Skocz do zawartości

Wody w okolicach Wrocławia

analityk

Rekomendowane odpowiedzi

Przyjeżdżajcie do mnie do Oławy :D jak ktoś złowi sandacza to do końca sezonu będę mu pucował kaloszki :D))))))))

A tak poważnie to nie ma co do mnie przyjeżdżać... bo głupio byłoby mi się wycofać z danego słowa :D. Ja również jestem chętny na spotkanie, tylko się zastanawiam czy jest sens jechać dalej skoro bliżej i tak będą fajne miejscówki :D... dla mnie wszystkie fajne bo po tamtej stronie Wrocławia to ja niezbyt często bywam.

Ja może nie o sandaczach teraz, powiedzcie bardziej doświadczenie i mądrzejsi koledzy. Do kiedy realnie można łowić jeszcze klenie na smużaki chrząszcze powierzchniowe itp? Tak mniej wiecej czasowo żebym sie przygotował i skoczył przy małej wodzie na wielką odre czego jeszcze nie uczyniłem w tym roku.

Ja bardzo chętnie się z Wami spotkam.

Poniżej Lubiąża nigdy nie byłem (tylko w Chobieni na zawodach), tak więc jak masz Jacek jakieś tajne :mellow: miejsca to się piszę.

Samemu nie chce mi się tam jechać.

A co do pytania Tomislawusa: zamiast pytać jedź chłopaku i wywijaj kijem póki w miarę niska woda się zdarza.

Nie upieraj się przy smużakach.

Ja osobiście jesienią nie połowiłem na chrabąszcze czy Bromby, ale może dlatego, że skupiałem się na normalnych woblerach.

Klenie stały jednak na zapływowej części główek. W samych zwarach i w przelewie ich nie było tzn. tam nie brały :D

Jesienią niestety nie złapałem klenia godnego uwagi.

Jesień to czas na sandacze !!! Jak sobie przypomnę ubiegły rok to już bym złapał za kija. Czekam na ochłodzenie i przymrozki.

Pozdrawiam Was

Slavobeer

Dzisiaj odwiedziłem mi jeszcze nieznany odcinek Widawy pod wrocławiem, piekna woda (bardzo wąska) dwie wyjete, trzy zebrały ale wypluły, dwa kabany ok 60cm, uciekły spod brzegu jak stąpałem, ale zjeść wobka nie chciały najlepsze i najgorsze na tym odcinku ze nie ma chaszczy i krzaków, czysty brzeg :D

43cm

.

post-2624-1348915826,9767_thumb.jpg

post-2624-1348915827,0424_thumb.jpg

W Ścinawie można zrobić jakieś spotkanie bo do Chobienii to już kawał drogi będziecie mieli.Rybek sporo (boleni i sandacze raczej by były :mellow: ), most pod którym można zrobić ognisko jest i napewno się pomieścimy tylko z drzewem będzie lekki problem.Jak ktoś nie był w Ścinawie a chce się czegoś dowiedzieć to chętnie coś podpowiem jeśli będę potrafił :D

łamcie kije

Gdzie we wrocławiu kupie wysuszone deski z lipy? Potrzebuje na szybko, nie chce przez allegro. Może ma ktoś na zbyciu? Odkupi na pare woblerów.Chciałbym wykonać swoj pierwszy i jak najszybciej zaczac łowic :D.

Modelarski jest również na:

Modelarz. Sklep modelarski. Skowroński L.

pl. św. Macieja 11

50-244 Wrocław

woj. dolnośląskie

Tel.: 071 3223051

W Ścinawie można zrobić jakieś spotkanie bo do Chobienii to już kawał drogi będziecie mieli.Rybek sporo (boleni i sandacze raczej by były :mellow: ), most pod którym można zrobić ognisko jest i napewno się pomieścimy tylko z drzewem będzie lekki problem.Jak ktoś nie był w Ścinawie a chce się czegoś dowiedzieć to chętnie coś podpowiem jeśli będę potrafił :D

łamcie kije

Okoń: Dzięki za info. dot Ścinawy, jak możesz to dodaj jakiś opis na forum a jak nie to się zdzwonimy a.e... ale...co tam u Ciebie ostatnio? wklej jakąś fotkę ;)

Choć dziś co nieco udało się wydłubać to znowu cicho nad Odrą było (nie lubię jak jest tak cicho) – latem o świcie często ryby głośno żerowały – widać było że są - a od jakichś trzech tygodni (wrzesień) cisza się zrobiła.

Mam wrażenie że wrzesień na wrocławskiej Odrze jest zwykle słabszy od lipca i sierpnia (inaczej niż w książkach piszą). A jak tam Panowie u was zwykle wypada wrzesień? Lepiej czy gorzej niż Lipiec/Sierpień?

Klenik: na Dorado Laka z warkoczyka za główką

post-536-1348915838,1144_thumb.jpg