Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie też słabo. Sobota - jeden klienik ~ 30cm ze stojącej wody na 4h łowienia, Odra. Chyba na miesiąc odstawię ULa (o ile dam radę).  Chyba nie będzie ciężko bo i tak idą mrozy. Może się ze spławiczkiem lub feederami przeproszę bo słyszę, że koledzy mają efekty... hmmm życie pokaże.

Tymczasem, podzielę się z wami tym o to rędzińskim, majowym bobrem.

Skubańce nic się nie boją. Przed jednym takim którejś nocy musiałem odskakiwać w krzaki jak niepostrzeżenie podpłynął na wyciągnięcie ręki.

Jak to oglądam z głosem to czuję zapach wiosny.

Edytowane przez marienty
  • Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Miałem sobie darować i zaczekać jeszcze ten tydzień ale kto by usiedział jak termometr pokazuje 16 st.C. Byłem na zwiadach. Coś tam popróbowałem na lekko i cienko ale zero efektów. Za to miejscowi już ostro pod jazem bolenie ćwiczyli. Aż im się z kołowrotków dymiło. Jednego całkiem zgrabnego przy mnie wytargali.

• Like 1

potwierdzam, spotkałem kolesia tydzień temu w biedronce, stał z kumplem i ze spinem, uzbrojonym w kopyto relaxa 10cm na stalce, zapytałem się grzecznie gdzie łowi to spojrzeniem prawie mnie zabił i przemilczał... sezon "okoniowy" jak się patrzy :)

• Like 2

potwierdzam, spotkałem kolesia tydzień temu w biedronce, stał z kumplem i ze spinem, uzbrojonym w kopyto relaxa 10cm na stalce, zapytałem się grzecznie gdzie łowi to spojrzeniem prawie mnie zabił i przemilczał... sezon "okoniowy" jak się patrzy :)

A gdzie miałby łowić jeśli nie we wodzie? Dziwne pytanie to i dziwne spojrzenie :lol: :D Łowił zapewne bolenie bo jest go za dużo no i można. A stalkę założył bo jest etycznym wędkarzem i nie pozwoli na to by ryba pływała z jakimś hakiem w paszczy.  :D  :D  :D  :D

• Like 1