Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

A no nie łupią, dzisiaj cztery godziny za sandaczem, jeden bolek, jeden szczupaczek i dwa brania sandacza ale jakie brania, na wklejce widziałem, oba w pół wody, jeden zawinął ogonek w kopycie na hak  :blink:  ale jak są to i dadzą się złapać :D

Eee, Tomek, czapeczka się znalazła, to dobrze bo jakoś ta bandana mi nie końweniowała ;)

Edytowane przez FidoAngel
  • Like 3

Mam pytanie ,zna może ktoś tego gościa z profilu? Może jest nawet na naszym lub haczykowym forum???

łowca odrzański a raczej kłusownik odrzański... Oficjalnie sprzedałem go do PSR w związku z łowieniem w niedozwolonym miejscu. Podałem parę miejscówek odnośnie podobnych sytuacji we Wrocławiu. Gość łowi w zatoce między elektrowniami, tam jest śluza,ponad to przyległa przepławka od elektrowni. Miejsce mi znane jako ostoja dla ryby jak i tarlisko Skurwesyn nawet tam wejdzie bo inaczej nie da się o takim człowieku powiedzieć no bo fotka najważniejsza!!! Tutaj profil delikwenta!!!

https://www.facebook.com/mariusz.zawadzki.581

Edytowane przez woblery L.E.
  • Like 2

Mam pytanie ,zna może ktoś tego gościa z profilu? Może jest nawet na naszym lub haczykowym forum???

łowca odrzański a raczej kłusownik odrzański... Oficjalnie sprzedałem go do PSR w związku z łowieniem w niedozwolonym miejscu. Podałem parę miejscówek odnośnie podobnych sytuacji we Wrocławiu. Gość łowi w zatoce między elektrowniami, tam jest śluza,ponad to przyległa przepławka od elektrowni. Miejsce mi znane jako ostoja dla ryby jak i tarlisko Skurwesyn nawet tam wejdzie bo inaczej nie da się o takim człowieku powiedzieć no bo fotka najważniejsza!!! Tutaj profil delikwenta!!!

https://www.facebook.com/mariusz.zawadzki.581

Sprostowanie sytuacji bo widzę że są tutaj koledzy,znajomi ów łowcy.  Kontaktowałem się z PSR odnośnie miejsca połowu w tych rejonach. Jasne stwierdzenie ze strony PSR można łowić ale jak kończą się ceglane umocnienia ściany. Wg nich od tego miejsca jest dopuszczalne łowienie.Nieregulaminowy połów wywnioskowałem po :patrząc na zdjęcia na których widać przyległy budynek elektrowni w zatoce może jest tam 50m od jazu ale od przyległej przepławki elektrowni już nie. Pozostałe zdjęcia pokazują odległość ciut poniżej cypla dzielącego kanał.To mój wniosek po zdjęciach. Poprosiłem strażników o kontrole w paru miejscach gdzie podejrzewam notoryczne łamanie przepisów.Wg mnie to dobra inicjatywa.Może faktycznie przesadziłem z nazwą kłusownik ale z drugiej strony jak ktoś świadomie łowi w takich miejscach to jak można inaczej nazwać. Kolega jeśli jest świadomy przepisów nie powinien się gniewać o to. W sumie nie potrzebnie pisałem o tej sytuacji co po niektórzy zdziwili by się co najwyżej kontrolą lub mandatem.

• Like 1

Tomek, nie ściemniaj.

Dzisiaj też szukałem bolków (wyszły 4 małe sandałki i 2 spore okonie) w 6h. Bolka ani nawet małego śladu nie widziałem.

Przyznaj sie ześ duszę diabłu sprzedał za te bolki :)

Na powrocie zahaczyłem mikro siurek i na muchę złowiłem 6 kleników w 40 minut - zamiast 6 ryb w 6 h na Odrze

No ale klimaty fajne - przy okazji obejrzałem 3 małe dziki, jedną sarnę, dwa bobry (nie wiem czemu ale w dzień sie szwędaja zamiast spać), trzy jelenie, jedną czaplę (już przestały odlatywać na zimę? - to chyba znowu ciepła będzie.

Pozdro

• Like 2

Tak mi się ładnie napisało po sąsiedzku to niech będzie i tu:

Dzień Niepodległości świętowałem na rybach bo odkąd na wieś się wyprowadziłem to mnie do miasta nie ciągnie default_wink.png 

Pojechałem w moją ukochaną Dolinę Baryczy, za okonkiem se dłubałem. Uwielbiam te jesienne włóczęgi po lasach, tą ciszę, samotność, dzikie zwierzęta bo zawsze na coś wlezę, dzisiaj sarny i jelenie, zimorodki oczywiście i bażanty, tych nie lubię bo kiedyś pierdyknę na zawał przez któregoś. No i okonie, dziesiątki, może ze dwie setki.

I ciekawostka tych miejsc, te jasne, rzeczne, z piasku łowi się na imitacje rybek, ripperek lub twisterek w kolorze takim jaki im akurat pasuje, dzisiaj perełka z pieprzem i seledyn i denaturacik,  A te z "lasu" łowi się na robale, imitacje larwy ważki lub widelnicy, na różne imitacje pijawki i pająków. Dzisiejszy, największy, dobre 4 dychy, na larwę od Cyprysa pierdyknął. Taka to zabawa default_wink.png

A fotki nie ma bo w zasadzie nigdy nie robię a dziś nawet chciałem go cyknąć z tym robalem w pysku  ale telefon się wyłączył default_smile.png

• Like 10

Witam, dzieje się coś na odrze w wrocku ?bo wybieram się w niedzielę na kilka godzin i nigdy tam nie łowiłem, może jakieś ciekawe miejscówki ktoś coś? Raczej Sandacz lub Okoń. Z góry dziękuję.

Edytowane przez mateusztur11

Witam, dzieje się coś na odrze w wrocku ?bo wybieram się w niedzielę na kilka godzin i nigdy tam nie łowiłem, może jakieś ciekawe miejscówki ktoś coś? Raczej Sandacz lub Okoń. Z góry dziękuję.

Witam

panowie podzielcie się info, gdzie można cos połowić sandacz okoń we Wrocławiu - może być na PRV

Znajdę 2-3 godziny w sobota, i zanim cos znajdę to będzie po rybach..