Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat takie miejsce wątku było adekwatne do tego co się na wrocławskiej Odrze ostatnio działo. Ryb nie widać nawet na echosondzie, od początku miesiąca pływam za czymś poważniejszym a łowią się najwyżej okonie albo szczupaczki-niewymiarki. Wczoraj miałem okazję obserwować zgromadzenie  rzeszy zdesperowanych spinningistów, którzy zbiegli się z całej okolicy i bez litości biczowali wodę w miejscu gdzie tłukł drobnicę jedyny boleń widoczny na odcinku kilku kilometrów rzeki. Mój kolega obserwujący to wydarzenie podsumował eufemistycznie "Odra nie rozpieszcza".

Edytowane przez Hans Kloss

Wczorajszy. Do 5 z przodu niewiele mu zabrakło. Woda niby martwa bo żadnych ataków nie widziałem ale w miarę klarowna. Kleń zaatakował rapalkę 7cm. Poza tym był jeszcze mały sandacz i dwa spady.

post-51450-0-84952500-1508914553_thumb.jpg

11 boleni 1 kleń  - Michała wynik  :o masakra , na zawodach złowiono ogółem około 30 boleni kilka kleni , 280 okoni  - słabo brało  :D

Czy śledzenie/łażenie za zawodnikiem oraz robienie notatek podczas zawodów jest legalne :ph34r: ? ...bo może się kiedyś pojawię na takich zawodach z wędką dla picu :D

Edytowane przez marienty
  • Like 3

Hmmmm, policzyłem i na 50 kolejnych tematów (dalej nie liczyłem)  tylko 3 (TRZY!) dotyczą tego co się dzieje na/nad wodą. Reszta to sprzedam/kupię/stella/plecionka/korba karbonowa/łosie/blanki/mikado/humor/życzenia...

Świat zmierza do upadku. Coś ktoś łowi? Dziś nad wodą na zadupiu bez dojazdu samochodem, sześciu ze spinem naliczyłem i co? Nic? Żenada :P

U mnie gruubo, sandacz jak smok, i bolasek grubasek. Do tego dwie mniejsze rybki na okrasę i lokomotywaaaaa......

Fotek nie ma bo nie miałem czym a i miarki tez oczywiście nie noszę. Kolegę, który z drugiego brzegu :D zrobił fotkę sandasia prosze na priv.

Zdrówka życzę bo widocznie zdrowia nie macie i nie łowicie, kapcie grzejecie? ;)

• Like 5

Ja się włóczyłem trzy dni pod rząd od 24 października za Brzegiem Dolnym. Sandacza nie widziałem, za to bolków sporo, ale wielkościowo jeden jedyny otarł się o 60cm. Reszta "taka se". Zaczynam od jutra urlop i zobaczymy co się wydarzy :D

Może jakaś powtórka z ostatniego spotkania które mnie ominęło z racji pracy? Ma ktoś w weekend czas i chęci?

Ja się włóczyłem trzy dni pod rząd od 24 października za Brzegiem Dolnym. Sandacza nie widziałem, za to bolków sporo, ale wielkościowo jeden jedyny otarł się o 60cm. Reszta "taka se". Zaczynam od jutra urlop i zobaczymy co się wydarzy :D

Może jakaś powtórka z ostatniego spotkania które mnie ominęło z racji pracy? Ma ktoś w weekend czas i chęci?

308 i woda tam rośnie, nie lubię takiej wody i nie zaglądam tam wtedy ale ostatnio przy 360 koledzy ładnie tam połowili, oj ładnie sandaczy i boleni. Ja mam wolne i chęci ale pewnie na siurki w Dolinie Baryczy pojadę. Okonki podłubię.

308 i woda tam rośnie, nie lubię takiej wody i nie zaglądam tam wtedy ale ostatnio przy 360 koledzy ładnie tam połowili, oj ładnie sandaczy i boleni. Ja mam wolne i chęci ale pewnie na siurki w Dolinie Baryczy pojadę. Okonki podłubię.

Siurki typu Barycz, Orla, Sasiecznica, Mlynowka ( mlynowka nazywaja tam każdy rów z tego co zauważyłem;) są rozlane od wału do wału. Żmigród i poniżej.

Bardzo długo nie lowilem w tego typu siurkach, znajomy czasami zaglada na te rowy;) w Dolinie Baryczy. Wiem że w takiej wodzie mogą siedzieć okoniska pod 40cm.

Wczoraj Odra poniżej Wrocławia dosyć znacznie. Jeden sandaczyk, słabe pukniecia za to pogoda na spacer fajna.

W piątek za Brzegiem woda wysoka i kakao, ale opadająca. Cały dzień spędziłem z nastawieniem na bolka, a tylko jedna ryba i w dodatku poszła z wobkiem przez moją głupotę :( Wczoraj znowu byłem i udało się 3 sandaczyki wydłubać. Czyli raz na minus, raz na plus i suma sumarum dalej na zero :D

Fajny!! :)  Spasły się te rapy jakby zima stulecia miała nadejść :D

Ktoś mi ostatnio mówił, że taka właśnie ma być w tym roku. A ja i tak w to nie wierzę....

Ale rybki zaczynają coś nieśmiało podskubywać ogonki z silikonu :)

• Like 1

Ktoś mi ostatnio mówił, że taka właśnie ma być w tym roku. A ja i tak w to nie wierzę....

Ale rybki zaczynają coś nieśmiało podskubywać ogonki z silikonu :)

Z tym nieśmiało to można by polemizować... :D

a3d673c54661.jpg

Edit: ...zapomniałem o konkursie "Opis miesiąca".....yebnął jak zły a nawet chciał uciec :lol:

Edytowane przez Zed Zgred
  • Like 16