Gość Hans Kloss Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2022 Dzisiaj byłem ponownie na gospodarskich oględzinach. Najwyraźniej opuszczono jakiś jaz powyżej miasta , bo na powierzchni wody od elektrociepłowni do mostu Milenijnego było pełno syfu wymieszanego z rzęsą wodną, a w tym wszystkim pływały truchła padłych dawno temu ryb. Naliczyłem ich koło trzydziestu, wszystkie wzdęte i paskudnie cuchnące, głównie płocie i leszcze. Nakręciłem nawet filmik z tego wydarzenia, ale niestety z powodu uszkodzenia obiektywu kamerki niewiele na nim widać więc publikowany nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Jakby ktoś nie ogarnął to wstawiam i tu.Petycja o rewitalizację starorzeczy na rzece Odrze oraz ich ochronę.https://www.petycjeonline.com/przywromy_ycie_odrze?uv=44430057 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dusiołek Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Dziś we Wrocławiu szaleństwo boleniowe. Siedem sztuk w dwie godziny z samego ranka ! Dwa otarły się o forumowe minimum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Dziś we Wrocławiu szaleństwo boleniowe A czasami nie ma zakazu łowienia na Odrze do końca września? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Od godziny 15.00 w sobotę wojewoda zniósł zakaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Przepraszam od piątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Ok, dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterlolo Opublikowano 6 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Ale z tego co mi wiadomo to już 2 września zakazano wędkować na odcinku Dolnegoślaska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterlolo Opublikowano 6 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 https://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/242876/60/ograniczenia_w_wedkowaniu_na_obwodach_rybackich_rzeki_odra_w_gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti24 Opublikowano 19 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Powie mi ktoś czy na Odrze w końcu można łowić czy nie? Chodzi o odcinek poniżej Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strumyk Opublikowano 19 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Nie można do końca września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 20 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Mało optymistyczny filmhttps://www.youtube.com/watch?v=gzl7-HWqh-o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Ciekawe, czy Zarząd Okręgu podzieli się z nami informacjami dotyczącymi aktów prawnych regulujących obecnie możliwość wędkowania na Odrze. Może zachowają je dla siebie? Spotkanie informacyjno-sprawozdawcze odbyło się 17 września i nikt nie puścił pary z ust. Coś się szykuje jeszcze w sprawie możliwości wędkowania na Odrze? Wrzesień się kończy i co dalej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strumyk Opublikowano 25 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 Najważniejsze, że wręczono "odznaki za zasługi" tylko szkoda, że nie widać efektów tych zasług Mają chłopacy zagwozdkę jaką kaskę krzyknąć w przyszłym sezonie. W sumie powinno być gratis bo i za co płacić jak ryby wyjechały płetwami do przodu !? Z drugiej strony mają obawy, że kocury z głodu zdechną, bo już są sygnały, że z płaceniem nikt się nie wyrywa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 26 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 No tak. Mietków pustynia, Widawa po kostki, Odra zatruta. Nawet Szczodre ponoć zamknęli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 (edytowane) Już za moment październik. I co? Czarna d*pa. We Wrocławiu trzęsie się pośladkami, by poinformować wędkarzy, na czym stoją? Jedni łowią i mają gdzieś uchwały. Chwalą się w mediach społecznościowych i jeszcze są skłonni nawciskać bluzg komuś, kto zwróci uwagę. Mundurowi udają, że nic się nie dzieje.W Zielonej Górze można? Można.https://www.pzw.org.pl/home/wiadomosci/244470/60/no_kill_na_rzece_odrze Co do wrocławskich odznaczeń i wyróżnień. Kłuje w oczy taka informacja. Z całym szacunkiem dla osób wyróżnionych, w obecnej sytuacji uważam to za niestosowne. PS Nie muszę się na tym znać, ale z chwilą utraty ważności uchwały marszałkowskiej w dalszym ciągu będzie obowiązywać rozporządzenie Wojewody tj., zakaz łowienia w starorzeczach Czernica, Prężyce, Łacha Jelczańska i Jeziora Bajkał? Była mowa też o zakazie zabierania ryb z Odry. Nikt tego rozporządzenia nie odwołał. Prawidłowo to oceniam? Edytowane 28 Września 2022 przez jaceen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Już za moment październik. I co? Czarna d*pa. We Wrocławiu trzęsie się pośladkami, by poinformować wędkarzy, na czym stoją? Jedni łowią i mają gdzieś uchwały. Chwalą się w mediach społecznościowych i jeszcze są skłonni nawciskać bluzg komuś, kto zwróci uwagę. Mundurowi udają, że nic się nie dzieje.W Zielonej Górze można? Można.https://www.pzw.org.pl/home/wiadomosci/244470/60/no_kill_na_rzece_odrze Co do wrocławskich odznaczeń i wyróżnień. Kłuje w oczy taka informacja. Z całym szacunkiem dla osób wyróżnionych, w obecnej sytuacji uważam to za niestosowne.czyli co na odrze nie wolno nadal łowić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strumyk Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 czyli co na odrze nie wolno nadal łowić ? Do końca września nie można łowić ! Nie do końca mundurowi udają, że nic się nie dzieje. Słyszałem o dwóch przypadkach skierowania sprawy do sądu za łowienie pod zakazem. Przy interwencji straszyli "działką" do 30tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Ale rzeczywiście jest coś podejrzanie cicho... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yyanek Opublikowano 28 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 Z zamieszczonych na stronie PZW Wrocław linków do uchwały zarządu województwa i rozporządzeń wojewody wynika wynika że można łowić poza wymienionymi w ostatnim rozporządzeniu zbiornikami, ale nie można zabierać ryb : https://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/242876/60/ograniczenia_w_wedkowaniu_na_obwodach_rybackich_rzeki_odra_w_gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Z zamieszczonych na stronie PZW Wrocław linków do uchwały zarządu województwa i rozporządzeń wojewody wynika wynika że można łowić poza wymienionymi w ostatnim rozporządzeniu zbiornikami, ale nie można zabierać ryb : https://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/242876/60/ograniczenia_w_wedkowaniu_na_obwodach_rybackich_rzeki_odra_w_graJuż to wałkowaliśmy. Do jutra włącznie jest zakaz łowienia ryb w dolnoślaskiej Odrze. Bardziej chodzi o to, co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 A dalej nic nie wiadomo, ani tera ani po nowym roku https://www.pzw.org.pl/wroclaw/wiadomosci/244584/60/informacja_z_posiedzenia_zarzadu_okregu_w_dniu_26092022_r 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Cześć. Jestem niedowiarkiem i życie nauczyło mnie, że czasami rzeczy oczywiste takimi nie są. Dzwoniłem dzisiaj do PZW Wrocław i rozmawiałem z miłą panią z sekretariatu. Oczywiście chodziło mi o możliwości wędkowania w rzece Odrze. Opłacam zezwolenia w PZW, to wypadałoby, żeby wszelkie informacje dotyczące obowiązujących przepisów były podawane oficjalnie, na bieżąco. Z rozmowy telefonicznej zawsze można się wyprzeć. To tylko rozmowa.PZW Okręg Wrocław jakoś ze swoich zapewnień się nie wywiązuje. A zapewniano, że: „o wszelkich zamianach dotyczących możliwości wędkowania na rzece Odrze będziemy informować na bieżąco”. (źródło PZW Okręg Wrocław).Minął wrzesień. Dzisiaj jest 04 października i co? Doczekamy się oficjalnego stanowiska PZW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Co prawda nie u nas, ale rybacy już sieciują. Jednak w tym kraju nic nie ma sensu. Ludzie sie poswiecaj, a tu takie cos????♂️ Odra. Rybacy ruszyli na połowy ryb w rzece. Budzi to sprzeciw wędkarzy.https://www.fakt.pl/wydarzenia/odra-rybacy-ruszyli-na-polowy-ryb-w-rzece-budzi-to-sprzeciw-wedkarzy/n090q2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Cześć. Jestem niedowiarkiem i życie nauczyło mnie, że czasami rzeczy oczywiste takimi nie są. Dzwoniłem dzisiaj do PZW Wrocław i rozmawiałem z miłą panią z sekretariatu. Oczywiście chodziło mi o możliwości wędkowania w rzece Odrze. Opłacam zezwolenia w PZW, to wypadałoby, żeby wszelkie informacje dotyczące obowiązujących przepisów były podawane oficjalnie, na bieżąco. Z rozmowy telefonicznej zawsze można się wyprzeć. To tylko rozmowa.PZW Okręg Wrocław jakoś ze swoich zapewnień się nie wywiązuje. A zapewniano, że: „o wszelkich zamianach dotyczących możliwości wędkowania na rzece Odrze będziemy informować na bieżąco”. (źródło PZW Okręg Wrocław).Minął wrzesień. Dzisiaj jest 04 października i co? Doczekamy się oficjalnego stanowiska PZW?Uchwała z 12 sierpnia określała termin zakazu połowu - do 30 września. Jeśli nie ma nowej uchwały to chyba wszystko jest jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi