count_martin3z Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 9. Na rzece Bystrzycy od progu wodnego Siedlimowicach doujścia rz. Bystrzycy do zbiornika mietkowskiego - całkowityzakaz wędkowania od 1marca do 31 maja (tarlisko).Właśnie miałem to wkleić :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 Ale pier...licie jak stare baby, na ryby byście poszli a nie odkrywali na nowo "ksiażeczkę Mao"... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 9. Na rzece Bystrzycy od progu wodnego Siedlimowicach doujścia rz. Bystrzycy do zbiornika mietkowskiego - całkowityzakaz wędkowania od 1marca do 31 maja (tarlisko).to może tam jednak bolki tarło przeżyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 (edytowane) Edit Tam ponoć policja stoi w czasie tarła bolenia.. Mm :-D:-D:-D Edytowane 8 Stycznia 2018 przez count_martin3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 9. Na rzece Bystrzycy od progu wodnego Siedlimowicach doujścia rz. Bystrzycy do zbiornika mietkowskiego - całkowityzakaz wędkowania od 1marca do 31 maja (tarlisko). W którym miejscu stoi tablica ?Wyraźnie piszę o wpływie nie o Bystrzycy.Może jeszcze jesteście zadowolenie ze zmniejszenia wymiaru okonia i zniesienia widełek na sandacza? No nic całe szczęście że Jelenia Góra odłączyła się od tego kabaretu. I jak widać po wpisach wyżej to jednak nie zarząd jest temu wszystkiemu winien ?A ja naiwny myślałem że .... czyli jednak prawdą jest że wszystkie te uchwały są na wnioski wędkarzy. Życzę wam wszystkim wspaniałych połowów marcowo/ kwietniowych Boleni. Bez odbioru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tarpio Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Co do rejestru to gdy opłacałem kartę to powiedziano mi że nie trzeba nic wpisywać o ile nie zabieram ryb,ani daty ani nr.łowiska Taką samą informację przekazano mi przed chwilą telefonicznie od PZW Wrocław. Nie ma wymogu wpisywania daty połowu i nr łowiska do rejestru jeśli łowimy z zasadą "złów i wypuść" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 W którym miejscu stoi tablica ?Wyraźnie piszę o wpływie nie o Bystrzycy.Może jeszcze jesteście zadowolenie ze zmniejszenia wymiaru okonia i zniesienia widełek na sandacza? No nic całe szczęście że Jelenia Góra odłączyła się od tego kabaretu. I jak widać po wpisach wyżej to jednak nie zarząd jest temu wszystkiemu winien ?A ja naiwny myślałem że .... czyli jednak prawdą jest że wszystkie te uchwały są na wnioski wędkarzy. Życzę wam wszystkim wspaniałych połowów marcowo/ kwietniowych Boleni. Bez odbioru.tablica stała w tym miejscu gdzie tubylcy robili regularnie odłowy bolenia !!Sebo twoim zdaniem wszyscy z Wrocławia na tym forum to mięsiarze ,ty tylko jesteś Hepy i C@R ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 tablica stała w tym miejscu gdzie tubylcy robili regularnie odłowy bolenia !!Sebo twoim zdaniem wszyscy z Wrocławia na tym forum to mięsiarze ,ty tylko jesteś Hepy i C@R ! A czy widzisz u mnie jakikolwiek wpis o "mięsiarstwie" ???Jest wielu wędkarzy którzy walczyli o odcinki No Kill i którym nie podobają się ostatnie zmiany.... ale jak widzę jest także wielu którym odpowiada taki stan rzeczy.Proszę czytać ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelo Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Kolego FidoAngel Orla nie ma stanu alarmowego, przynajmniej w okolicach Rawicza, woda w korycie, w niedzielę byłem na kanale koło Radziądza kilka malutkich okoni i kilkanaście płotek na mikrojigi, jeśli chodzi o samą Dolinę Baryczy to teraz lepiej chodzić po małych dopływach bo tam jest jeszcze szansa coś połowić, o samej Baryczy można zapomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 (edytowane) Kolego @zelo zobacz to, woda spadła przez ostatnie trzy doby ok 20 cm a jest tak:https://screenshots.firefox.com/l1OderusJhxNrvAz/monitor.pogodynka.pl Wczoraj i przedwczoraj również byłem na kanałach w tej okolicy co Ty a dzisiaj na Baryczy. Na kanałach połowiłem okoni choć rozmiarówka przedszkolna, kilka średniaków a żaden nie przekroczył 30cm.Dzisiaj na Baryczy, pod setkę okoni w tym większość 20-25 cm. Edyta: trzeba kliknąć w linka bo to na dole nieczytelne. Edytowane 9 Stycznia 2018 przez FidoAngel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 (edytowane) Taką samą informację przekazano mi przed chwilą telefonicznie od PZW Wrocław. Nie ma wymogu wpisywania daty połowu i nr łowiska do rejestru jeśli łowimy z zasadą "złów i wypuść"Dziwne. Dzwoniłem kilka minut temu i powiedziano mi, że obowiązek wpisywania numeru łowiska i daty obowiązuje. Uzupełnienie do zezwolenia jest na stronie Okręgu PZW Wrocław. Kolega wcześniej wkleił odnośnik. opublikowane 5 stycznia Zgodnie z ustaleniami pomiędzy Okręgami Wrocław, Legnica i Wałbrzych wędkarz ma obowiązek wpisania daty i numeru łowiska przed rozpoczęciem wędkowania. Ryby limitowane w sztukach należy wpisać do rejestru niezwłocznie po złowieniu, a ryby objęte limitem wagowym lub bez limitu niezwłocznie po zakończeniu wędkowania.http://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/162659/60/odstepstwa_regulaminowe_obowiazujace_w_2018_rokuPonoć, tak mi telefonicznie przekazano, Legnica nalegała. PSNa stronie 27 (zielona książeczka) jest zdanie, że w przypadku łowienia z zachowaniem zasady " złów i wypuść " nie ma takiego wymogu. W erracie już tego nie ma. Edytowane 10 Stycznia 2018 przez jaceen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 i bądź tu mądry , jak zadzwonisz do Okręgu to skąd masz pewność kto ci udziela informacji - przecież tam nie ma wędkarzy tam są działacze a jemu to wisi czy w razie kontroli będziesz miał problemy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Nie będę się na forum mocował, można, czy nie można? Zadzwoniłem, porozmawiałem, doczytałem trzy pierwsze zdania w erracie i dla mnie sprawa zamknięta. Taka popierdółka, ale uciążliwa. Idąc nad wodę nie zastanawiałem się, czy wziąłem długopis. Pełen relaks;)Niech każdy we własnym zakresie zasięgnie informacji, albo na swój sposób interpretuje zapisy.I zaś trzeba będzie dobierać drugą książeczkę i zdawać z samymi datami;)pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 I zaś trzeba będzie dobierać drugą książeczkę i zdawać z samymi datami;)A dlaczego z samymi datami ? Wpisywać na maksa szczupłe i sandałki ! Ustawowo będą musieli uzupełnić "stany" ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 A dlaczego z samymi datami ? Wpisywać na maksa szczupłe i sandałki ! Ustawowo będą musieli uzupełnić "stany" ! Ta, boleniem uzupełnią Ale z tymi stanami to i tak dobry pomysł. Będę sadził wszystko co złowię i wypuszczę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Panowie powiedzcie jak to jest? czy prawo działa w stecz? Przecież takie rzeczy powinny znaleźć sie w nowym regulaminie a nie jakiejś erracie!przecież mieli tyle czasu i nic nie zrobili, jak zwykle napisane wszystko na kolanie w kiblu. Przecież jak ide do koła opłacać składke to wszystko powinienem juz wiedzieć lub być poinformowany, nie mam obowiązku mieć komputera aby sprawdzać informacji w innych środkach. Skoro dali za przeproszeniem DUPY to niech siedządo nocy i pisza do wszystkich członków zmiany w regulaminie. Czy w tak dużej rzeszy ludzi jaką są wędkarze nie ma prawników aby sprawdzili jak to jest prawnie? ile będziemy się na to godzić aby ktoś brał kase za swoją niekompetencje? czy u nas w pracy też dostajemy wynagrodzenie gdy damy dupy? może czas abyśmy dostawali to za co placimy? pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 (edytowane) Ta, boleniem uzupełnią Ale z tymi stanami to i tak dobry pomysł. Będę sadził wszystko co złowię i wypuszczę Jak by wszyscy wpisywali max. ilości każdego dnia połowu czy to szczupaka czy sandacza to niestety, ale jest podkładka do co najmniej pogadanek na zebraniach o tematach zarybieniowych ! Rejestry mają właśnie służyć informacji ile ryb wyjeżdza z wody, by wiedzieć o ile należy uzupełnić rybostan. I niekoniecznie trzeba coś złowić by przy wpisie poniosła fantazja ! Byle nie przedobrzyć i nie popaść w konflikt z regulaminem. http://www.forum.wedkarska-tuba.pl/topic/207-rejestr-amatorskiego-po%C5%82owu-ryb/page-3 Edytowane 10 Stycznia 2018 przez Tomek O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Jak by wszyscy wpisywali max. ilości każdego dnia połowu czy to szczupaka czy sandacza to niestety, ale jest podkładka do co najmniej pogadanek na zebraniach o tematach zarybieniowych ! Rejestry mają właśnie służyć informacji ile ryb wyjeżdza z wody, by wiedzieć o ile należy uzupełnić rybostan. http://www.forum.wedkarska-tuba.pl/topic/207-rejestr-amatorskiego-połowu-ryb/page-3Też jestem teo zdania. Wpisywać ile się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Ale, ale.... Znając życie i nieszablonowe myślenie wybranych przez wędkarzy rządzących, duża ilość wpisów będzie raczej powodem do nieuzupełniania rybostanu. No bo jak to? Ryby jest od groma to i po co zarybiać 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Niekoniecznie ! http://www.splawikigrunt.pl/wpis/rejestry-polowow-sposob-na-wieksze-zarybienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Niekoniecznie ! http://www.splawikigrunt.pl/wpis/rejestry-polowow-sposob-na-wieksze-zarybieniaArtykuły artykułami a rzeczywistość jest wprost proporcjonalnie wypaczona do stanu umysłu ogółu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Twierdzisz tak bo szkoda Ci długopisu ?? Siądziem na murku i będziemy sobie pisać po łowieniu i licytować na wpisy ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Twierdzisz tak bo szkoda Ci długopisu ?? Siądziem na murku i będziemy sobie pisać po łowieniu i licytować na wpisy ! Długopisu mi nie szkoda ale już się nauczyłem że w TYM okręgu wszelkie plany i działania można o kant rozbić A na murku możemy usiąść nawet jutro, jeszcze rejestru nie oddałem bo i nie mogę pobrać następnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgadza się !Zmian "od dołu" nie dokona gremium indywidualistów - krótkodystansowców nastawionych na poklask i totalną prywatę ! Więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 (edytowane) Więc... Edytowane 10 Stycznia 2018 przez Zed Zgred 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi