Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem w centrum dzisiaj ,ładne oksy brały 30cm+ .Może nie dużo ale 6 siadło.Wszystko na drop shot.Woda trącona.Przynęta jaskółka mikado. Brania były bardzo delikatne przy dzisiejszym wietrze nie zdziwię się jak części nawet nie poczułem. Woda zimna jak lód bo rybki blade jak ściana:D

Mega wahania wody podczas wiosennego tarła nie rokują na dobry jego wynik.

Mały apel (z mojej strony) do PZW aby podjęło skuteczne próby wynegocjowania z RZGW lepszego traktowania wodnych stworzeń.

(wysłałem info na pzw_wroclaw@poczta.onet.pl - może ktoś z forumowiczów się przyłączy?)

post-46084-0-86756400-1522415228_thumb.jpg

Edytowane przez analityk
  • Like 1

Mega wahania wody podczas wiosennego tarła nie rokują na dobry jego wynik.

Mały apel (z mojej strony) do PZW aby podjęło skuteczne próby wynegocjowania z RZGW lepszego traktowania wodnych stworzeń.

(wysłałem info na pzw_wroclaw@poczta.onet.pl - może ktoś z forumowiczów się przyłączy?)

attachicon.gif BrzegWahaniaWiosna2018.jpg

Już podjęło próby. Zlikwidowali co trzeba było - okresy, widełki itd.

Na prawdę myślisz że oni się martwią 'wodnymi stworzeniami' ? :lol: :lol: :lol: Kiedy ludzie zejdziecie na ziemię? 

Wędkarski Wrocław łowi w zgodzie z regulaminem !  :D

http://haczyk.pl/forum/topic/9455-bystrzyca/?page=25

I bądź tu mądry ! To etyczne łowić w ogólnie przyjętym okresie ochronnym czy nie ? Jechać, nie jechać ?  :ph34r:

Jechać Panie!!! Uczynić wszystko aby chuć wędkarską zaspokoić, oczywiście zgodnie z oryginalnym regulaminem w skali kraju. W "TAMTYCH" miejscach gdzie mają closed seazon na pewno się mylą. Zdjęcia i opowieści z wypraw to same mity i fejki!

niech się przyznają panowie którzy we Wrocławiu na betonach szukają sandacza czy zębatego.Ostatnio jak grzyby po deszczu pełno ich na murkach...Kije po 15-20lb gumy 4" a zwijanie z opadu nie wróży chodzenie za bolkiem... Bez opamiętania,wstyd... Nie wierze że nie ma któregoś z nich na jerku. Buraki.

• Like 2

niech się przyznają panowie którzy we Wrocławiu na betonach szukają sandacza czy zębatego.Ostatnio jak grzyby po deszczu pełno ich na murkach...Kije po 15-20lb gumy 4" a zwijanie z opadu nie wróży chodzenie za bolkiem... Bez opamiętania,wstyd... Nie wierze że nie ma któregoś z nich na jerku. Buraki.

Czekaj, w maju trolling się zacznie niech tylko woda się ociepli :lol:

Czekaj, w maju trolling się zacznie niech tylko woda się ociepli :lol:

wczoraj widziałem jednego mistrza przy mostach Sikorskiego na pontoniku. Widać że obławiał rynnę przy wysepkach na pewno nie na lekko... Później coś kombinował wchodząc na wysepkę nie wiem co on tam robił ale wcale się nie zdziwię jak zarzucił jakiś zestaw kłusowniczy bo coś tam motał. Innym razem widziałem jak mistrzu rzuca z cypla w zatoce z larsenami przy elektrowni.Oczywiście zapewne za okonikiem z gumami po 10cm i stalką jak na mastodonta. Wracając murkiem jeszcze dwóch w tym kierunku szło z kijami (młodziki). poszedłem zobaczyć czy jak co roku ryba wpływa w pewną miejscówkę na tarło. I jak co roku wchodzi tam i gołym okiem widać fajne patelnie leszcze,krąpie etc jak na płytkiej wodzie w zbutwiałej moczarce buszują. To wróży drobnicą dużej ilości w tym roku.:) chciałem fotki porobić ale akurat był słoneczny dzień i woda odbijała i lipa ze zdjęć.

Jechać Panie!!! Uczynić wszystko aby chuć wędkarską zaspokoić, oczywiście zgodnie z oryginalnym regulaminem w skali kraju. W "TAMTYCH" miejscach gdzie mają closed seazon na pewno się mylą. Zdjęcia i opowieści z wypraw to same mity i fejki!

To może etyczniej jest ruszyć za okoniami ? W sumie wypchane ikrą przed tarłem, ale i okresu nigdy nie posiadały !  :rolleyes:  :D

To może etyczniej jest ruszyć za okoniami ? W sumie wypchane ikrą przed tarłem, ale i okresu nigdy nie posiadały !  :rolleyes:  :D

Nie pytaj mnie o takie rzeczy bo nie mnie oceniać. Każdy postępuje wedle swoich wartości moralnych i oczywiście regulaminu . Ja lubię się pośmiać a i jest z czego ;)

Edytowane przez Zed Zgred

wczoraj widziałem jednego mistrza przy mostach Sikorskiego na pontoniku. Widać że obławiał rynnę przy wysepkach na pewno nie na lekko... Później coś kombinował wchodząc na wysepkę nie wiem co on tam robił ale wcale się nie zdziwię jak zarzucił jakiś zestaw kłusowniczy bo coś tam motał. Innym razem widziałem jak mistrzu rzuca z cypla w zatoce z larsenami przy elektrowni.Oczywiście zapewne za okonikiem z gumami po 10cm i stalką jak na mastodonta. Wracając murkiem jeszcze dwóch w tym kierunku szło z kijami (młodziki). poszedłem zobaczyć czy jak co roku ryba wpływa w pewną miejscówkę na tarło. I jak co roku wchodzi tam i gołym okiem widać fajne patelnie leszcze,krąpie etc jak na płytkiej wodzie w zbutwiałej moczarce buszują. To wróży drobnicą dużej ilości w tym roku. :) chciałem fotki porobić ale akurat był słoneczny dzień i woda odbijała i lipa ze zdjęć.

ło Panie to teraz grunciarza niezla mete sprzedales :lol: