analityk Opublikowano 28 Maja 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Odra nadal wysoka - nieco opadła ale nadal na jakieś 70 cm zalewa trawy. Ale udało się SUKCES - po raz pierwszy udało mi się złowić dokładnie tego (a dokładniej dwa) bolka który pokazywał się na powierzchni. Jeden mały około 45 cm drugi większy 63 cm. . Oleix - kiedyś miałem podobną sytuację jak Ty opisywałeś ryba kilkukrotnie Udawała że chce złapać moją przynętę będącą na krókiej żyłce tuż przy końcówce zwijania - kilkukrotnie w tym samym miejscu - i w końcu nic z tego nie wyszło - spryciara, Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 28 Maja 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Ładny boluś!!gratulacje!Ja dzisiaj jednego bolka i jednego sandaczyka na woblerkawoda podniosła sie i ryby troche sie ożywiłyi większe chodziły ale niestety nie brały za chętnie... a te pokrzywy i trawki to chyyyyba poznaje analityk Ty lepiej licz na to zebysie za szybko nie oczysciła bo z bolków bedzie duupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 1 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2008 No niestety - weekend o kiju - łowiłem w okolicach Głogowa - 100 km poniżej Wrocławia - celowałem w bolki - ale NIC! tym razem. Jak Wam udał sie weekend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 No i jak panowie?U mnie lipa straszna, chyba muszę zacząć o zmierzchu chodzić... Dzisiaj o 6 rano się zebrałem na Rędzin i już po rybach było, gorąco jak cholera. Nawet się bolenie i klenie nie pojawiły... Miałem jedno puknięcie w warkoczu na nurkującego wobka i nic poza tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2008 Ja będąc w niedziele złowiłem pare okonii ale bez rewelacji a miejsce to pierwsze barki.Rybka sie ruszy przy najblizszym ochlodzeniu:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarokowal Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 No .... Dzisiaj o 6 rano się zebrałem na Rędzin i już po rybach było, gorąco jak cholera. Nawet się bolenie i klenie nie pojawiły... Miałem jedno puknięcie w warkoczu na nurkującego wobka i nic poza tym. Z której strony łowiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 od strony Rędzina , na wysokości lasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Kolejne podejście najprawdopodobniej jutro rano lub wieczorem. Trochę się pogoda poprawiła więc może coś się uwiesi. Tym razem biorę lżejszy kijek i próbuję na którymś z kanałów. Zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 @jarokowal Właśnie odwiedziłem Twoją stronę... super zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarokowal Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2008 Dzięki Ja łowię od strony Pilczyc/Maślic, byłem w niedzielę rano, ale woda wysoka i nic sie nie działo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 W srodę na tym odcinku - Maślice/Pilczyce była nadal cisza - ryby ożyły tylko na 10 min dopiero po 21szej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 WitamPływałem wczoraj w okolicach Rędzina. Trzy krótkie sandaczyki w rynnie wzdłuż opaski, oraz jedno poteżne uderzenie na sandaczowego woblera z samego dna, takie jak boleniowe tylko pięć razy mocniejsze. Boleń i kleń z rzadka pokazywał się na powierzchni. W wodzie widać już masy narybku, czyli zaczyna się czerwcowa spininngowa bryndza. Ciekawe jest tam dno, 4 m głębokości i prawie wszędzie glina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 WitamPływałem wczoraj w okolicach Rędzina. Trzy krótkie sandaczyki w rynnie wzdłuż opaski, oraz jedno poteżne uderzenie na sandaczowego woblera z samego dna, takie jak boleniowe tylko pięć razy mocniejsze. Boleń i kleń z rzadka pokazywał się na powierzchni. W wodzie widać już masy narybku, czyli zaczyna się czerwcowa spininngowa bryndza. Ciekawe jest tam dno, 4 m głębokości i prawie wszędzie glina. Może spróbuj poorać tam za sumkiem bo to branie to pewnie jego sprawka Sam charakter miejscówki też rokuje na sumka lub na grubego sandała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Może byc że wąsacz, ponoć jeszcze troche ich tam pływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarokowal Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Witam.... Boleń i kleń z rzadka pokazywał się na powierzchni..... ... co bardzo mnie niepokoi. Ja dziś polowałem na bolenie a nałowiłem leszczy ... tylko dziwnie bokiem brały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub_kolo Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Coś wyniki nie są zachwycające. Wczoraj poszedłem na klenie na Kanał Przeciwpowodziowy, ryba w ogóle nie dawała o sobie znać. Złowiłem jednego maluszka i kilka okoni (okonie miały jakieś dziwnie czerwonawe pyski...).Wieczorem postanowiłem przejść w okolice Jazu Opatowickiego. Tam miałem dwa pobicia ale jedno to takie, że nieomal mi kija z ręki nie porwało , później w tym samym miejscu w woblera uderzył mi niewielki sum i jestem prawie pewien, że to właśnie on wcześniej chciał mi połamać rękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 ... co bardzo mnie niepokoi. Ja dziś polowałem na bolenie a nałowiłem leszczy ... tylko dziwnie bokiem brały ....a wzieła Ci kiedyś bokiem tołpyga?, to jest jazda..... niczym wielka deska klozetowa...... dziś w Dobrzeniu dwa okonki i klenik, czerwiec zawsze dla mnie na Odrze był słaby. Drapieżnik ziewając wchłania setki narybku, ot co trzeba przeczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarokowal Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 ....a wzieła Ci kiedyś bokiem tołpyga?, to jest jazda..... http://www.jarokowal-gallery.yoyo.pl/4images/details.php?ima ge_id=36Wystarczy mi ta zahaczona przepisowo za otwór paszczowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Kleń na Odrze aktualnie sie trze, co mu nie przeszkadza w przerwach nieźle walić w woblera wczoraj cztery od 36 do 42 cm, dziś dwa 32 i 38 cm + boleń + kijanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zdjecie niewymiarowego sumika i w okresie ochronnym (od 1 lipca bedzie wolno) zgodnie z regulaminem usunalem.Ponadto rozumiem, ze polowu ryb, o ktorych mowisz, dokonales poza tarliskiem, bo takowe w mysl RAPR nalezy zostawic w spokoju. Wstaw fotki innych ryb, ktore zlowiles i bedzie dobrze... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homegeon Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 coś temat ucichł tak więc go odświeżę dzisiejszym klenikiem i okonkiem klenia nie mierzyłem, a okoń miał 23cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Nie dużo nałowiłeś ale i tak lepiej niż ja - ostatnio posucha u mnie: 2 okonki + jeden spięty boleń. Podobno nie biorą ostatnio ryby na Odrze - kiedyś jednak zgłodnieją Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Cisza na tym wątku - chyba nikt na ryby nie chodzi ... A nad Odrą chyba coś się ruszyło - jakby więcej zycia w wodzie. Dziś co prawda z kleni tylko jeden mały ale za to brały aktywnie okonie a na zakończenie już po 21szej wyjąłem 6tego bolka w tym roku - nie rekordowy po kooło 50 cm ale za to fajny bo upolowany nieprzypadkowo - dokładnie ten który buszował na mojej główce. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 21 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Ja ostatnio wyjmuje piękne okonie,niedość że kapitalnie ubarwione to jeszcze garbusiki po 20,25,27cm.Wszystko na wrocławskiej Odrze:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 21 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 No właśnie widzę że okonie sie ruszyły - mi trafiają się zamiast kleni na przelanych główkach. Dziś jednego ładnego klenia niestety spiąłęm ale za to kolejny boleń - nieduży ale zawsze - tym bardziej że wędkowanie nieco rodzinne było . Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi