analityk Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Cytat wcześniejszy jest Pana Jóźwiaka - szacunek dla niego przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 A czy ktoś słyszał że nasza straż rybacka dostała czy kupiłka kłady?czy coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Spoko, jazie można też regularnie łowić w Odrze latem... Może częściej jako przyłów do kleni, ale gdyby się postarać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 No ja się staram, ale jakoś chyba mnie nie lubią te jazie. O ile z kleniami sie zaprzyjaźniłem i jestem na Ty to jaziowe damulki maja mnie w głębokim poważaniu ... albo ich szukam nie tam gdzie trzeba... albo sam nie wiem co ... tak sobie patrzę przez okno i deszcz... deszcz... i oczami wyobraźni widze tę podnoszacą sie wodę na rzece i aż... aż chce sie wyjść z kina.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Tomku, mam wrażenie, że szukasz tam gdzie ich niet. Bo tam gdzie są, to teraz wczesną wiosną walą i się nie oglądają... Poczekaj na słoneczko i atakuj. Złowisz jeszcze, spokojnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Pewnie masz rację, bo w woderach wychodzę już z przedpokoju, a po 10 minutach wykonuję pierwszy rzut. Muszę się wybrać, gdzieś dalej... tylko gdzie ? Jak ma być, głęboko, płytko, zakręty, prostki, szukać za przeszkodami czy na czystej wodzie? Jakieś inne sugestie ? Liczę na to, że w weekend będzie ładnie, choć martwi mnie wysoki stan wody. Jeżeli tak będzie to biorę lornetkę, aparat, wabiki (ale tym razem myśliwskie) i idę sobie na spacer brzegiem Odry, tym razem wędkę zostawię w domu. Poszukam sobie fajnych miejsc na przyszłość i poszukam miejsc, gdzie będę mógł autem dojechać nad samą wodę. Przyznam, że obawiam się zostawiać w głuszy samochodu bo mi jakiś Pan Parówka powybija szyby, żeby się przekonać, że nie ma tam nic interesującego, żeby podpier**lić. Andrzej mówił mi o fajnych miejscach i to ich właśnie będę szukał .Jak już złapię jazia, to będę marudził o brzanie, a później o sumie .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 haha... jeden Ci wystarczy jazior? BO jesli tak, to szybko trzeba Ci go wystawić i rzeka będzie tylko nasza.... hahaha <_< bo sumy i brzany to dopiero od lipca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Jeden mi wystarczy, żebym w moim wędkarskim życiorysie odhaczył, że jazia już mam )). Później będę się z innymi kolegami i koleżankami tego pierwszego zaprzyjaźniał )))))))) Rzeka będzie, a właściwie jest Wasza, a ja czuję się jako gość i cały czas czekam na zaproszenie . . Sumy i brzany to fakt, od lipca, nawet w siatki mi nie chcą wejść))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Jeden mi wystarczy, żebym w moim wędkarskim życiorysie odhaczył, że jazia już mam )). Później będę się z innymi kolegami i koleżankami tego pierwszego zaprzyjaźniał )))))))) Rzeka będzie, a właściwie jest Wasza, a ja czuję się jako gość i cały czas czekam na zaproszenie . . Sumy i brzany to fakt, od lipca, nawet w siatki mi nie chcą wejść))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Tak tak, załóż baloo szkółkę spiningową z Salmo jako sponsorem przynęt bedzie Wrocław zapleczem spiningowej kadry narodowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 TO niech spinningowa kadra szkoli swoich następców, choćby na bazie swoich produktów. ja sobie tylko łowię, podpatruję, uczę się... czasem dodam coś od siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Do kardy niech idą ci, którzy lubią sportowy dreszczyk emocji. Mnie w to nie mieszajcie . Niestety, kiedyś, kiedy jeszcze startowałem w zawodach skutecznie zabito we mnie ducha zdrowej rywalizacji. Nasi wspólni koledzy pokazywali na zawodach jak należy się zachowywać, żeby skutecznie zrazić do siebie wszystkich wkoło. Z tego co słyszałem to się zbyt dużo nie zmieniło w tej materii więc ciężko byłoby mnie namówić na jakieś oficjalne zawody (pomijam zdrową rywalizację w gronie kolegów, z których łowca największej ryby na koniec wyprawy wybiera z pudełek innych po jednym twisterze… „w nagrodę” . Póxniej wpólnie analizuje sie sukcesy i porażki.) . Tutaj zacytuję Baloo bo mam dokładnie takie zdanie jak on napisał:” ja sobie tylko łowię, podpatruję, uczę się... czasem dodam coś od siebie...”. Żeby nie było nie na temat to woda w Odrze wysoka, koloru… jak to mawiałem z kolegami o wodzie w Bobrze… kaka. Brzydziłbym się teraz wrzucać tam jakąkolwiek przynętę bo później musiałbym ją dotykać rękami . Za oknem słońce… bydzie lepiej!... a maj już za 13 dni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 nie każcie mi samemu prowadzić watku piszcie coś .Wczoraj przejeżdżałem nad Odrą i wróciła na swoje miejsce, choć woda jeszcze ciut wysoka. W ubiegłym tygodniu połowiłem trochę kleni i wiele brań miałem zaraz po tym jak przynęta wpadła do wody. Widziałem pierwsze spławy i zbieranie z wierzchu. Dwa brania w zawodowy sposób spieprzyłem i to były TE brania, kiedy kija z ręki wyrywa... do dziś śnię po nocach co to mogło mi gryźć...Pojawiły się już chrabąszcze majowe, czy jeszcze śpią? Co u Was się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Ja czekam na pierwsze Bolenie ciekawe czy juz sie pokazują.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Czy sie pokazują ... powiem Ci w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktorek Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Jack Te brania to na Odrze? Bo ja na razie tylko o Oławce słyszałem. Znajomi twierdzą że na Odrze jeszcze nie gryzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 bolki się pokazują, ale woda jeszcze mętna i duuuża. Trochę opadnie i się zacznie. No właśnie, Tomku gdzie tak kijem szarpało? Odra czy dopływ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zapraszam kolegów na zimowisko Barek... bolki tam szaleją za ukleją ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 ad Baloo i doktorekbrania miałem na dopływie(celowo nie zdrabniam nazwy rzeki bo to by było jak z Widawą i Widawką :)a to wie różne różności ). Na Odrze obczaiłem sobie jedno takie miejsce, że ... że sam nie wiem, ale rybą śmierdzi mi na kilometr. Konkretnie, to liczę na jakiegoś potężnego klenia (Andrzeja czas odwiedzić).Muszę sobie przywieźć rower z domu, wtedy już Odra na pobliskim odcinku nie będzie miała dla mnie tajemnic .Mateusz, a Wy z Andrzejem gdzie się wybieracie na otwarcie sezonu boleniowego?.. w miejsce o którym mówiłeś mi na targach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Lipiński Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Pierwszego maja będziemy gdzieś poniżej Brzegu Dolnego.Woda spada i bolki na pewno czekają na niespodzianki A jest ich kilka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 no to w zasadzie postanowione... hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 .. w miejsce o którym mówiłeś mi na targach? Pierwszego maja będziemy gdzieś poniżej Brzegu Dolnego. właśnie tego nie chciałem na głos mówić . Przyznam, że żałuję, że nie będę mógł Wam towarzyszyć... mimo, że nie zostałem oficjalnie zaproszony hehe.... jakoś dziwnie ciągnie mnie do białorybu i nie wiem czy, żeby odpocząć od spiningu zrobię sobie piknik z pełnym zestawem i drgającą ... nie, to niemożliwe od spiningu nie trzeba odpoczywać .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Spokojnie, poniżej Brzegu Dolnego jest wody pełno aż do Szczecina. Starczy dla wszystkich. Odpoczywać? Masz złowić jazia na spinning inaczej kara... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 @Baloo, dosłownie wody jest pełno ( w korycie i poza nim )... na moim odcinku jest 20cm ponad stan alarmowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Nawet mnie to trochę cieszy. U nas pierwsza opadnie! <_< Cały sezon przed nami. Ty masz @Patu duuużą rzekę. Od nas rybki spływają regularnie w dół. Ciężko o na prawdę duże okazy. Jeszcze jak przyjdzie prawdziwa niżówka, to Odra wygląda jak nieco większy Dunajec. Na domiar złego lata dzień (może rok, dwa) cały wspaniały odcinek zostanie zatopiony, przez nieuchronnie powstającą zaporę. Coraz dalej trzeba będzie jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 a jaka to będzie kara )? ... będe musiał chodzić na ryby w różowym moro ?Gdzie ma być ta zapora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi