Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

W spodniobutach na Komunię? :-D

Wypraszam sobie ! To nie spodniobuty tylko gumofilce :lol: :lol: :lol:

Gajerek mam 5/6 dni w tygodniu, więc w weekendy odpoczywam od tego typu strojów, nawet na komuniach.

A jak zakładam moje wyświechtane spodnie a'la wojskowe, to nawet żona już nie pyta gdzie się wybieram :lol:

W aucie wszystko czeka gotowe do użytku.

Gotowym trza być !

Edytowane przez Slavobeer
  • Like 1

Dziś też gonitwa za szczupakiem jedna miejscówka druga, trzecia i jedno branie na BR14 szczupak nie wiele większy :D żałuję że nie miałem nic na bolenia bo usiadłem na 30 min i oglądałem ucztę boleni chyba z 4 szt tłukły raz po raz jak w amoku :P

• Like 2

Artur łowi na żyłkę ... Najlepsze jest to że ona jest z aliexpress od chończyka i naprawdę bardzo mocna :) widziałęm na zaczepie.

I powiedzcie jak to się ma do maskowania, niewidzialnych żyłek, wędek z kamuflarzem itp.itd.

Jak ma zaj..ać to zaj...ie :)

• Like 3

No pięknie. Gratki. 80 cm to już wyjątkowa ryba - jak szczupak metrówka.

Wczoraj trafiłem na kilka-może kilkanaście bolków gryzących sieczkę i olewajacych boleniowe wabiki. Łowiłem niemal stacjonarnie przerzucając wszystko co miałem w pudełkach. Ostatecznie skusiły sie trzy jeden na panika, jeden na obrotówkę nr 1 i ostatni na mikrogumkę 2-3 cm. Biorąc pod uwagę że ilość ryb w łowisku i ilość ataków to skuteczność moich zabiegów znikoma. Powiedzmy że w czasie kiedy tam byłem było z 200 ataków (raczej cichych zebrań, napłynięć i skubnięć).  Zaryzykowałbym opinię że skuteczność przypadkowa/losowa.

Macie jakiś sposób na bolki żrące mikrorybki?

Edytowane przez analityk
  • Like 1

a probowales instincta albo soula 5? ;) mi sie sprawdzily na wysokiej wodzie

próbowałem instinkt taki mikro (bardzo stary)  około 2,5 cm, Soula nie miałem, rzucalem też horna 3 cm i Widly ale wieksze takie około 5 cm (mniejszych nie miałem) - bezskutecznie. Ale kto wie moze w innnych okolicznosciach by zadziałały. Dzieki za poradę.

jak bolek wali w sieczkę to łowie na małe wobki boleniowe takie 3-5 cm . Naturalnie trzeba cicho siedzieć w krzakach i mieć dobry zasięg rzutu. Ja lubię takie łowiska więc jak coś daj znać gdzie to powiem Ci na co biorą ;)

Miałem takie wobki - od Jaz lub Wobi - nie działały - trzeba je szybko prowadzic a podejrzewam że takim bolkom nie chce sie szybko ganiać bo chwilowo przyzwyczajone są do narybku który nie porusza sie tak szybko.

kiedy tak łowisz to szybko prowadzisz wobki?

biker1 gratuluje rybki, piekny bolek....jakby to powiedział klasyk "wielki matkoj***ca" :)

Wczoraj z chłopakami gadalismy o fotach na jerku. Kiedyś była zasada, że focimy ryby trzymane w rękach, ewentualnie leżące na trawie, a tu co raz to więcej ładnych ryb rzuconych na piasek, kamienie albo beton..smutne i nieestetyczne. 

PS. Moderator ma za to pełne pole do popisu:)

• Like 5

Miałem takie wobki - od Jaz lub Wobi - nie działały - trzeba je szybko prowadzic a podejrzewam że takim bolkom nie chce sie szybko ganiać bo chwilowo przyzwyczajone są do narybku który nie porusza sie tak szybko.

kiedy tak łowisz to szybko prowadzisz wobki?

prowadzę na wiele sposobów. generalnie obserwuje sieczkę i naśladuje ich ruchy tempa itd

a jak nie biorą... to nie biorą. Po atakach bolenia widać jak on atakuje czy jest to ślepe nawalanie po narybku czy ganianie rybek i łapanie ich na wiele razy. 

to musi być mały wobek np rapalka z przyciętym sterem i dociążona. akcja lusterkująca przy średnim tempie 

• Like 1

biker1 gratuluje rybki, piekny bolek....jakby to powiedział klasyk "wielki matkoj***ca" :)

Wczoraj z chłopakami gadalismy o fotach na jerku. Kiedyś była zasada, że focimy ryby trzymane w rękach, ewentualnie leżące na trawie, a tu co raz to więcej ładnych ryb rzuconych na piasek, kamienie albo beton..smutne i nieestetyczne. 

Dzięki :D rybka na miarce i na betonie, niestety miarek szerszych nie mam ale zakupię jak by się trafiły kolejne takie grubaski :D