Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie czy jest sens jechać juz poniżej Brzegu ? Bo nie mam ochoty robić 70 km w jedną stronę i zaraz wracać

pozdr mo-chu

Woda nadal mocno brudna, śmieci płynie już mało, aktywność bolków na powierzchni = zero, dwa bolki wydłubane spod traw - warto jechać, coś można trafić a w każdej chwili bolki mogą sie ruszyć, Pozdrawiam

Panowie, a ujście Średzkiej Wody i cały port w Malczycach, a starorzecze na Głosce, a ujście Kaczawy? Czemu nie tam, teraz to miejsca w których cały dzień można spędzić i często ładnie połowić.

Tydzień tem wizytowałem starorzecze głoski szukajac bolków - nie było ich tam. Cały tamten rok nie było tam wody "susza" i ryba chyba nabrała ostrożnoście - odzwyczaiła się tam wchodzić.

Dawno mnie nie było

Anal, nie wiem czy Ty się nudzisz, nie masz co robić?

Widzę, że jesteś takim naszym jerkbaitowym petru   :lol:

jedź nad tą wodę i konkretami dawaj na forum

a nie jakieś bzdury... ;)

Ziom - normalnie stęskniłem się za Tobą.

I widzę, że nie ma rozczarowania  - od startu błysnąłeś.

Mam tylko nadzieję, że nie przestawiłeś się, z ryb, na politykę bo nie miałby kto cieszyć nas bolkami.

Ziom - normalnie stęskniłem się za Tobą.

I widzę, że nie ma rozczarowania  - od startu błysnąłeś.

Mam tylko nadzieję, że nie przestawiłeś się, z ryb, na politykę bo nie miałby kto cieszyć nas bolkami.

jestem jestem

wywołałeś mnie do tablicy "Ryśku"  :D

rewelacji nie ma  :)

w innym wątku fota :)

Ziom,

wszystkie Ryśki to fajne chłopaki, cytując tekst z Misia :)

A w temacie ryb:

staram się być niemal codziennie nad wodą wieczorami. ale póki co, nic nie złowiłem. Fajnie, że woda spada i już widać drobnicę pod powierzchnią, no i bolki już je zaczynają podgryzać.

Na razie jednak, wolą jeść żywe niż Spirytusy :).

Slavo

• Like 1

Świat się zmienia.

Ziom pisze że „rewelacji nie ma” , Slavo że „póki co, nic nie złowiłem” :( Wygląda na to że tym co pisują na konkurencyjnym forum rybki dużo lepiej gryzą.

U mnie 4ry majowe wędkowania=8 rybek (max 72) – szału nie ma ale da się żyć.

Połamania

Przepiękny rapek!!! Gratuluję!!! Napisz parę słów na co i jak taką kobyłę przechytrzyłeś ????

Ciekawe czy inni też dziś pochwalą się sukcesami znad wody? Coś tam wyjechało zdjęciowego ????

Edytowane przez Slavobeer

Sławku nie chcę pisać, ale ryba bardzo wymęczona i trudna.

Warunki w tym sezonie bardzo trudne i wymagające doświadczenia od łowcy.

Kilka ryb padło mimo JB  znawców...

Ten sezon pokaże tak naprawdę kto..... potrafi łowić.

Jestem ciekaw czy panowie od czaso umilacza wyliczą ile miała ryba.

Mistrzowska ...przynęta wymiata.

Edytowane przez Sebo

Hmmm nie nadałem.............

Nigdy nie użyję miarki po tym jak potraktowano mojego przyjaciela.......... Wiem że moja ryba była spora mam na to sporo świadków i nigdy choćby miała metr ponad nie zostanie zgłoszona.

Wiesz znasz mnie i myślę że zdążyłeś domyśleć się że dla mnie liczy się pasja a nie wyniki.

• Like 2

Faktycznie warunki w tym roku do niedawna były arcytrudne i jak widać praktycznie nikt nie łowił. Dopiero od kilku dni coś zaczyna się dziać nad rzeką i ryby powoli ustawiają się w bardziej przewidywalnych miejscach. Wczoraj wieczorem, na kolejnej tego dnia miejscówce, wydłubałem pierwszego bolusia w tym roku. Cieszę się z tego niezmiernie i mam nadzieję, że w końcu zacznę regularnie łowić ryby,a nie tylko biczować wodę ???? Chociaż lada dzień zacznie się kleniowanie....i znów bolenie zejdą u mnie na drugie miejsce.

• Like 2