Tomasz K Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Wyskoczyć z rybką w paszczy może tylko feroks... ale w Odrze trudno go złowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Nie, nie tylko ferox (jakkolwiek dziwnie by się ten pstrąg nie nazywał ).Dawno temu, kiedy czechosłowackie sony były uznawane za Hi-end widziałem na jednej z glinianek jak szczupak wyleciał w powietrze i wypluł, bo pewnie połknąc nie mógł, leszcza. Szczupak nie wiem ile miał, ale leszcz coś koło 40-50cm. Jak to zobaczyłem to aż przysiadłem z wrażenia na ziemi... wędkarz po drugiej stronie stawu też. Weekend zakończyłem taki bolkiem koło 55-60cm na niebieskiego Spirita 9. Łyknał wobka w warkoczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Wczoraj klenie były głodne; ale swoim starym zwyczajem - te duże spinały się, mimo starannie naostrzonych kotwic.Zmuszony jestem zaprezentować więc 45cm, co by nam wątek nie spadł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Panowie, Tomek Gratki - ja też widziałem że wczoraj były głodne tylko że moje przynęty im nie smakowały Jaki jest sposób Panowie na klenie które żerują w klatkach ale daleko od brzegu - na granicy nurtu i spokojnej wody? W takich okolicznościach zawsze obrywam od nich po kościach. Przy okazji zlocik tuż tuż:1. Remek2. Slavobeer3. Analityk4. MichałR5. Superuszy6. Piter,7. Okoń8. mikrobajt9. AdamLca10. drago75 11. mo-chu12. stachu13. karolkrause14. Tornado, 15. ............czy ktoś jeszcze będzie? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bass-74 Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 To i ja chyba przybędę i poznam na wizji forumowych kolegów. Pozdrawiam i do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 1. Remek2. Slavobeer3. Analityk4. MichałR5. Superuszy6. Piter,7. Okoń8. mikrobajt9. AdamLca10. drago75 11. mo-chu12. stachu13. karolkrause14. Tornado,15. Bass-7416. Jack__Daniels - wstępna rezerwacja miejscówki bo... z przyczyn ode mnie niezależnych mogę się nie stawić. + Kolega jak mu się pozwolą ze szkoły urwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldek Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 1. Remek 2. Slavobeer 3. Analityk 4. MichałR 5. Superuszy 6. Piter, 7. Okoń 8. mikrobajt 9. AdamLca 10. drago75 11. mo-chu 12. stachu 13. karolkrause 14. Tornado, 15. Bass-74 16. Jack__Daniels - wstępna rezerwacja miejscówki bo... z przyczyn ode mnie niezależnych mogę się nie stawić. + Kolega jak mu się pozwolą ze szkoły urwać.17. Waldek - kolega Jack__Daniels'a szkoły nie mam w ten dzień, więc na 99% jestem, podobnie jak Kolega wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Witam wszystkich!Chętnie przybylibyśmy na zlot z kolegą @cormoran oraz @Marek.L Wprawdzie nad Odrą w Waszych okolicach łowimy rzadko, z powodu odległości ale chociaż raz w roku staramy się spędzić kilka dni w okolicach Chobieni - Ciechanowa. Czy przyjezdni też są mile widziani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 13 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Witam wszystkich!Chętnie przybylibyśmy na zlot z kolegą @cormoran oraz @Marek.L Wprawdzie nad Odrą w Waszych okolicach łowimy rzadko, z powodu odległości ale chociaż raz w roku staramy się spędzić kilka dni w okolicach Chobieni - Ciechanowa. Czy przyjezdni też są mile widziani? Przyjezdnym przyznajemy specjalne prawa obowiązkowego podzielenia się z miejscowymi kiełbaską z grila i wędkarską opowieścią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Jacek ja tyle kiełbasy nie zjem. A posłuchać, to owszem mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomczak Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 1. Remek2. Slavobeer3. Analityk4. MichałR5. Superuszy6. Piter,7. Okoń8. mikrobajt9. AdamLca10. drago75 11. mo-chu12. stachu13. karolkrause14. Tornado,15. Bass-7416. Jack__Daniels 17.Waldek18. tomczak Na 99 % będę . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Witam wszystkich!Chętnie przybylibyśmy na zlot z kolegą @cormoran oraz @Marek.L Wprawdzie nad Odrą w Waszych okolicach łowimy rzadko, z powodu odległości ale chociaż raz w roku staramy się spędzić kilka dni w okolicach Chobieni - Ciechanowa. Czy przyjezdni też są mile widziani? Przyjezdnym przyznajemy specjalne prawa obowiązkowego podzielenia się z miejscowymi kiełbaską z grila i wędkarską opowieścią Ok W takim razie może zaoferuję 2 małe zestawiki kogutów za największego sandacza oraz szczupaka Dopisuję nas do listy 1. Remek2. Slavobeer3. Analityk4. MichałR5. Superuszy6. Piter,7. Okoń8. mikrobajt9. AdamLca10. drago75 11. mo-chu12. stachu13. karolkrause14. Tornado,15. Bass-7416. Jack__Daniels 17.Waldek18. tomczak 19. cormoran20. Marek.L21. Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bass-74 Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 Oj widzę że się poważna impreza szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casdamato Opublikowano 14 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2011 u mnie dziś rybki były aktywne... to chyba przed jutrzejsza burza i deszczem.Bolek i klenik 47, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Czy większe rybki testowały Wasze zestawy? U mnie tylko takie króliczki. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Tomasz gratulacje bolka U mnie coś tam zagryzło, ale poniżej forumowego minimum... PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 witam.pierwszy wypad na rybki po bolesnej długiej kontuzji.Okolice portu w urazie ,6 godzin poszukiwań szczupaków przy trzcinowiskach ,rezultat jedno branie na slidera10.ale okonek ok 40. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Okonki to odrzańscy pocieszyciele - dobrze że są - jak już nic to chociaż „okonek”. U mnie wczoraj nieco mniejszy próbował powetować brak brań grubych Bolków na RH12. Poza tym 3 bolki ale żaden nie wyrósł jeszcze ponad przeciętną długość. Gratulacje dla Tomka za Dużą Rapkę i coraz lepsze zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Dzięki chłopaki, właśnie wróciłem, ryba bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince83 Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Witam wszystkich.Mam takie pytanie, na jakie przynęty łowicie klenie i jazie na tym łowisku. Chodzi mi konkretnie o wielkość oraz głębokość schodzenia.Z góry dziękuje za wszelkie rady.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Na takie, które nie dotykają dna - bo zostawisz wszystkie woblery na metalowej siatce jeśli będziesz łowił poniżej śluzy bartoszowickiej. A tak poza tym to płytko schodzące woblery, obrotówki- ponieważ dno jest wysłane kamieniami.Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boseib Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Ja w tym roku zamierzam pochodzić tam z brombą za kleniem. Jest tam również sporo bolenia w przedziale 50-65cm. Ogólnie dużo ryby, fajny uciąg. Boleń i kleń C&R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince83 Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 A jakich dużych przynęt używacie?? Ostatnio widziałem jak gościu ja salmo tiny wyciągnął klenia ok 45cm ale zastanawiam się czy wobki ok 5cm nie zdały by przypadkiem egzaminu na tej wodzie?? Co sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 16 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Generalnie takie od 2,5 do 5-6 cm w zaleznoći od wody, sa odcinki gdzie jest 0,5 m a sa po 2mPrzecięna klenia to 30-45 cm ale sam osobicie zlowiłem tam 55 cm i znam osoby które takie w przedziale 40-50 złowiły.Pza tym jest masa jazi, boleni, okonia, no i brzany <_< PozdrawiamDanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince83 Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Dziękuje wszystkim za cenne informacje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi