wojciiech Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Jeśli w ten czerwcowy weekend będę akurat w Ostrowie Wlkp - chętnie podjechałbym spotkać się z kolegami z Wrocławia. Byłaby możliwość dołączenia się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Preferowałbym gdzieś bliżej Nowej Soli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 musi oralnie pieścić przelotkę szczytowąNie narzekaj... Pomyśl jakiej wprawy nabierzesz... <_< Właśnie dlatego, że mam taką wprawę, mogłem jeszcze normalnie łowić <_< W tematach (offtopach ) około-wędkarskich, zdobywacie Panowie żółtą koszulkę lidera. Drużynowo PozdrawiamGrzesiekŻe niby Dream-Team ?? <_< Dokładnie! Widzę, że niezły Team się ustawia na czerwiec i uczyć będzie się można od najlepszych (we wszystkim <_< ), chętnie bym dołączył. Jeszcze nie wiem co będzie, od połowy czerwca mam plany na pewno.. Remek, bliżej Nowej Soli to może Poznań? Jak czas przyjdzie, to i o tym w stosownym wątku 'Warto' będzie pomyśleć PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cegli Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 kolego @wojciiech nie wiem jeszcze co będę robił w czerwcu i w tej chwili nie chciałbym się deklarować, ale kto wie może uda się wyskoczyć, wtedy możemy się zabrać razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Lubiąż jak najbardziej tak , tym bardziej że z postów widać że zlot wychodzi poza Dolnyśląsk a miejsce zlotowo rozdziewiczone i sprawdzone wiec można powtórzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 jeżeli zlocik będzie dwudniowy to jak najbardziej Lubiąż - łączka pana Mariana( o ile zgodzi sę udostępnić ) jest idealna na nocne Polaków rozmowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Wody wystarczy dla Wszystkich, Zapraszam. Przynajmniej pokrzywy wydepczemy nad brzegami, Andrzejowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boseib Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Poprosze o dopisanie. Również popieram Lubiąż. Nie mogłem być w tam tym roku ale w tym obecność obowiązkowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 12 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Wstępnie więc rezerwujemy sobie Lubiąż na 4-5.06 (jakby ktoś chciał organizować zawody w tym czasie to proszę mówić że zajęte ) Zwiedzałem dziś nową miejscówkę - zamiast jazi jeden okonek (pierwsza spinningowa ryba w tym roku). Spotkałem też futrzaka a słabo je rozpoznaje - czy ktoś wie jakie to zwierzątko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Jak na mój gust to GRONOSTAJ w zimowym ubraniu.Występuje w całym kraju ale dosyć rzadko.Więc duże szczęście i udane łowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szewiec Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 hehe fajny futrzak ja się wstępnie pisze na zloocik i tym razem na pewno bardziej się spręże fajny odcinek odry mamy również koło Brzegu Dolnego od strony Głoski ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałR Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 @szewiec, zgadza się, ale na tym odcinku @analityk jest nie do pokonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 analityk jak dla mnie to norka amerykańska krwistooka odpowiedzialana z bezrybie w Drawieńskim Parku Narodowym uczestnicy tamtejszych zlotów mogą potwierdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Jacku to norka jak nic Gratuluję 1 okonia na spinning w tym sezonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzewo Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 pierwsza odpowiedż się liczy, to nie jest norka amerykańska, za mała, biała, a ogonek zdradza że nadaje się na kołnierz rektora wyższej uczelni, zamiast zastępczych królików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Moim zdaniem gronostaj zmieniający barwe z zimowej na letnią bo nie ma ubarwienia typowego dla gronostaja.w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Skąd się u nas wzięły norki amerykańskie, które sieją spustoszenie wśród zwierzyny drobnej? Ano stad, że pseudoekologów wzięło za serce, że ktoś obdziera je ze skórki, żeby babki wygladały atrakcyjnie w futrze. Musze przyznać, że wyglądają.. zwłaszcza jak mają tylko futro na sobie, wysoki obcas i pończochy .Wypuszczając z ferm te przesłodkie zwierzaki spowodowali katastrofę ekologiczną. Równie dobrze mogliby uwalniać: ropę do rzeki/morza, żeby nie było, że człowiek bez umiaru korzysta z dobra Matki Ziemi i wykrada jej skarby.Podobna stuacja jest z jenotem, który jest u nas przybyszem.Szkoda tylko, że nie próbują uwolnić jakiegoś tygrysa z ZOO i spróbować go introdukować do naszych lasów... może któregoś by zjadł przy uwalanianu . Tygrys byłby takim samym naturalnym elementem krajobrazu jak i norka amerykańska . To co jest na zdjęciu niekoniecznie musi być gronostajem. Norki mają również białe ubarwienie. Niestety nie odpowiem jednoznacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzewo Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 norka amerykańska jest wielkości pośredniej między kuną domową a leśną, natomiast to na zdjęciu jest znacznie mniejsze, co może potwierdzić osoba wykonująca zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Po analizie Waszych podpowiedzi (dzięki za nie) i opisu z Wikipedii skłaniam się do gronostaja: bo poniżej 30 cm długości (bez ogona), bo raczej takie małe i delikatne, bo zakończenie ogona jest czarne, bo ubarwienie może być właśnie przejściowe pomiędzy zimowym a letnim, bo o norkach jasnych nie przeczytałem nigdzie, bo na tylnych łapach raczej nie miał błony. Swoją drogą, nigdy bym nie pomyślał że na obrzeżach Wrocka żyją (ściśle chronione) gronostaje Jeszcze jedno zdjęcie – niestety mój aparat nie daje dobrych zbliżeń . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Niezłego klocka postawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Niezłego klocka postawił. Znaczy ze silny duchem jest Mr Gronostay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 To termin zlociku mamy wstępnie ustalony. Zapraszamy wszystkich (nie tylko z Wrocka i okolic) więc pewno będzie nas więcej niż poprzednio. Zgodzili się nas sponsorować: Jerkbait i Hunter. Poszukujemy innych sponsorów. Chciałbym jeszcze zaproponować sponsoring dla Wędkarskiego Centrum Krokodyl - powinienem im napisać co się będzie działo i jaka miałaby być ich rola. Więc pytanie do Was jak widzielibyście plan spotkania? Zwracam uwagę, że mogą być potrzebne dodatkowe ręce do pomocy w organizacji - czy ktoś się deklaruje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okoń Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Jacku z chęcią pomogę tyle i będę mógł.I na tyle na ile mi czas pozwoli .Spotkamy się może niedługo nad wodą bo rozmawiałem wstępnie z Michałem o jakiś klenio-jaziach to pogadamy co do tej organizacji. Nie wiem czy będę mógł być na 100% na zlocie ale co do organizacji to pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Witajcie. Jako ze do Lubiąża mam nie tak daleko wiec napewno też wpadne. Pozdrawiam Karol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Fajny pomysł: http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,9133045,Zbuduja_odr arium_we_wroclawskim_ogrodzie_zoologicznym.html Swoją drogą mieli już kilka lat temu spory basen z odrzańskimi rybami m.in. dużym bolkiem - ładnie się tam rybki prezentowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi