wojciiech Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Pływałeś?Tak. Przelecielismy cały zbiornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 22 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 Co to za smród chemiczny od wtorku płynie poniżej Brzegu Dolnego!!! Znów. Zdechlaki? Plamy ropy? Ktoś coś wie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 22 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 W środę byłem na rybach powyżej Głogowa i też to czułem. Niestety śmierdzi jak za dawnych czasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kakil Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2021 Cześć, jakie łowiska pzw polcecacie na spining a konkretnie na okonki nie skupiam się raczej na wielkich okazach a raczej na dobrej zabawie. Najwięcej czasu zmarnowałem na cegielnia przy ul. Głównej gdzie podczas dwóch wypadów po około 3/4 godziny nie zlowilem nic. I jeszcze jakie przynęty polecacie na późno jesienne okonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Co to za smród chemiczny od wtorku płynie poniżej Brzegu Dolnego!!! Znów. Zdechlaki? Plamy ropy? Ktoś coś wie więcej.Rokita Miejscowi twierdzą że po obróbce sandacz nie śmierdzi, można konsumować, a nawet najlepiej biero przy zrzucie. W czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 Ci miejscowi co piszesz to poumierali z 10 lat temu od tych sandaczy. Teraz nowe pokolenie. Od tamtej pory był względny zapach tylko na dużej wodzie;) Ale w tygodniu to był smród jak kiedyś, dokładnie taki jak piszesz, mocny jednoznaczny. Trzyma sie na rękach zamoczonych w wodzie dwa dni. Chyba było tzw. Czyszczenie magazynów. Problemu nikt nie ma a smród pozostał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Skoro poumierali to znaczy że miesiąc temu spotkałem zjawę nad wodą. Kiedyś trafiłem na naukowe opracowanie jak to Rokita wpływa na Odrę i jej mieszkańców. Bardzo ciekawa lektura. Było też dużo na temat pozwoleń prawnych tyczących się ilości zrzucanego syfu do rzeki. W zasadzie wszystko odbywa się legalnie. Może odgrzebię gdzieś tą lekturę to wrzucę linka. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 21 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 [Rokita] jest od zawsze na czarnej liście tych co śledzą losy rzeki Odry -https://www.facebook.com/WiadomosciZGor ... 5715076816Czy ktoś ze znawców spółki potrafi rozszyfrować fragment "(...) jeden z podmiotów działających na terenie wcześniej wspomnianego zakładu..." ? - przydałoby się małe dochodzenie. Czy to podmiot partnerski/zależny/powiązany z Rokitą czy jakiś niezależny biznes? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 [Rokita] jest od zawsze na czarnej liście tych co śledzą losy rzeki Odry -https://www.facebook.com/WiadomosciZGor ... 5715076816 Czy ktoś ze znawców spółki potrafi rozszyfrować fragment "(...) jeden z podmiotów działających na terenie wcześniej wspomnianego zakładu..." ? - przydałoby się małe dochodzenie. Czy to podmiot partnerski/zależny/powiązany z Rokitą czy jakiś niezależny biznes?Ja patrzę na to trochę z innej beczki. Przekornie, co oczywiście nie oznacza że popieram czy akceptuję wpuszczanie jakiejkolwiek chemii do wód. ALE w związku z tym że poszedł fenol, ryby nie zdechły widzę paradoksalnie w tym szansę dla ryb. Jeśliby ich mięso zwyczajnie śmierdziało, to znacznie spadnie presja na mięso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Ja patrzę na to trochę z innej beczki. Przekornie, co oczywiście nie oznacza że popieram czy akceptuję wpuszczanie jakiejkolwiek chemii do wód. ALE w związku z tym że poszedł fenol, ryby nie zdechły widzę paradoksalnie w tym szansę dla ryb. Jeśliby ich mięso zwyczajnie śmierdziało, to znacznie spadnie presja na mięso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Ja patrzę na to trochę z innej beczki. Przekornie, co oczywiście nie oznacza że popieram czy akceptuję wpuszczanie jakiejkolwiek chemii do wód. ALE w związku z tym że poszedł fenol, ryby nie zdechły widzę paradoksalnie w tym szansę dla ryb. Jeśliby ich mięso zwyczajnie śmierdziało, to znacznie spadnie presja na mięso.Nie ma czegoś takiego jak śmierdzące mięso sandacza czy niezjadliwe mięso bolenia. Jeśli już to jest co najwyżej źle doprawione.Kto był i łowił w okolicach Rokity ten wie. Ryby z BD żarli i żreć będą. Fenolek pewnie traktują jak regionalną cechę. Coś jak oscypek. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Ma ktoś jakieś potwierdzone wieści odnośnie porozumienia dolnośląskiego w 2022? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Paaanie, coś Pan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Podobno nie ma być żadnych porozumień ( obym się mylił) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Może zacznie działać plan Wody Polskie o udostępnieniu wszystkich wód w Polsce bezpłatnie czy tam z jedną, symboliczną opłatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Może zacznie działać plan Wody Polskie o udostępnieniu wszystkich wód w Polsce bezpłatnie czy tam z jedną, symboliczną opłatą.Może i kiedyś zacznie, ale do końca roku zostało niewiele czasu na zaplanowanie i wdrożenie tak poważnego przedsięwzięcia. Wg mnie nie ma się co łudzić ze to nastąpi w sezonie 2022. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Paaanie, coś Pan...Może wyraziłem się nieprecyzyjnie, miałem na myśli porozumienia na linii Wrocław-Walbrzych-Legnica-Jelonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 To chyba jest na stałe w ramach tzw "Porozumienia Dolnośląskiego" Trzeba by w necie pogrzebać albo zadzwonić do PZW Wrocław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adic Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Porozumienia nie ma i nie będzie. Ja będę chodzić na lewiznę a sandaczom z Mietkowa odpuszczę. PSR po krzakach nie chce się biegać. Tylko baran zapłaci za 4 okręgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Porozumienia nie ma i nie będzie. Ja będę chodzić na lewiznę a sandaczom z Mietkowa odpuszczę. PSR po krzakach nie chce się biegać. Tylko baran zapłaci za 4 okręgi.Masz na myśli tylko sezon 2022, czy w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Ale macie dokładne info ze źródeł PZW? Nawet nieoficjalne..I czy te karte ewidencyjna czy jak sie to tam nazywa dostaje sie do reki czy musza wyslac (a to trwa), pytam bo na 2 stycznia planuje pstragi lub trocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adic Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 2022. Też startuję kropkiem w styczniu. Informacje o braku porozumień i czekaniu na jakieś tajemnicze ruchy wód polskich są na niektórych stronach okręgowy. O kartę się nie pytałem, koło ma tradycyjnie znaczki sprzedawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 (edytowane) Cześć, Koledzy, wynajduje jakieś rozbieżne info. Czy Ryczeń to woda PZW? Można tam się swobodnie wodowac?Niestety zbiornik Ryczeń od dnia 13.08.2020 już nie podlega PZW.Został wydzierżawiony prywatnej osobie.Zakaz wędkowania.Szkoda, bo często tam bywałem, piękne łowisko było.Teraz prywatny właściciel bezkarnie odpali agregat i część inwestycji mu się zwróci. Edytowane 16 Grudnia 2021 przez Adaś Niezgódka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 A jakim cudem figuruje w wykazie i rejestrze na ten rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2021 Bo pewnie jakiś Pan z PZW odpowiedzialny za rejestr zrobił KOPIUJ-WKLEJ .A informacja o wyłączeniu z wędkowania pochodzi ze strony PZW Wrocław.Wpisz w Google " Zbiornik w Ryczeniu niedostępny dla naszych wędkarzy - PZW " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi