Baloo Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zapora jest budowana na wysokości miejscowości Rzeczyca, na drugim brzegu Odry. Smutny widok, więdząc co się lada moment stanie. Zostaną zalane piękne odcinki rzeki. Sporo ryb.... i małym pocieszeniem jest kolejny zbiornik, który bedzie zbierał cały smród z Rokity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Dzisiejszy wypad nad wodę nie przyniósł mi nawet małego puk. Zgaduję, że przede mną musiał ktoś łazić. Pomijam tych, którzy kąpią psy, sprawdzają jak głośno wpadają butelki do wody i inne rozwrzeszczane dzieciaki. Poza tym w Oławie koło basenu powstaje Park Rozrywki. Zakładam, że będzie wesoło.. zwłaszcza jak piwo będzie po 1,90zł... będę się pewnie tam bał nawet z pałą chodzić, a co dopiero na ryby .Maj za dwa dni... odliczanie trwa i Odra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekd Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Zapora jest budowana na wysokości miejscowości Rzeczyca, na drugim brzegu Odry. Smutny widok, więdząc co się lada moment stanie. Zostaną zalane piękne odcinki rzeki. Sporo ryb.... i małym pocieszeniem jest kolejny zbiornik, który bedzie zbierał cały smród z Rokity. I co bardziej smutne to to że przepławka dla ryb będzie na środku rzeki a ryby w tym troć wędruje w wzdłuż brzegów. Ogólnie przepławka starego typu i chyba porzegnamy się się z trocią w bystrzycy. Obym się mylił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Panowie, 1 Maja za nami – u mnie był jeden bolek + jeden spięty + jedno wyjście – czyli tak sobie. Jak u Was? Ale widzę na forum że rybki 2 i 3 maja jakby bardziej były aktywne tak więc pora znowu wybrać się nad wodę. ------------------------------------------Przede wszystkim jednak może pora wywołać temat wrocławskiego mini zlotu. Ostatnio – w listopadzie było nas niewielu ale wspominam spotkanie sympatycznie. Czerwiec blisko – proponuję spotkanie w sobotę 5ty lub 19ty czerwca 2010. CZY SĄ CHĘTNI? ZAPRASZAM. Jak poprzednio: Wjazd: po dwie kiełbaski i naręcze drewna na ognisko (z pobliskiego lasu) + dla dobrego przykładu po starej reklamówce/worku na drobne sprzątanie łowiska (miło kiedy pozostawimy po sobie czystsze łowisko niż je zastaniemy). Miejsce: starorzecze na Głosce (do obłowienia: starorzecze, główki i opaska), Termin: w sobotę 5ty lub 19ty czerwca 2010 - jeszcze do wyboru. Plan: 1. zbieranie drzewa godz.: 12:45-13:00; 2. odprawa i pogawędka godz.: 13:00-13:45, 3. towarzyskie zawody C&R godz.: 14:00 - 18:30, 4. Ognisko, 5. a później dla wytrwałych sandaczowanie po zmroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Czy chodzi o Głoskę (nie wiem czy dobrze odmieniam) koło Brzegu Dolnego? Ja wstepnie bym się pisał, ale potwierdzę bliżej wybranego terminu.Wracajac do weekendu majowego to dwa dni przesiedziałem w domu piwkując i rozmawiajac ze znajomymi, a jak sie 3-go już ruszyłem na Odrę to bryndza z nyndzą... choć wypad potraktowałem bardziej jako poznawczy, szukając dobrego dojazdu do wody. Napotkani grunciarze i spławikowcy narzekali na wyniki. Ja nie miałem prawie kontaktu z rybą. Na jednej opasce miałem (chyba, bo widziałem wcześniej spław) wyjście jazia ale tylko pocałował woblera i popłynał, a kawałek dalej z wobkiem całował się okonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Tak o tą Głoskę chodzi (tylko że jest po przeciwnej stronie Odry niż Brzeg Dolny). Wczoraj złowiłem bolka 60cm i klenika 40 cm - jak na mnie to nieźle biorąc pod uwagę, że pogoda nadal jakaś taka nie majowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekd Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 ja byłem 2 maja szczupaków 0 wydłubałem dwa okonki takie po 30 cm ogólnie nędza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 No troche zimno sie zrobilo... objechalem wczoraj wieczorem Odre w poszukiwaniu bolenia ,ale zero.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astra1982 Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Byłem dzisiaj popływać w okolicach Ratowic również żadnych oznak żerowanania boleni .Zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebin Opublikowano 5 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Witam wszystkich zapalonych spinningistów! Czytam co piszecie na forum (dużo ciekawych informacji) i postanowiłem od dzisiaj dołączyć do waszego grona. Jutro wyskakuję na dłuższą wyprawę na zimowisko barek I i II oraz samą Odrę od strony Kozanowa na odcinku od Milenijnego aż do samego cypelku. Parę kilometrów do zrobienia jest. Oczywiście wieczorkiem zdam szczegółową relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Daj znac bo to moje rejony pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebin Opublikowano 6 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Wypad na rybki do końca nie wypalił.Z rana cały czas padało ale i tak nie wytrzymałem i o 10:00 byłem pod Milenijnym z nadzieją, że przestanie padać.Tu połakomił się mały szczupaczek (35cm) na riperka lekko imitującego okonia, który oczywiście wrócił do wody. Dwie godziny w jednym i tym samym miejscu a padać zaczęło coraz mocniej. Poszedłem do domu Spotkałem tam jeszcze jednego tak samo jak ja nawiedzonego spinningistę - mówił, że u niego trównież nic. Może jest także na forum? Po południu przestało padać i znalazłem trochę czasu żeby znowu wyskoczyć na dwie godzinki (18:30-20:30). Tym razem zimowisko barek od strony Osobowic oraz kawałek Odry poniżej. Na zimowisku przyczepił się mały byczek i nic więcej. Tak więc cienizna ale najważniejsze, że trochę czasu spędziłem nad wodą. Pod sam koniec (na granicy dnia a nocy) kilkadziesiąt metrów za zimowiskiem bolenie zaczęły swoje tańce! Dosłownie chlapały mnie wodą. Na nic nie chciały sią skusić, ale aż miło było popatrzeć. Po dwa trzy atakowały jednocześnie! Tam również spotkałem spinningistę a może on jest na naszym forum? Mam nadzieję, że następnym razem pogoda dopisze i więcej miejsc uda się przełowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Na zimowisku przyczepił się mały byczek - piszac byczek masz na myśli sumika karłowatego? Na co go złowiłeś? Przyznam, ze mi się jeszcze na spining nie udało sumika złowić. Na gliniankach w Jeleniej Górze podobno brały na czerwone twistery, ale nie byłem świadkiem takiego połowu więc nie potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Byczek to inaczej sumik karlowaty, w zeszłym roku we wrześniu na twistra białego na Osobowicach uwiesił się prawie 40-tak byczek Byczki z reguły biorą na twistry, rzadziej na blachę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Biorą na wszystko tego cholerstwa jest pelno .Odliczam za to dni do łowienia ich wiekszych europejskich braci póki co dobrze ,ze bolki sie pokazują .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebin Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Byczka czyli oczywiście sumika karłowatego złowiłem na srebrnego z brokatem fishhuntera 7 cm. Na zimowisku barek i nie tylko jest tego niestety mnóstwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casdamato Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Witam wrocławskich spinningistów! Śledzę forum jerkbait regularnie już od jakiegoś czasu. analityk@Jak tylko będę mógł z chęcią pisze się na zlot w Głosce. Co do wieści znad wody to wczorajsze wieczorne wędkowanie było dla mnie bardzo ciekawe. Kilkanaście brań w ciągu 2 godzin (dla mnie to dużo ) złapałem 5 jazi do 29cm i klenia 34cm. Jazie brały bardzo ostrożnie i naprawdę musiałem mocno się skoncentrować by dobrze zaciąć . O dobrych rzeczach trzeba pisać więc ...Łowiłem na woblery A.Lipińskiego juniorki... dla mnie to coś ekstra! Woda to okolice wielkiej wyspy. pozdrawiam Paweł Sielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 No to gratki za jaziorki Może i mnie się jutro poszczęści - pora znowu zawalczyć o życiówkę. a czy jakieś bolki atakowały na powierzchni? Co do minizlotu to jak widać na razie nie ma zbyt dużego zainteresowania - zobaczymy - może bliżej proponowanego terminu odezwie się więcej chętnych - ale tak czy inaczej możemy na wspólne wędkowanie się umówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierak Opublikowano 7 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2010 Witam Wrocławiaków Ja bym się z chęcią wybrał na zlocik, tylko że termin raczej 19.06. Byłem na poprzednim i było elegandzko Także jak nic nie stanie na przeszkodzie to jestem jak najbardziej za. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 8 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2010 Witam koledzy może ktos wspomorze wiedza i informacjami o braniach na odrze w okolicach gajkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 9 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Gajków to nie mój teren - mogę napisać że poniżej Wrocka b. duża woda - główki pozalewane prawie do nasady - zero ataków boleni na powierzchni - czasami oczkował kleń - zaliczyłem dziś jednego bolka i dwa kleniki. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 W Gajkowie spędziłem sobotę, czyli ostatni dzień urlopu we Wrocławiu. Nic nie złowiłem, ale było ciekawie. Brak ludzi i bardzo wysoka mętna woda. Przy brzegach w zalanych trawach sporo się działo. Po krókich próbach rzucania za szczupekiem (odpuściłem po wyjęciu dwóch tarłowych leszczy za kapotę) przerzuciłem się na lekki spining i poszukiwania kleni. Klenie znalazłem i to niezłe byki, ale przegrałem z nimi 2-0, do tego jeszcze trzy niezapięte brania. W miejscu w którym łowiłem (basen pomiędzy główkami, wsteczny prąd, pokrzywy i krzaki) nie dałem rady bez podbieraka. Jeden krok w wodę i wpadłbym po szyję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Ja przez weekend zlowilem troche malych boleni 25-50cm :/ ogolnie bardzo slaby maj jak dla mnie. Oznak żerowania ryb nie bylo widac. Moze to duza woda,ale bardziej obstawiam ,ze jest za zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darekd Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 A ja byłem w okolicach Kamieńca Wrocławskiego. Owszem woda wysoka Szczupaki bardzo bardzo kaprysiły ale wydłubałem 2. Bolenie to na razie widać w dopływach Odry . W Odrze na powierzchni się prawie nie pokazują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldek Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Witam. Czy ktoś posiada informacje na temat tych starorzeczy. Na mapie wyczytałem, że są to jeziora: Panieńskie i Dziewicze ale widac też kilka mniejszych oczek wodnych. Nie ma ich ujętych w rejestrze, więc możliwe że to prywatne wody ale może jest możliwość wędkowania na nich? http://maps.google.pl/maps?q=50.973994,17.114296&num=1&a mp;t=h&sll=51.218927,16.988297&sspn=0.021961,0.05574 7&hl=pl&ie=UTF8&ll=51.032704,17.216434&spn=0 .044099,0.111494&z=14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi