woblery L.E. Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 (edytowane) Przecież te inwestycje to jest po to aby ziomki miały pracę do końca życia( po 30 lat podobnie jak w malczycach), to samo będzie z mierzeją wiślaną. Co oni takiego transportują wielkogabarytowe,podzespoły elektrowni węglowych a może atomowe? Niee....wuungiel panie ,polski wuungiel.A przydała by się ponownie taka powódź jak w 97" to by się posrali!!!Odpowiadam sobie.... Na prace i koszta wieloletnie zgodnie z moimi założeniami wcześniejszymi i przewidywaniami!!!https://businessinsider.com.pl/finanse/przekop-mierzei-wislanej-ponad-dwukrotnie-drozszy/9x4x28t Edytowane 17 Grudnia 2020 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Jest w dalszym ciągu pięknie. Zaglądam na stronę PZW O/Wrocław i co tam widzę?Stawy w Leśnicy wyłączone z wędkowania.Stanica nieczynna.Reklama OZ Szczodre.Zakaz wędkowania na zbiorniku Matunin i Ratowice.Zakaz wędkowania...Zakaz wędkowania...Zakaz wędkowania...Biuro Zarządu Okręgu zamknięte ......Za chwilę święta i nowy sezon. Nie wiem nic o składkach. Nie ma informacji o porozumieniach. Tradycyjnie dowiem się pokątnie, albo w przeddzień nowego roku. Na bonus (również tradycja) w styczniu lub w lutym zostaną zaserwowane aneksy do regulaminów. A może ten zakaz tak się spodobał, że O/Wrocław pójdzie za ciosem w rok 2021.Porozumienia są podtrzymane na 2021. Rejestry dla okręgów z tegoż porozumienia będą do pobrania online. Jak ja się cieszę że opuściłem ten padół bidy i nędzy zwany okręgiem wrocławskim. Przynajmniej mam informacje co, gdzie i jak. Polecam wszystkim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtyna51 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 A stawy w leśnicy i Ratowice wyłączone z wędkowania z racji czego?,ktoś może posiada wiedzę co za tym stoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince83 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 A stawy w leśnicy i Ratowice wyłączone z wędkowania z racji czego?,ktoś może posiada wiedzę co za tym stoi?Przecież tylko czasowo na czas zarybień. Na stronie PZW jest napisane od kiedy do kiedy ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 nigdy nie jest za późno - szczególnie nie jest za późno na odcinek poniżej tamy w Rzeczycy(tam rzeka miejscami zapomina o dawnej ingerencji człowieka).Uważam, że walczyć w takich tematach trzeba zawsze, niezależnie od szans.Niestety, te dwa stopnie wodne w Lubiążu i Ścinawie to sprawa praktycznie rozstrzygnięta.Pieniądze zostały rzucone na stół i od strony zawodowej wiem, że jest sporo firm zainteresowanych spożyciem tego tortu.W Ścinawie lokalizacji jeszcze nie wybrali jest kilka wariantów. Co do Lubiąża to już wiadomo gdzie będzie próg. Jest już sporo informacji w necie. Tymczasem z niedzielnego spaceru Gajków - Kamieniec Wrocławski - Bajkał.Możecie mi powiedzieć komu przeszkadzały te piękne topole wzdłuż kanału w Gajkowie?!Wycinają wszystko na całego. No i jeszcze zdjęcie znad Bajkału. Te czarne punkty to kormorany. Nigdzie nie widuję większych stan tej czarnej szarańczy jak własnie nad Bajkałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 (edytowane) .. Edytowane 7 Marca 2021 przez Tomek O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 10 kwietnia szykuje się akcja sprzątania rzeki Widawy pod patronatem organizacji "Czysta Rzeka" ! Ktoś chętny na zapisanie ? Cel słuszny, bo komu jak komu ale wędkarzom powinno zależeć na czystości rzek. https://operacjarzeka.pl/przylacz-sie/?fbclid=IwAR1U72b_np_Je0JqH1wD0PVwiucBf5RWzN4D3H8wzC2LTXsNY37NuRX6e94 https://www.facebook.com/operacjarzeka Na innych rzekach również ma być sprzątane, jak ktoś chce to znajdzie teren dla siebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 A Tomek ostrzegał... PSR 1 - ja -200 pln (wjazd do lasu) mea culpaJak to panowie stwierdzili - dzisiaj mają żniwa I to był jedyny strzał tego dnia???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 (edytowane) Dziady jedne pazerne, ja dostałem kiedyś stówę od Straży Leśnej wiec chyba lepiej wiedzą ile za wjazd się należy A żeby nie offtopic, cały dzien za szczupakiem, ja zero, kolega ładnego dostał. A wieczorkiem jeszcze jedna miejscówka, tak po drodze i okonek, boleczek pod wymiar i spad ładnej sztuki, ciemnawo było i słabo trafił. Pozdrówki Edytowane 2 Maja 2021 przez strary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 (edytowane) A Tomek ostrzegał... PSR 1 - ja -200 pln (wjazd do lasu) mea culpaJak to panowie stwierdzili - dzisiaj mają żniwaI to był jedyny strzał tego dniahej - gdzie Ciebie zapali?(nigdy nie płaciłem takiej kary "nad Odrą") Edytowane 2 Maja 2021 przez analityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Gliniany.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Dziady jedne pazerne, ja dostałem kiedyś stówę od Straży Leśnej wiec chyba lepiej wiedzą ile za wjazd się należy Za wjazd do lasu jest do 500zł.Bardzo dobrze , że pilnują. Najlepiej to do wody wjechać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Za wjazd do lasu jest do 500zł.Bardzo dobrze , że pilnują. Najlepiej to do wody wjechać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 (edytowane) Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Lepiej wjechać do lasu i narazić się na ewentualne 500 zł (które nie oszukujmy się grozi tylko w gorących datach jak 1 maja czy czerwca lub dni w długie weekendy) niż zostawić auto przy wsi i zastać na powrocie samochód ze zniszczeniami, bez katalizatora lub tablic rejestracyjnych. Mi się zdarzyło o czym kilka stron wcześniej pisałem. Dziś bez kontaktu z boleniem za Brzegiem Dolnym, w tygodniu poprawka. Edytowane 2 Maja 2021 przez karpiu08 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 (edytowane) Również, nie przepadam za autami nad samym brzegiem i nie podobają mi się coraz to nowe dzikie drogi wyjeżdżone w przy odrzańskich lasach.. terenówki, quady, motory straszące zwierzaki ... słabe to jest ... ale brak znaków i jakaś taka niejasność dot. tego gdzie można wjechać a gdzie nie można mnie stale gryzie w tyłek - mogli jakieś znaki stawiać, mapy online porobić itp. na przywołanych Glininach o ile dobrze pamiętam jest fajna asfaltówka w lesie - aż kusi aby nią wjechać. P.S. przedwczoraj trzy bolki, dziś zero, Plotkę dziś słyszałem że jakaś wędkarska tj. kłusownicza śmietanka kłuła ostro bolki pod koniec kwietnia przy tamie w Rzeczycy - prawda to? Edytowane 3 Maja 2021 przez analityk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Nie trzeba wielkich cudów. Wystarczyłoby wspólne opracowanie każdego okręgu PZW wspólnie z nadleśnictwem miejsca postoju aut wzdłuż zarządzanego kawałka Odry czy innej rzeki. Można by takie miejsce wyposażyć w monitoring, ogrodzić, bramę na kod zrobić itp. itd. Ach rozmarzyłem się...Śmietanka grasuje tam niestety cały czas. Nocą kilkanaście wędek potrafi stać. Pod koniec marca szarpakowcy byli częstymi gośćmi.Radzę mocno zastanowić się nad parkowaniem przy moście w Lubiążu. Tamtej jesieni kilkanaście wyciętych katalizatorów. 1 maja jeden taki przypadek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 Witam Panowie.Orientuje się ktoś może, na jakich łowiskach można teraz wędkować ze środków pływających na Dolnym Śląsku??? Można na Odrze, a jakieś wody stojące? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 5 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 .Radzę mocno zastanowić się nad parkowaniem przy moście w Lubiążu. Tamtej jesieni kilkanaście wyciętych katalizatorów. 1 maja jeden taki przypadek.A to sobie gnoje miejsce znaleźli, mi tablice rejestracyjne, ze dwa lata temu zdjęli z auta. Widać ze policja ma to w nosie bo chyba taka powtarzalność złodziejskich akcji powinna im dac do myślenia i coś powinni działać. Policja z Wołowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajan Opublikowano 13 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2021 Witam Panowie.Orientuje się ktoś może, na jakich łowiskach można teraz wędkować ze środków pływających na Dolnym Śląsku??? Można na Odrze, a jakieś wody stojące? Pozdrawiam.Prężyce może? To jest chyba traktowane jako Odra, wie ktoś dokładniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Prężyce może? To jest chyba traktowane jako Odra, wie ktoś dokładniej?Prężyce, podobnie jak np. barki to Odra, można na pewno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 14 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2021 Przyłączcie się do akcji i wyślijcie emaile jak niżej - niech wiedzą włodarze, że interesujemy się stanem rzeki --- Do: 'wroclaw@wody.gov.pl' Szanowni Państwo,Informuję, ze obecnie (oraz prawdopodobnie przez następnych kilka – kilkanaście dni) trwa na Odrze w rejonie Wały-Malczyce tarło ryby leszcz. Proszę o poszanowanie okresu godowego tych ryb i eliminację sztucznego obniżania (wahań) poziomu wody w rzece Odrze na stopniach Wały oraz Malczyce-Rzeczyca w okresie obecnego tarła oraz w okresie inkubacji ikry. Nienaturalnie szybkie obniżenie poziomu wody spowoduje wysuszenie i zniszczenie złożonej ikry i istotny negatywny wpływ na rybostan. Zniszczenie ikry wpłynęłoby na pogorszenie stanu środowiska naturalnego i tym samym pogorszenie dobrostanu mieszkańców regionu korzystających z rzeki i jej otoczenia. Z poważaniem ................Tel. ..................... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Koledzy, orientujecie się może, czy we Wrocławiu ktoś się zajmuje naprawą echosond? Pacjent zgasł w trakcie pracy. Przez chwilę ekran był bardzo słabo widocny (jakby "wyblakł"). Wyłączyłem go wtedy i włączyć już sie nie dał. Nie mam pojęcia, czy usterka dotyczy bardziej ekranu, czy przetwornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Koledzy, orientujecie się może, czy we Wrocławiu ktoś się zajmuje naprawą echosond? Pacjent zgasł w trakcie pracy. Przez chwilę ekran był bardzo słabo widocny (jakby "wyblakł"). Wyłączyłem go wtedy i włączyć już sie nie dał. Nie mam pojęcia, czy usterka dotyczy bardziej ekranu, czy przetwornika. a bateria na 100% naładowana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Tak jest. Byłem podpięty pod akumulator do silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kret000 Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Jakiś dobry sklep wędkarski we Wrocławiu może ktoś polecić? najlepiej jakby był dział muchowy także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi