Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie dajcie znac gdzie i kiedy to przyjade chociaż podpatrzec bo z moim sprzętem to nawet się nei pokazuje bo wiocha ;p

Kiedy to z grubsza wiadomo - 2.10.2010 - a gdzie to jeszcze ustalimy - może jakiś mistrz nam podpowie gdzie będę brały :D,

Sprzętem się nie ma co przejmować - przecież to nie zawody i nie rewia mody (wędkarskiej) - ale jak sie uprzesz to możesz przyjąć rolę fotoreportera bo okazów nie zabraknie

Pozdro

Jurek czym wyższa tym lepsza, zresztą co do częstotliwości brań duża woda zbytnio nie zmieni, przynajmniej sumek będzie lepiej brał..

@Szewiec Lubiatów nie jest na wysokości Lubiąża

zresztą mniejsza o to, jeśli o ten kawałek rzeki chodzi to jest to najlepszy odcinek rzeki w tym rejonie jaki znam, można dużego szczupłego trafić szybciej niż gdzie indziej.

Pozdro.

Witam,

Lubiąż fajna propozycja z tym, że ja znam tylko okolice mostu w Lubiążu - czy moglibyście Panowie jakoś dokładniej zaproponować miejsce? - tak aby dało się jako tako dojechać - aby było gdzie zostawić kilka aut, aby było gdzie zrobić zbiórkę i ognisko

A może ktoś ma jeszcze inne propozycje?

Też najczęściej jeździmy w to miejsce i auto zostawiamy na moście.To by była dobra propozycja bo ok.15 samochodów by się tam zmieściło ale nie byłoby gdzie spokojnie pogadać i zrobić jakiegoś grilla :/

Wy na cały weekend chcecie przyjechać czy tylko na jeden dzień?

Bo 3.10 są zawody okręgowe właśnie na Lubiążu ze zbiórką na moście więc ciężko będzie wam coś połowić. Proponuje jechać na Prawików (jakięś 10km za Lubiążem)-tam jest dojazd pod samą wodę i miejsca w miarę dużo i grilla też można by było rozpalić ale łowienie tylko po jednej stronie rzeki.Ryb jest dużo ale nie jest tam dziko i ładnie,ponieważ ok 1km jest budowa ale to w niczym nie przeszkadza.

Witam,

1. W Lubiążu moglibyśmy zrobić grila czy ognisko pod mostem - o ile pamiętam znalazłoby sie tam miejsce

2. robimy zlocik czyli jednodniowy (jak zaprawimy się w bojach to zrobimy ZLOT),

3. jak możesz to napisz coś wiecej o tym Prawikowie bo nigdy tam niełowiłem,

-------------

Dziś nad rzeką ryby były aktywne ale warunki trudne - woda b. wysoka, brudna - dużo patyków na powierzchni itp - ale trzy b. krótkie bolki zaliczone,

Witam,

1.W Lubiążu można zostawić ok.10-15 samochodów na moście i pod mostem jest trochę miejsca żeby zrobić grilla.Trochę jest zarośnięte ale jak ktoś weźmie jakąś kosę to damy rade :D

2.Tak jak mowiłem 3.10 Okręg Legnica ma zawody na Lubiążu i zbiórka jest właśnie na moście czyli jeśli będziecie chcieli przyjechać na sobotę i niedzielę to lepiej chyba na Prawików.

3.Masz na privie trochę o tym Prawikowie.

.

post-3622-1348914886,0584_thumb.jpg

Ja już się cieszę na ten wyjazd :D

Od dłuższego juz czasu planowałem wypad w te rejony i wreszcie jest okazja. Oby tylko pogoda dopisała i woda nie była powodziowa.

A skoro Kolega ma urodziny 3.X. to aż żal, że spotkanie szykuje się jednodniowe... :mellow:

Ja postaram się złapać Koledze w prezencie duuuuuużą rybę :lol: Oczywiście w prezencie dostanie tylko fotkę, bo rybka wróci do domu :mellow:

Sławek

:mellow: Fajnie by było!

Grodzanów i alternatywne miejsce parkingowe jest lux. Dużo miejsca dla samochodów, łatwy dojazd i dojście do wody. Jednak idąc w górę damy radę połowić jakieś 2km w stronę Pogalewa, w dół też około 2km. W sumie fajne miejsce, znam ten teren doskonale, ale jeśli chodzi o rybność miejscówek, to jednak naciskałbym na odcinki sporo niżej. Znam doskonałe miejsce w Chobieni, ale nie wiem, czy aż taki kawał byście chcieli jechać?

Co roku padają tam duże ryby...

Pogadam jeszcze z Andrzejem. Na pewno coś nam mądrego doradzi.

Kolega @analityk pisze: ale trzy b. krótkie bolki zaliczone

No no, a ten większy bolenio-szczupak to co?? Powoził Cię konkretnie... Szkoda, że go nie zobaczyliśmy :huh:

No cóż rybka była fajna i hamulec nieco zastałe tarcze rozkręcił ale zestaw za słaby był na tą rybkę - co sie odwlecze to nie uciecze :D

Póki co aktualizacja listy na zlocik 2.10.2010 :

1. Slavobeer

2. Analityk

3. mo-chu

4. superuszy

5. Piter,

6. kolega Pitera,

7. Fenton :mellow: (pod warunkiem że zlot odbędzie się w październiku)

8.Okoń

9.mikrobajt

10. LASSOjbait

11. ??? kto jeszcze ?

Dzięki zgłaszającym za propozycje miejscówek,

Wg mnie,

1. Chobienia to za daleko - część osób mogłaby zrezygnować ze względu na odległość (choć prywatnie chętnie bym tam zawitał),

2. Grodzanów/Prawików wydaje się ok bo na auta dużo miejsca, woda ok i jest gdzie się jako tako rozproszyć, drewno na ognisko chyba niestety trzeba by w bagażnikach dostarczyć w okolice rzeki co może być nieco uciążliwe,

3. Lubiąż wg mnie to najlepsza lokalizacja, na auta miejsca wystarczy, łowisk dużo po obu stronach rzeki, na ognisko miejsce jest i drzewo pod ręką,

4. inne ???

Z tych trzech propozycji wybrałbym Lubiąż ale jeżeli macie inne zdanie to zapraszam do wypowiedzi,

Pytanie jest jeszcze co do godzin spotkania i organizacji dnia - może mniej więcej tak:

1. ambitni przyjeżdżają na rybki skoro świt - koniecznie potem mówią, że „rybki biorą super” aby podkręcić apetyty,

2. ZASADNICZO zbieram się i pogadamy około 10tej rano,

3. potem/w międzyczasie/lub przed zbieranie drzewa na ognisko,

4. wędkowanie C&R: 10:30 - 16:30,

5. Ognisko: 17:00:18:00 (kiełbaski, piwko, chlebek,talerzyki itp. we własnym zakresie),

6. a później dla wytrwałych sandaczowanie po zmroku,

Pozdro