak jest groźna ale dodatkowe ruchy wywołane działaniami człowieka zabijają ikrę a za kilka tygodni będą śmiertelnie groźne dla narybku. Czy PZW może ograniczyć negatywne skutki takich działań?" Mail: 'Sekretariat' <pzw_wroclaw@poczta.onet.pl> PozdrawiamDawno mnie nie byłoAnal, nie wiem czy Ty się nudzisz, nie masz co robić?Widzę, że jesteś takim naszym jerkbaitowym petru jedź nad tą wodę i konkretami dawaj na foruma nie jakieś bzdury... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi