analityk Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 nieźle Ci poszło Oleix - pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Faktycznie złapałem go zaraz na początku (prawie w roku zatoki u nasady cypla) Tłoczno tam było i nie podobało mi się: Duzo ludzi, śmieci i hałas: jak nie pociąg to samochody na moście - to nie jest miejsce dla mnie. Wolę miejsca spokojniejsze z dala od tłumu co tu nie mówić bałaganiarzy - trzeba kolegów po kiju mocno edukować ekologicznie, Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 @analityk fajno, w takim razie proponuję jakiś wspólny wypad zrobić,pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Jakoś spróbujemy się domówić - choć u mnie jest ryzyko że na rybkach pojawię sie dopiero za 3 tygodnie - choć może w najbliższa niedzielę wyskocze gdzieś na parę godzin - jest szansa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Panowie, Zachęcam, Zachęcam wszystkich uczestników naszego lokalnego - Wrocławskiego forum do przekazywania większej liczby informacji o efektach wypraw wędkarskich (swoich i zasłyszanych). Chodzi o działanie zespołowe - im lepiej wiemy co dzieje się nad naszą rzeką tym więcej łowimy (i tym więcej wypuszczamy oczywiście ). To foruma ma nam pomóc w lepszym przygotowaniu do każdej kolejnej wyprawy. Pojedyncza osoba nie jest w stanie obłowić tylu miejscówek ilu wszyscy uczestnicy tego forum. Nikt nie ma tyle doświadczeń co wszyscy uczestnicy tego forum razem wzięci. Dzielmy się więc informacjami o efektach (chociaż o efektach, do dzielenia sie szczegółowymi informacjami o miejscówkach nie namawiam) - podniesie do ilosć złowionych ryb przez nas wszystkich. A co ważne podniesie poziom optymizmu (zawse ktoś gdzieś coś złowi) - a optymizm przed wyprawą ważna rzecz. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 12 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Jak tam chlopaki jakie plany na łikend???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 ja na jutro coś planowałem ale przy takim wietrze to nie wiem, czy mnie do wody nie zwieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Wodery zalozysz i wiatr nie bedzie stanowil dla Ciebie problemu:]Ja planuje w sobote powedkowac na grunt:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 właśnie też zastanawiam się nad przepływanką albo feederem, bo coś spinning mnie tej zimy zawodzi zobaczymy jaka będzie aura jutro rano i wtedy podejmę decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 moja kruszynka... w bliskich okolicach 60 centów... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 ładny!!! ja pojechałem na bajkał. Najpierw kilka płoteczek na feedera a jak zaczęło padać przerzuciłem się na spinn i dorwałem jeszcze kilka niewielkich pasiaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Gratulacje @Oleix, piękny kleń! Z tego co widzę, to masz świetne wyniki, szacun gdzie tego klenia dostałeś? pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Słodka tajemnica ale powiem ze to obrzeża miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 ok rozumiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Miejscowka jak juz pisalem w innym temacie na ktorej zlapal Olex ta ladna rybke jest godna polecenia ale pod warunkiem ze dziadki ktore tam zasiadaja z gruntem pojawia sie w mniejszym stadzie to mozna pospinningowac ladne okonie i inne drapiezniki:] Oleix wiesz moze czy mozna sie dostac na ten brzeg przeciwlegly co go widac na twoim zjdeciu oczywiscie za zgoda osob ktorzy tamten teren gospodaruja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 dołączam się do gratulacji - super klenikSzkoda że w tym tygodniu nie połowię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreyk1984 Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Witam wszystkich wędkarzy z Wrocławia!Mam prośbę, czy mógły ktoś opisać odcinek Odry w okolicy wocławskiego ZOO.. chodzi mi dokładnie o głębokoś łowiska na tym odcinku, wasze doswiadczenie w wędkowaniu na tym odcinku i oczywiście o rybki, które mogę tam połowic... Spininguje więc Interesuja mnie drapieżniki. Pozdrawiam wszystkich!! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 16 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Witaj, koło samego Zoo to może łowiłem ze dwa razy i to też nie od strony Zoo tylko na tym odcinku po przeciwnej stronie. Złowiłem tam szczupaka i kilka okoni z główek Ogólnie z nich bym próbował łowić i z tego co pamiętam głębokość tam jest mocno urozmaicona (zależy od główki). Swego czasu jeden wędkarz polecał mi to miejsce na sandacza ale ja nie miałem przyjemności takowego złowić.Zgaduję, że mieszkasz w akademikach stąd pytanie o odcinek koło Zoo? Na pewno mógłbym Ci polecić odcinek trochę w górę rzeki - okolice jazu Opatowickiego. Tam jest każda ryba spinningowa, ponoć nawet łowiono trocie . Przy samym jazie woda dość bystra, masa zaczepów ale warto rzucać. Sporo tam boleni i kleni. Jak zaczynają się główki zaczynają się też kilkumetrowe doły, w których siedzą sumy. Ja w zeszłym sezonie miałem przyjemność z dwoma maluchami ale może w tym się uda coś większego. Złowiłem kilka sandaczy, głównie po zmierzchu i kilka szczupaków. Najlepsze wyniki miałem od przepisowej odległości od jazu do linii drugiej lub trzeciej główki poniżej jazu. Woda ciągnie tam dość mocno, ale można jakąś technikę wypracować. Pierwsze wypady będą kosztowały wiele przynęt. Na kanale ze śluzą (trzeba wejść na wyspę) są okonie i zdarzają się ładne sztuki, ja w poprzednim sezonie na kanale byłem raz i nie dopisało mi szczęście.Ogólnie łowisko oblegane, ale wydaje mi się, że warto, bo można zaciąć niezłą lokomotywę , szczególnie pod wieczór. Jeśli nie lubisz tłumu, to raczej wejdź na wyspę i obławiaj z wyspy . Ciekawym miejscem jest też cypel, przy którym łączy się kanał Opatowicki (ten ze śluzą) z Odrą ale także masa zaczepów - dość płytko i kamole na dnie.Jak ludzi będzie sporo to zawsze można przejść na okoliczny Kanał Przeciwpowodziowy, na którym można przyzwoicie połowić. Okolice wyspy Opatowickiej są według mnie jest jednym z ciekawszych łowisk we Wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Nestety to nie mój rejon za tłoczno. Byłem tam raz w poszukiwaniu boleni - nic się nie dział nic nie złowiłem - w letnie weekendy łatwiej tam spotkać syrenki (nie same) na brzegu niż ryby w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Oleix, karpiowate ruszyły się na dobre na Odrze? Przywaliłeś go na prostce czy na jakimś przelewie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Panowie co sie dzieję nad Oderką? Było tyle dni wolnego nie wierze że nikt nie myknął nad Odre sprawdzić co tam mieszka na danej wodzie:)Jakaś mała relacja w wyprawy mile widziana!!!Pozdrawiam kolegów po kiju ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Dzieje sie dzieje !!Dzisiaj jasio ponad 5 dyszek(na woblerka) i ładne lechole na boczny z malutkim paproszkiem brały!!(najwiekszy ponad 3,5 kilo!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Oleix a okoń nic?Gdzie spinningowaleś?Pozdro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 z okoniami tez cos sie dzieje juz pojedyńcze wieksze trafiaja sie na odrze!!Dzisiaj łapałem w centrum miasta wyspa słodowa i tamte rejony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 24 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 Nie przepadam za tym rejonem, wole zdala od miasta, najlepiej to jak najdalej, juz sie nie moge doczekac wypadu nad Widawe:]Fajnie ze już okonie biorą na Odrze.Oby się tak jak mówią w pogodzie od czwartku się ocieplilo bo aż mnie już nosi nad wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi