grzegorz88 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Ryb zabraknie przez mięsiarską mentalność, a nie przez zniesienie okresu ochronnego dla Bolenia. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Ryb zabraknie przez mięsiarską mentalność, a nie przez zniesienie okresu ochronnego dla Bolenia. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaAle... zniesienie okresu na bolenia chyba nie poprawi jego sytuacji w kontekście ochrony przed mięsiarzami... Chyba że się także mylę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 (edytowane) Jazi, kleni, krąpi nie brakuje mimo braku okresu ochronnego, myślisz że wprowadzenie takowego poprawiłoby populacje tych gatunków? Czy populacja bolka wymaga większej ochrony niż kleń i jaź? Czy boleń jest łatwiejszą zdobyczą w kwietniu niż w maju? Czy wraz ze wzrostem liczebności boleni, które są ładowane przez pzw do każdego ciurka, nie zmalała liczebność ukleji? Ryby są po to żeby je łowić, żeby były trzeba je wypuszczać. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Edytowane 8 Stycznia 2018 przez grzegorz88 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 (edytowane) Nie ma to jak porozmawiać o uczuciach/emocjach bez jakichkolwiek faktów i badań - można tak bez końca sobie obstawać na swoich pozycjach. W moim odczuciu działanie PZW Wrocław to styl PRL (bez badań, bez komunikacji/wyjaśnień, na czuja, z "na oko" widczonymi niespójnościami, mając w d.. opinie środowiska, "na ręką" tym co ryby zabierają) - jakoś nie chce mi sie wierzyc aby to był dobry kierunek. Edytowane 8 Stycznia 2018 przez analityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 ...mając w d.. opinie środowiska... Tu się niestety mylisz - to jest właśnie NA RĘKĘ środowiska. Statystyczny przedstawiciel wędkarskiego środowiska ma całkowicie odmienne zdanie na temat ochrony ryb. Statystyczny wędkarz ryby ZABIERA. Opłacając kartę nasłuchałem się w sklepie opowieści o wędkarzach pomstujących na sumy i bolenie dziesiątkujące białoryb - tacy są w pełni zadowoleni z wprowadzonych zmian :/ To DLA NICH są te zmiany... Tacy jak Ty to tylko cześć środowiska. Drobna część. Niestety... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Widzisz, Ty masz w d etyke, Ty się tylko pazernie boisz, że Ci ryby zabraknie i taka jest prawda, awszystko próbujesz maskować etycznymi gadkami. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Ryb zabraknie przez mięsiarską mentalność, a nie przez zniesienie okresu ochronnego dla Bolenia. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaWeź człowieku odbij najlepiej na inna planetę, tam skąd pochodzisz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Ale... zniesienie okresu na bolenia chyba nie poprawi jego sytuacji w kontekście ochrony przed mięsiarzami... Chyba że się także mylę Tylko że tutaj nie chodzi o bolenia a o inne gatunki będące w okresie ochronnym. Posunięcia okręgu wskazują na to że mamy super zadbane wody z jeszcze lepszymi użytkownikami...a tak nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 E tam... wyłowić bolenie to nie taka prosta sprawa.Dziś pół dnia dwóch panów w centrum Wrocka łowiło w ostrym "opadingu" i żadnego bolenia nie złowili !!!Same sandacze. Także ja bym był spokojny, o te bolenie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Przeczytałem odstępstwa regulaminowe na 2018 rok i czytam:7. Zakaz wędkowania w odległości mniejszej niż 100 m od wysp w okresie od 15 marca do 31 lipca- dotyczy Mietkowa.wynika z tego jakby w odległości większej niż 100 łowić można, więc jakoś to z zamknięciem połowy zbiornika nie współgra... Nie doczytałem też nic na temat górnego wymiaru sandacza w Mietkowe - został on zniesiony?No i upierdliwość która mnie osłabiła, a mianowicie znów musimy wypełniać listę obecności w rejestrze przed rozpoczęciem łowienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Przeczytałem odstępstwa regulaminowe na 2018 rok i czytam:7. Zakaz wędkowania w odległości mniejszej niż 100 m od wysp w okresie od 15 marca do 31 lipca- dotyczy Mietkowa.wynika z tego jakby w odległości większej niż 100 łowić można, więc jakoś to z zamknięciem połowy zbiornika nie współgra... Nie doczytałem też nic na temat górnego wymiaru sandacza w Mietkowe - został on zniesiony?No i upierdliwość która mnie osłabiła, a mianowicie znów musimy wypełniać listę obecności w rejestrze przed rozpoczęciem łowienia... Jeśli wypuszczasz ryby, nie musisz robić zapisu w rejestrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Jeśli wypuszczasz ryby, nie musisz robić zapisu w rejestrzehttp://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/162659/60/odstepstwa_regulaminowe_obowiazujace_w_2018_roku trza wpisywać jednak ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 http://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/162659/60/odstepstwa_regulaminowe_obowiazujace_w_2018_roku trza wpisywać jednak !W zezwoleniu na 2018r jest tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 http://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/162659/60/odstepstwa_regulaminowe_obowiazujace_w_2018_roku trza wpisywać jednak ! W zezwoleniu na 2018r jest tak:i co jest najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 ... a na poprzedniej stronie zezwolenia jest wyraźnie zaznaczone, że zasady mogą ulec zmianie w trakcie sezonu ! Co właśnie w tym przypadku ma miejsce ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 ... a na poprzedniej stronie zezwolenia jest wyraźnie zaznaczone, że zasady mogą ulec zmianie w trakcie sezonu ! Co właśnie w tym przypadku ma miejsce !Chyba musimy zmienić nazwę PZW na inną... Proponuję "burdel". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 ... a na poprzedniej stronie zezwolenia jest wyraźnie zaznaczone, że zasady mogą ulec zmianie w trakcie sezonu ! Co właśnie w tym przypadku ma miejsce !Nie widzę takiego zapisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 (edytowane) Chyba musimy zmienić nazwę PZW na inną... Proponuję "burdel".Bez obrazy dla burdeli...Tam płacimy i podupczymy. A tu płacimy i PZW nas dupczy z roku na rok coraz bardziej. Edytowane 8 Stycznia 2018 przez maicke82 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Najmocniej przepraszam za niedokładność !!! Otwórz zezwolenie i na pierwszej stronie tuż nad miejscem na Twój podpis, wytłuszczonym i podkreślonym drukiem jet napisane... Okręg PZW we Wrocławiu zastrzega prawo do zmiany warunków wędkowania w trakcie roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Dziś kolejny dzień włóczęgi po Dolinie Baryczy, kilkadziesiąt okonków, żadnego większego ale i wody w których tam łowię raczej śmieszne.Ale nie o tym, głównym motywem jest spotkany gostek z plecakiem. Zrobił sobie prezent urodzinowy : przejście od źródeł do ujścia Baryczy. Już trzecią dobę lezie w tym błocie, ostatnio popadało, Sieczka i Orla stany alarmowe, Barycz tylko do ostrzegawczego doszła ale łąki całe zalane, siurki dopływowe, a jest ich pewnie z setka, pełne i koleś lezie przez tę wodę aby kilometrów nie nadkładać. Nocą mu namiot i śpiwór zamarzł. Podpowiedziałem mu śpiochy oddychające, bardo mu się spodobały . Trzymam kciuki bo nie za bardzo wyglądał a to, na moje oko, dopiero połowa. Na fejsie jest a tu inna zajawka. https://milworld.pl/Seweryn-Kubicki-Piechur-Pieszo-przez-wszystkie-puszcze-w-Polsce-blog-pol-1510299010.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Najmocniej przepraszam za niedokładność !!! Otwórz zezwolenie i na pierwszej stronie tuż nad miejscem na Twój podpis, wytłuszczonym i podkreślonym drukiem jet napisane... Okręg PZW we Wrocławiu zastrzega prawo do zmiany warunków wędkowania w trakcie roku Zgoda, jest tak napisane. Zastanawiam się tylko czy warunki wędkowania i sposób prowadzenia rejestru to to samo. Wolę to co napisali w zezwoleniu. Zadzwonię do naszego PZW, niech się określą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 opublikowane 5 stycznia Zgodnie z ustaleniami pomiędzy Okręgami Wrocław, Legnica i Wałbrzych wędkarz ma obowiązek wpisania daty i numeru łowiska przed rozpoczęciem wędkowania. Ryby limitowane w sztukach należy wpisać do rejestru niezwłocznie po złowieniu, a ryby objęte limitem wagowym lub bez limitu niezwłocznie po zakończeniu wędkowania.http://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/162659/60/odstepstwa_regulaminowe_obowiazujace_w_2018_roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 (edytowane) Wszystkich którzy uważają decyzję o zniesieniu okresu ochronnego i limitu Bolenia za słuszną.Zapraszam w Marcu na wpływ do Mietkowa. (tak samo było w Opolskim)Pooglądacie sobie rzeź niewiniątek. (Choć z tego co czytam to pewnie część z was będzie brała w tym udział )I zobaczycie jak słuszne są decyzje wspaniałego Okręgu. Tyle w temacie. Edytowane 8 Stycznia 2018 przez Sebo 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Odzyskać konto Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Tu akurat szczęście w nieszczęściu...wygląda na to że , ta część zbiornika jest wyłączona z wędkowania, sam końcowy odcinek Bystrzycy od progu w siedlimowicach na szczęście jest dalej tarliskiem . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Co do rejestru to gdy opłacałem kartę to powiedziano mi że nie trzeba nic wpisywać o ile nie zabieram ryb,ani daty ani nr.łowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Wszystkich którzy uważają decyzję o zniesieniu okresu ochronnego i limitu Bolenia za słuszną.Zapraszam w Marcu na wpływ do Mietkowa. (tak samo było w Opolskim)Pooglądacie sobie rzeź niewiniątek. (Choć z tego co czytam to pewnie część z was będzie brała w tym udział )I zobaczycie jak słuszne są decyzje wspaniałego Okręgu. Tyle w temacie. 9. Na rzece Bystrzycy od progu wodnego Siedlimowicach doujścia rz. Bystrzycy do zbiornika mietkowskiego - całkowityzakaz wędkowania od 1marca do 31 maja (tarlisko). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi