Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Ta czysta woda w Baryczy to coś dziwnego, nigdy nie była krystaliczna, zawsze taki mulisto-gliniasty kolorek miała i leciutkie zmętnienie. Poniżej Żmigrodu jeszcze jest taka jak zawsze, przed Kędziami już kryształ.

A u mnie ostatnio bolenie na rozkładzie, piekło zamarzło, po tylu latach zabrałem się znów za te lekceważone głupki, nic innego nie idzie wydłubać więc na nie padło.

Wczoraj jeden taki sobie a takiego kloca jak młody straciłem. Wziął w środku nurtu, pochodził po rzece a pod nogami chciałem podebrać ręką, taki był szeroki w karku, że nie dałem rady, wybił kotwicę z pyska i tyle. Podbierak oczywiście na plecach ;)

• Like 4

• 2 tygodnie później...

Możecie mi rozjaśnić ? Co to znaczy Grupa Realizacyjna SSR?

Jedna z grup chłopaków ze społecznej, nawet swój profil na FB gdzieś tam mają, wrzucali różne zdjęcia z akcji.

We Wrocławiu to ich rzadko spotykałem, ale np. na Mietkowie to bywali najczęściej.

No i podobno o to poszło, że więcej ich było poza miastem niż w mieście ;)

Ale to tylko plotki...

A co do działania i chęci...to po prostu jak tam z 3 razy podpowiedziałem gdzie co i jak źle się dzieje, to najczęściej na drugi dzień była interwencja i sypały się mandaty ;)

• Like 4

Luuudzie, żyjecie???

Odra zmienna i złośliwa jak kobieta,

Maj nienajgorszy,

Na początku czerwca trzy razy na zero,

potem miesiąc przerwy od Odry,

Ostatnie dwa razy:

- pierwszy raz sympatycznie mnie rzeka przywitała (2 krótkie szczupaki, jaź 43, 4 klenie max 48, 2 małe bolki + metrowy sumek) - po gatunkach widać że ostre kombinowanei było bo bolki nie żerowały,

- drugi raz dwa kleniki (max 45) - jak zwykle bolki się pochowały,

Dobre odsłuch boleniowe z Mietka są ale coś nie po drodze tam - może w końcu się przemogę,

• Like 3

Cisza cisza jakby wszyscy na wakacje pojechali i wędek nie wzięli. Też miałem dłuższy niż 3-tygodniowy  odpoczynek od Odry.

Wczoraj miał być powodziowy ale koniec końców wypadło na Odrę. To już chyba moja tradycja, że jadę za sandaczem a łowię klenie.

Wczoraj kilka przerzuciłem ale ataki miałem tylko na jedną przynętę i to szybciej prowadzoną.

Forumowe minimum+

post-51450-0-13950200-1500707880_thumb.jpg

Oraz jeden mierzony 47, już grubo po północy na ostatniej miejscówce, która zwykle nie zawodzi.

post-51450-0-53325600-1500708143_thumb.jpg

post-51450-0-76111100-1500708159_thumb.jpg

• Like 4

Też mam wrażenie, że jak kręcą kurkiem to szaleństwa nie będzie ale z uwagi na brak czasu człowiek i tak jedzie nawet jeśli wszystkie znaki na niebie i pogodynce wskazują, że będzie kiepsko.

Tym razem dla odmiany poszukałem kleni za dnia. Przyjechałem i wiedziałem, że rewelacji nie będzie bo woda brudna i podniesiona po przejściu frontu. Kilka udało się skusić w tym jednego ~45.

post-51450-0-42418800-1500808237_thumb.jpg

• Like 6

Koledzy wiem ze miejsce nie za bardzo bo tu o rybach ale... jade jutro do wrocka z rodziną i wyglada na to ze zostajemy na noc.macie jakies noclegi do polecenia w miescie?

Chcielibysmy nie daleko od rynku zeby polazic i pozwiedzac???? warunki nie muszą być super.probowalem przez airbnb ale weryfikacja jest masakryczna wiec sobie odpuscilem.

Moze ktos z was ma pokoj na jedną noc?????Dwoje doroslych i dwoje dzieci.

pzdr

pomarudziłem w sobotę, wyskoczyłem na zaporówkę , złowiłem kilka szczupaczków ale to nie to..... czegoś brakuje

niedziela , juz po obiedzie, żona pije kawę i zabiera sie za zaległości z pracy a mnie zaczyna nosić.... i słyszę " no jedź już i mnie nie denerwuj!!" - szybciorem do garażu - śpiochy, mokre buty i jak zwykle dylemat - który kij?  ostatnio z boleniami cienko może za kleniem? z drugiej strony najbardziej lubię bolki... dobra , stary ale dla mnie szczęśliwy jaxon do 18 gram pozwoli rzucić i brombą i lżejszymi boleniówkami, kamizelka , plecak z pudełkami i  w drogę - przede mną 1,5 h jazdy. O 17 jestem nad wodą i zaczynam standard - najpierw napływ, przechodzę na główke i zaczynam najpierw okolica warkocza, potem klatka... rzut wzdłuż główki i w pewnym momencie przytrzymanie i nagle kij się wygina a hamulec zaczyna grać - jest banan na twarzy, już jest dobrze... zaczynam pompowanie i nagle świeca - uuu... wszystko jasne, kolega zębaty z drugiej strony... lekki niepokój ale jakby miał obciąć to już by poszedł.... podciągam i widzę że zapięty za tylną kotwiczkę a cały wobler na zewnątrz - jest ok, drugie podciągnięcie, trzecie i jest na brzegu . Wyczepiam , szybki pomiar (84 cm) , 1 zdjęcie zepsutym samsungiem ( wyraźne zdjęcia robi tylko w funkcji "autoportret") i do wody.. oglądam wobka  ( Bonito boleń 7) i widzę, że ster wyłamany i zastanawiam się czy w czasie holu, czy wczesniej a nie zauważyłem, przeciagam i lusterkuje jak bezsterowiec.. nie wiem. Jestem happy - dlatego właśnie jestem wierny Odrze pomimo jej kaprysów, pomimo wielu porażek i powrotów o kiju... obławiam jeszcze kilka głowek, jedno wyjście do bromby, komary zaczynają swoją prywatną wojnę ze mną - czas wracać. W domu - co tak późno, gdzie byłeś  - na Odrze - ty to jednak durny jesteś ... no fakt-)

• Like 16

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Jak się jest raz i w 2,5 godziny ma się 3-4 na kiju i wyjeżdża jedna to chyba biorą... Nie mam niestety tyle czasu żeby jeździć częściej...

Na trenningu przed zawodami może nie brały akurat zadowalająco ale też jakieś ryby wyjechały :D

post-46112-0-56632200-1503957898_thumb.jpg

post-46112-0-01110500-1503957910_thumb.jpg

post-46112-0-92733300-1503957923_thumb.jpg

Edytowane przez Oleix
  • Like 2