and67 Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 A jako wędkarz- ma chyba prawo zgłosić do prokuratury pismo o podejrzenie popełnienie przestępstwa,jakby zebrać podpisy...PZW olało temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Sprawę nagłaśniają tylko wędkarze i lokalne gazety. To niestety już kolejny raz. Ale, ale... byłem dziś sprawdzić czy coś nam jeszcze zostało.od 19 do 21 trafiłem dwa klony (35 i 43) dwa bolki (62 i 25) i okoń ok 25 cm. Więc coś jeszcze pływa. Ogólnie rybki pięknie żerowały mimo opadającej od wczoraj wody, już jakieś 50 cm ubyło. Mimo to sam fakt jest denerwujący ale pewnie smród rozejdzie się jak zwykle po kalesonach, niestety A jeszcze 2 zimorodki na niskim pułapie przeleciały. CudoPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 14 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Nienajlepsza ta wiadomość... Ciekawe czy PZW choć jeden papierek wyśle w tej sprawie... O ile się nie mylę to mamy w okolicach Brzegu Dolnego forumowiczów. Czy możecie coś napisać o skali zjawiska? Czy to jakaś masakra czy raczej niewielkie skażnie? (choć 40 sumów to na małe nie wygląda). Może jakieś zdjęcia ktoś robił? Czy to wina Rokity czy jakaś inna przyczyna była? Brak nam tu informacji a przecież zgłosić/udokumentować sprawę do PZW i prokuratory na pewno trzeba i warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Wędkarze są zobowiązani zgłaszać takie sprawy odpowiednim organom. Najlepiej chyba od razu na policję dzwonić. Udokumentować możliwie dobrze. Poinformować Inspekcję Ochrony Środowiska Abstrachując te 40 sumów to jakieś 2 tony mięsa (nie licząc innych ryb) które ma wartość wyrażoną w tys. złotych. Trujaca substancja mogła wyrządzić jeszcze większe szkody. Podejrzewam, że podeszłoby to pod kilka paragrafów.Najgorsze to że w Polsce mamy tylko pozory demokracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Dwa dni pływałem na Wałach Śląskich przed wczoraj po 22 płynęła barka w dół rzeki którą zatrzymano do rana na śluzie w Brzegu Dolnym tylko po to by za dnia przeszła wraz z falą i przedostała się do Ścinawy stąd te raptowne przybory wody i spadki,na Wałach zostało 1m wody mniej i kupę łodzi dnem na błocie.Pozdrwiam Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Ja dziś fajnie sobie pogadałem z człowiekiem, który jest moim klientem i ma firmę. Firma to pchacz do barek Bizon , które tak uwielbiamy jak nam falę robią Opisywał jak to poniżej Brzegu ciągle problem z niską wodą jest i płynąć się nie da, hihihi... Ja mu mówiłem, że my wędkujący taką lubimy. A on się zachwycał jak to Niemcy wszystko mają pięknie skanalizowane i można pływać bez przeszkód. Konflikt interesów Ale człowiek bardzo sympatyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 3. 60-kilogramowe martwe ryby znaleziono w Brzegu Dolnym Zatrute ryby w Odrze na Kręsku Na rzece Odra, w pobliżu zakładów chemicznych PCC „Rokita” wędkarze znaleźli martwe ryby. Wśród płoci i kleni było około 40 sumów o wadze od 40 kg do 60 kg.: źródło Kurier Gmin Pow. Wołowskiego. http://www.kuriergmin.pl/ Znajomy z Brzegu (blisko zna sprawę) mówił że żadnego zatrucia nie było a notatka w gazecie z palca wyssana. Niestety gazetom wierzyć nie wolno bezwarunkowo (niestety )- ale w tym przypadku można się cieszyć że informacja była fałszywa. Tak czy siak dobrze że temat na forum się pojawił - bo trzeba reagować na takie zdarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Oby.....Mimo to, jakby ktoś się bliżej przyjrzał Rokicie, to bym nie miał nic przeciw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Nie widzę powodów żeby lokalna gazeta szukała taniej sensacji, mimo że tym razem dobrze żeby tak by było. Jak wrócę spróbuje jeszcze to zweryfikować. Dziwne jest to że po za gazetą nikt tego nie potwierdza. Inną sprawą jest to że poniżej Brzegu Dolnego Odra wanilią nie pachnie. Zapraszam po większych opadach. Przecież wiecie... Połamania. ps dwa dni temu bolki urządzały masową rzeź na nic nie winnych uklejkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 A teraz wytrolują suma i będzie po dylematach co łowić. Pusto bydzie jak na Odrze pod Wrocławiem... Wczoraj byłem po południu poniżej ujścia Widawy, trzy łódki na trola, w jednej po 5-ciu minutach holu sumek wylądował. Pytanie z drugiej łódki: - 120-cia ma? - no, dooobre...- taki najlepszy do jedzenia- noo Już chyba resztki dobijają ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 17 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Klenie i Jazie były ale skutecznie udawały że ich nie ma, Leszcz dłuuuuugo… i cierpliwie udawał rekordowego bolenia <_< (za kapotę zahaczony), bolenie były ale w skali mikro, sandacz gustował w kleniowym menu (4cm instinkt), sumy (po raz pierwszy ) były ale płochliwe jak klenie (to jeszcze zweryfikujemy) – jednym słowem lato w pełni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dedo Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Piękny gratulacje, to okoń nilowy?Bo na sandacza w tym roku jeszcze nie trafiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Gratulacje Jacek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Brawo Jacek !!Sandacz w nocy to musi być niezły czad... Gratulacje. Ja szykuję sprzęt na morskie sandacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casdamato Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casdamato Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 cześćchciałem jutro wyskoczyć w okolice Lubiąża no ale sprawdzam na pogodynce a tu na dzień 23 na 6 rano - Brzeg Dolny przybyło 177, Malczyce przybyło 113 - mam prośbę jeżeli ktoś był dzisiaj i łowił - czy woda po południu szła ostro do góry? jak z dojściem do wody? czy główki przelane? dzięki bo nie chciałbym jechać 70 km , wypić kawę i wrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 o 14 był tam poziom 445 cm http://www.pogodynka.pl/polska/podest/zlewnia_gornej_odry Nie byłem ale podejrzewam (z wcześniejszych obserwacji) że główki prawdopodobnie ledwo wystają z wody (trawy zalane na około 1,5 - 2 metry) Jedź Mochu i nie pękaj Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 We Wrocku woda już się podniosła i patrząc na stany okolicznych rzeczek-będzie się nadal podnosiła. Niżej, aż do tamy na Wałach też jest wysoka, zasuwa(na Rędzinie jak i na Wałach tamy pootwierane) rwie, płynie masa śmieci itd... PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mo-chu Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 19.30 w Brzegu poziom 509 cm ... wymiękam i lecę rano z paprochami do Zagórza... pozdro mo-chu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 19.30 w Brzegu poziom 509 cm ... wymiękam i lecę rano z paprochami do Zagórza... pozdro mo-chuChętnie przeczytam co i jak- dawno tam nie byłem, a darzę sporym sentymentem ten zbiorniczek PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzewo Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Czyżby duża woda zmyła wędkarzy okolic Wrocławia wraz z sumami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 witam, a jaki jest poziom i czystość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 30 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Czyżby duża woda zmyła wędkarzy okolic Wrocławia wraz z sumami ostatnio coś bez wyników ale Jutro znowu będzie polowanie na Życiówkę. Woda spadła już do średniego poziomu ale nadal bardzo mętna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Jesteśmy, jesteśmy. Wszak nie samym sumem człowiek żyje Poziom wody odpowiedni, nic tylko łowić... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi