Spider1987 Opublikowano 9 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2022 Witam.Panowie które koło PZW w okręgu Wrocław polecacie, żeby zasilić jego szeregi? Ponieważ planuje opuścić okręg Wałbrzych i przenieść się właśnie do okręgu Wrocław ( dlatego, że łowię praktycznie w 100% na wodach okręgu Wrocław, Legnica i od święta Opole ). Zależało by mi na tym żeby dane koło organizowało zawody na Odrze lub Mietkowie, a także opiekowało się jakimś odcinkiem Odry lub chociażby zarybiało tą rzekę. Bo jeśli opłacić kartę PZW to z głową, nie w koło co opiekuje się czy zarybia jakiś mały stawik. Proszę Was o opinię i polecenie takiego koła PZW w okręgu Wrocław. Choć niestety wiem, że wszędzie jest beton. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 10 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 (edytowane) Gdzie mogę znaleźć info, że we Wrocławiu boleń do marca?Chyba nigdzie. Ja mam w zezwoleniu bez zmian. 30.04. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 10 Stycznia 2022 przez pawelHERP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 10 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2022 (edytowane) Gdzie mogę znaleźć info, że we Wrocławiu boleń do marca? To jasna sprawa po prostu nie mogę regulaminu na stronie pzw wrocław znaleźć.Bo w Okręgach PZW mamy lenie? Nikomu nie chce się stanąć na wysokości zadania. Informacje o regulaminie na kolejny rok powinny być upublicznione co najmniej miesiąc przed rozpoczęciem nowego sezonu. To zadanie jest wyjątkowo trudne do ogarnięcia Boleń na rzekach według zezwolenia na Wrocław ma okres ochronny do 31 marca. Mietków, zbiorniki zaporowe, zbiorniki drobne mają inne okresy. Trzeba dokładnie doczytać. Dane z RAPR Okręgu Wrocław na 2022r. Edytowane 10 Stycznia 2022 przez jaceen 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 14 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2022 (edytowane) . Edytowane 14 Stycznia 2022 przez Tomek O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Dzieje się coś u Was na Odrze? Byłem tydzień temu w okolicach Brzegu Dolnego i totalna bryndza na kleniowe woblerki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2022 Byłem w ubiegłym tygodni dwa razy - na krótko - dwa razy cisza.(ale na haczyku co aktywniejsi/lepsi piszą że już klenie połapali) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Hej, wypadł nam ze składu kolega, mamy miejsce na wyjazd (z Wrocka) na szczupaki do Szwecji, na tydzień, na szkiery wyspa Kallso, cena last minute, od 6 mają, ktoś chętny? Zapraszam kontakt na priv. https://www.wyprawyn....pl/kallso.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys92 Opublikowano 2 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Panowie, w lutym zmienili zapis o wędkowaniu z Łodzi na Odrze przez cały rok. Czy wyrobisko Czernica podchodzi pod tą zmianę? Jest ona pod punktem 421P jako rzeka Odra, ale na innej stronie jest napisane, że na zbiorniku Czernica zakaz pływania z jednostek pływających od 1 stycznia do 31 maja, tak jak to było ogólnie przed poprawka z lutego. Ktoś się orientuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 17 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 (edytowane) ryb we wrocku ubywa - za to dziadostwa nie ubywa - elita muszkarzy pod jazem (fotka od kolegi) - na zwrócenie uwagi ponoć nie reagowali - następnym razem jak przyuważę to fotki za zbliżeniem na twarzyczki wkleję - chcą złej sławy to będą mieli jeżeli ktoś rozpoznaje delikwentów to podeślijcie info do SSR / PSR Edytowane 17 Maja 2022 przez analityk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 17 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2022 I co oni tam lowia? Klenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 ryb we wrocku ubywa - za to dziadostwa nie ubywa - elita muszkarzy pod jazem (fotka od kolegi) - na zwrócenie uwagi ponoć nie reagowali - następnym razem jak przyuważę to fotki za zbliżeniem na twarzyczki wkleję - chcą złej sławy to będą mieli IMG-20220517-WA0002.jpg jeżeli ktoś rozpoznaje delikwentów to podeślijcie info do SSR / PSRTeż ich wczoraj obserwowałem (łowiłem muchówka kawałek niżej). Natomiast wydaje mi sie że to było raczej szkolenie niż łowienie. Mieli kilka wędek (5-6) i je testowali. Zgodnie z literą prawa jeśli nie mieli założonej muchy, nie odbywał sie połów. Dlatego do nich nie podszedłem, natomiast szczerze mówiąc było to niesmaczne. A jeśli jednak łowili, to po prostu burackie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 18 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Czyli jakiś trener nie był w stanie wybrać lepszego miejsca na trening? - daj spokój - to pewno ściema na resorach. Swoją droga co słychać na powidziówce? - wychodzą klenie do muchy czy już tylko sexem się interesują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Ale po co bić pianę. Następnym razem telefon na PSR LUB POLICJE i skończą się wygłupy. Normalnie ręce opadają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Czyli jakiś trener nie był w stanie wybrać lepszego miejsca na trening? - daj spokój - to pewno ściema na resorach. Swoją droga co słychać na powidziówce? - wychodzą klenie do muchy czy już tylko sexem się interesują ?Krąpie były aktywne przy powierzchni. I jakieś krótkie chlapaki. Ja, ani nikt, kogo widziałem przy mnie nie złowił niczego. A byłem kilka godzin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SławomirW Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 W tym miejscu to muszkarze łowią tak bardzo często. To żadne treningi. Podobno to znajomi strażników dlatego tak bezkarnie poławiają. Ciągną klenie i bolenie i w większości zabierają te ryby. Ja się pytam po co komu klenie i bolenie do jedzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Nie mam pojęcia jak wyglądała sytuacja w tym przypadku ale zdaje się w zeszłym roku, a może było to dwa lata temu zaciekawiła mnie bardzo podobna historia.W tym samym miejscu odbywała się jakaś szkółka. Zaciekawiony podszedłem i okazało się, że młodzi adepci muchy ćwiczyli kładzenie sznura w szybkim nurcie różnymi wędkami w różnych klasach.Zamiast muchy mieli przywiązany kawałek pianki do końca przyponu. Bez haczyka. Grupa składała się z chyba z 6 uczniów i dwóch trenerów. Dwójka w wodzie reszta na brzegu. Być może byłeś świadkiem zachowania zwykłych bezczelnych chamów.Prawdopodobne jest również, że chętnych w tym roku do nauki machania mniej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 18 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 W tym miejscu to muszkarze łowią tak bardzo często. To żadne treningi. Podobno to znajomi strażników dlatego tak bezkarnie poławiają. Ciągną klenie i bolenie i w większości zabierają te ryby. Ja się pytam po co komu klenie i bolenie do jedzenia ! Spotkam następny raz, bez skrupułów dzwonię po policję. Nie powinno być problemu z ich przyjazdem.Zabierania ryb w szczególności kleni czy boleni nijak nie pojmuję. Może to jakaś tradycja? Boleń po wrocławsku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 19 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 (edytowane) Powalczyłem dziś na kanale kilka godzin - złowiłem 3 klenie, w tym dwa ładne 40taki - ryby wytarte. ... co prawda 3 szt złowiłem ale generalnie to mnie ośmiały te klenie - pojawiały się punktowo i nieregularnie w różnych miejscach - nie dało się do nich podejść na odległość rzutu muchą (wiatr w pysk utrudniał istotnie zadanie). (przy jazie nie było nikogo) Edytowane 19 Maja 2022 przez analityk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Co Wy wiecie o zabijaniu... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SławomirW Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Co Wy wiecie o zabijaniu... Metoda wrocławska ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 20 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Klen, jaz, bolek i brzana - niejadalne. Ale ludzie gorzej jak świnie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 21 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 Klen, jaz, bolek i brzana - niejadalne. Ale ludzie gorzej jak świnie...Co Ty za głupoty opowiadasz, oczywiście że jadalne. Kwestia proporcji octu w zalewie, a najlepsze są takie sztuki po 20cm, bo w całości mieszczą się do słoika, większe trzeba niestety kroić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 22 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 (edytowane) Też ich wczoraj obserwowałem (łowiłem muchówka kawałek niżej). Natomiast wydaje mi sie że to było raczej szkolenie niż łowienie. Mieli kilka wędek (5-6) i je testowali. Zgodnie z literą prawa jeśli nie mieli założonej muchy, nie odbywał sie połów. Dlatego do nich nie podszedłem, natomiast szczerze mówiąc było to niesmaczne. A jeśli jednak łowili, to po prostu burackie.Dzień dobry, wydaje mi się że rozpoznaję delikwentów / buraków, na zdjęciu jest moja skromna osoba i kolega. W rzeczy samej, trenowaiśmy trochę rzucanie i testowaliśmy kije/ linki. To miejsce wyjątkowo się do tego nadaje z uwagi na uciąg i bezpieczne brodzenie. Parę razy już to tłumaczyłem policji, gdy pytali czemu nie pójdziemy "tam gdzie wolno łowić".Jak ktoś chce sprawdzić następnym razem zachęcam do podejścia, każdemu ciekawskiemu chętnie pokaże co jest na końcu przyponu.Nawet gdybyśmy bezczelnie kłusowali, ujadanie na forum po fakcie nic nie daje, jak się nad wodą nie zareagowało. Pozdrawiam,Maciek - dane dla SSR mogę podesłać na priv. Edytowane 22 Maja 2022 przez mack 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 22 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 I co oni tam lowia? Klenie?Zasadniczo nastawialiśmy sie na łososie. 15 stopowe kije i głowice w klasie 9-10, których używaliśmy, świadczą o tym dobitnie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 22 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 (edytowane) Parę razy już policję fatygowaliście? - to wstyd - to taka forma wsparcie przestępczości aby zabrać nieco czasu policji? - aby mieli mniej czasu dla innych (bardziej użytecznych) obowiązków służbowych? Parę razy już policję fatygowaliście ? - dużo jeszcze macie tych kijów to testowania ? policzcie koszt roboczogidziny policjanta/SSR i dodajcie to do rachunku sumienia na spowiedzi - przyjeżdżać na wezwanie powinni każdorazowo bo nie wiedzą przecież (z góry) że to jaśnie państwo akurat testują kije pod jazem a dane kontaktowe na PRIV mi oczywiście podeślijcie - mogą się przydać z tym trenigniem to taki może i (słąbo) przemyślany trik? - przecież nikt nie ma ochoty stać wam za plecami aby (w co drugim rzucie) sprawdzać co tam macie na końcu wędki haczyk czy kotwiczkę - zawsze będą podejrzenia że coś tam na końcu przyponu może się zmienić pomiędzy jednym a drugim rzutem za zaproszenie do podchodzenia dziękuję uprzejmie - słabo sie trzymam na nogach - mógłbym się potknąć i pociągnąć kogoś ze sobą do kąpieli ---innymi słowy żenada ... już po pierwszych uwagach powinniście wyciągnąć wniosek że to nie jest właściwe miejsce do "treningu" Edytowane 22 Maja 2022 przez analityk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi