Slavobeer Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Wielkie podziękowania dla Was za mile spędzony czas i możliwość poznania się. Ja niestety krócej od reszty, bo prosto po pracy dopiero przyjechałem... Ryby wymiarowej niestety nie zaliczyłem, ale był 40cm bolenik, branie kolejnego, już dużego, na końcu opaski i na koniec po 21 godzinie, jak już powoli kapitulowałem (przez komary, które uwzięły się wyjątkowo), na główce powyżej opaski, na granicy warkocza i spokojnej wody coś mocno uderzyło w małego woblera. Niestety to coś się nie pokazało i puściło woblera. Podejrzewam konkretnego klenia... Oby do następnego razu.Jak już się nałowię na jeziorach i rzekach Suwalszczyzny, wracam nad naszą Odrę, Widawę i inne rzeczki. Może są chętni na wspólne łowienie w sierpniu? Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 1. a właśnie - jeszcze Slavobeer dołowił bolenia - tak więc łącznie były 3 a nie 2 bolenie, 2. czekam w takim razie na info kiedy rybki bedą nieźle gryzły (+ gdzie) i w trybie pilnym zwołamy kolejny Zlocik, 3. Michał: było nas sześciu - jak odjechałeś to zjawił się jeszcze Slavobeer i Ziober, Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Jacek, moje propozycje:- tam, gdzie Andrzej łowił (i połowił)- Wilków (bo dawno tam nie byłem i mnie korci bardzo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Koledzy,zazdroszczę Wam, bo woda szybko opada i robi sie nad Odrą całkiem ciekawie, a ja w weekend udaję sie na zasłużony 3 tygodniowy wypoczynek. Jak się nałowię na jeziorach na końcu Polski, dołączę do Was na kolejne spotkanie. Tak na marginesie: mój bolenik to był mikrobolenik całe 40cm... Pozdrawiam Was serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Witam, jak tam koledzy po kiju we Wrocławiu i okolicy się coś dzieje? Mimo upałów kumpel ostatnio łapie bolki (największy 75cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 2 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Witam. Ja wczoraj rozpocząłem sezon na brzany taką jedna niedużą ale grubuśką 53 cm Teraz szykuję się do akcji wąsaty birbant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Maszerując do pracy prczechodziłem przez most milenijny i jak zawsze przystanełem nad zatoczką dla barek rozglądam się obserwuje ide dalej w pewnym momencie na wodzie zrobił się kocioł i cisza. Poczekałem chwile ale nic się niedziało więc maszerowałem dalej po przejściu 15m zauważyłem coś dużego potężne ciało suma który wygrzewał się tuż pod taflą wody miał koło 2m chodz nie dam sobie ręki uciąc niestety po chwili wpłynał w głebine ale za to pokazyły się ładne metrówki bodajże sandcza. Fajnei widziec że w odrze mamy jeszcze takie piękne ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Drodzy koledzy potrzebna jest pomoc na Kozanowie, otóż tamtejszy dziki stawik, kolo policji i niedaleko Odry przeżywa przyduche a w raz z nim setki 20cm szczupaczków ! Można by było odłowić je- są pod brzegiem i wpuścić do Odry, PSR rozkłada ręce! Ktoś ma jakiś pomysł?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 9 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Dziki nie dziki ale pod PZW należy więc i tak musimy otrzymac pozwolenie do odłowu inczej kary się mogą posypac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 10 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Cześć, Drodzy koledzy potrzebny jest pomoc na Kozanowie, otóż tamtejszy dziki stawik, kolo policji i niedaleko Odry przeżywa przyduche a w raz z nim setki 20cm szczupaczków ! Można by było odłowić je- są pod brzegiem i wpuścić do Odry, PSR rozkłada ręce! Ktoś ma jakiś pomysł?! Booseib - Daj nieco wiecej szczegółów - jaki sprzęt twoim zdaniem potrzebny jest do tej roboty - ile czasu potrzeba - ilu ludzi + dokładniej gdzie ten stawik jest i może uda się zebrac parę osób, Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Koledzy co tak tu cicho? Jak taki gorąc to na rybki nie chodzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 U mnie średnio - bywam nad wodą i zwykle jakąś rybkę czy dwie złowię ale nie sięgają wymiarami tutejszych limitów - szukam grubego zwierza to może w końcu jakiegoś skuszę . Wczoraj np. tylko okonki brały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 a która strona wrocławia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 16 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Ja zwykle poniżej Wrocka wędkuję - choć i we Wrocku czasami - boleń i kleń się czasami uwiesi - ani razu w tym roku nie widziałem jeszcze mocno aktywnych boleni (to już staje się normą niestety - b. rzadko widuje sie mocno aktywne bolenie) - wygląda na to że tutejsze bolki po powodzi od razu weszły w letni - niemrawy - styl żerowania, ale na zachętę - znajomy złowił ostatnio we Wrocku sumka 1 metr na lekki zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 Odra po powodzi wyglada jak martwa.. jakby w niej ryb nie bylo.. chodzilem za sumem ponad 2 tygodnie rekord prawie 10godzin rzucania i nawet brania. Uwiesilo sie pare sandaczykow i to wszystko. Atak bolenia widzialem moze 2 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Ja musze siebie zmusic wkońcu. A w nocy jak panowie żeruje coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 W dzień faktycznie z oznakami żerowania nie jest grubo - ale pojedyncze bolki się pokazują, brzanki też furkają w miejscach przebywania. Natomiast po zmroku widywałem niezłe koncerty - prawdopodobnie wąsate wychodzą na żarcie na płycizny - wrażenia niezapomniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixiuuu Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 ale polowiles cos ? czy tylko obserwacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 po jednej wyprawie jeden maluch trochę ponad wymiar, ale dodam, że choć po powodzi odra zdecydowanie płytsza to komfort trollingowania wypaśny - pomimo orania dna na odcinku kilku kilometrów nie zaliczono żadnego zaczepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 Monk Może wkońcu mogę kupić DT Bo jak pamietasz zawsze w pierwszym rzucie go traciłem po trzecim sobie odpuściłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BadrHari71 Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 witam jestem nowy na tym forum i chce naswietlic pewna sprawe ... Wedkuje na widawie w okolicach sliwic po powodzi zostało w rzecze bardzo duzo pieknych ryb ... sumy,leszcze,krapie nawet czestym przyłowem jest karp... łowie wyłacznie drapiezniki raczej na spinning złowiłem weiele szczupakow i okoni a takze miałem na wedce suma jednak nieszczesliwym trafem wypioł mi sie... cieszyłem sie ze widawa obfituje takaimi rybami lecz co z tego ... woda spadła do normalnego stanu i setki kilogramow białej ryby szczupakow i sumów widziałem 2 117cm i 175CM !!!!! zostaja łowione w sak badz na tzw reke... imformowałem zeby wysyłano patrole itp lecz bezskutecznie... tyle moge zrobic w tej sprawie ... jesli ktos ma jakies wplywy badz cos podobnego prosze o pomoc ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Witam, nie przebywam obecnie w PL ale powiedz mi gdzie próbowałeś dzwonić i zgłaszać ten problem ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 18 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 witam jestem nowy na tym forum i chce naswietlic pewna sprawe ... Wedkuje na widawie w okolicach sliwic po powodzi zostało w rzecze bardzo duzo pieknych ryb ... sumy,leszcze,krapie nawet czestym przyłowem jest karp... łowie wyłacznie drapiezniki raczej na spinning złowiłem weiele szczupakow i okoni a takze miałem na wedce suma jednak nieszczesliwym trafem wypioł mi sie... cieszyłem sie ze widawa obfituje takaimi rybami lecz co z tego ... woda spadła do normalnego stanu i setki kilogramow białej ryby szczupakow i sumów widziałem 2 117cm i 175CM !!!!! zostaja łowione w sak badz na tzw reke... imformowałem zeby wysyłano patrole itp lecz bezskutecznie... tyle moge zrobic w tej sprawie ... jesli ktos ma jakies wplywy badz cos podobnego prosze o pomoc ... pozdrawiam Cześć, Samo pisanie o takich przypadkach na forum może pomóc ograniczyć zjawisko - przestraszyć nieco sprawców - dobrze więc że poruszasz taki temat - Swoją drogą to czym ma zajmować się PSR i strażnicy PZW jeżeli nie takimi sprawami? Może ktoś z tych służb byłby skłonny wypowiedzieć się na forum - sądzę że niektórzy z nich zaglądają na to forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Sprawa została nagłośniona teraz tylko czas pokaze jakie będą efekty i czy uda sie trafić w dane miejsce ale to kolga powyżej musi pomóc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 podjaołem walke samA jaka to niespodzianka? Jeżeli ja będę łaził w woderach to czy mnie też spotka ta niespodzianka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi