Robert Crocker Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Ktoś, coś ? Używał, macał, kręcił, rozkręcał, porównywał np do Stradica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Ktoś, coś ? Używał, macał, kręcił, rozkręcał, porównywał np do Stradica ?No cóż porażającej różnicy wizualnie w środku czy jakościowo na rzut oka nie widać. To tak jak co niektórzy mówią, że vaniek prawie jak stella- ja się na ten temat nie wypowiadam, ale prawie czasem robi różnicę . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLANADfachura Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 używam mam nawet 2szt na moje super sprzęcik do ultrlajta praca masełko Jozi smarował ( nawet łowił ) i też chwalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 16 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 W rozmiarze 2 ? Jakieś różnice konkretne co do Stradica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan333 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 http://www.daily-fishing.ru/snasti/reels/shimano_soare_bb30/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Patrząc na ta rosyjska stronę i schemat tam zawarty, to Stradic Ci4+ 1000FB mocno bije na łeb takiego Soare BB Na korzyść Stradica przemawia:- obustronne podparcie korby na łożyskach (Soare BB tylko jedna strona)- wkrecana w koło korba (Soare BB kwadrat)- pinion podparty na obu końcach łożyskami (Soare BB tylko od góry) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 może lepiej sprawdzić u źródła i potem wysnuwać wnioski http://fservice.shimano.co.jp/part/pdf/03173.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 kuźwa nie ten schemat http://fservice.shimano.co.jp/part/pdf/03171.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttoomm Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) Ten Soare z linku do daily-fishing, to de facto ma dużo wspólnego ze Stradickiem, ale 2500FB. Różnią się korbką, profilem szpuli, mechanicznie to samo. Edit: Nie bardzo pasuje link do tematu porównywania Soare '13 do Stradica Ci4, oto powód mojego wpisu Edytowane 16 Grudnia 2016 przez ttoomm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 a gdzie tam jest napisane, że chodzi o ten sam kołowrotek, o który pyta Autor wątkuludzie minimum rzetelności - proszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) Gdyby kto chciał porównać, co w jakim roczniku mniej więcej siedzi - http://www.spin-review.ru/eng/shimano/soare.htm Edytowane 16 Grudnia 2016 przez cristovo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 ale co to ma za znaczenie, BB C2000PGSS jest i był jeden po co przytaczać jakieś linki, gdzie mowa jest o zupełnie innym kołowrotkuto jakaś okrojona wersja EU, albo coś, nawet nie chce mi się porównywać, bo po co, watek i pytanie jest o inny kołowrotek więc dajmy sobie spokój z szybkim wklepywaniem w Google i linkowaniem, aby .. nie wiem po co ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Po to, że sam się nabrałem, szybko sprawdzając po prostu Soare BB. Nie każdy jest oblatany jak Ty, piszę to bez złośliwości. Nie wiem skąd ta u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 nie ma we mnie złośliwości (http://sjp.pwn.pl/slowniki/z%C5%82o%C5%9Bliwo%C5%9B%C4%87.html), tylko nerwowość z powodu braku minimalnej rzetelności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) Przyznaję, zabrakło mi profesjonalizmu, ale przecież nie ze złej woli czy chęci naprowadzenia kogoś w maliny...zresztą nie tylko ja poszedłem na skróty i otworzyłem "pierwszy lepszy" schemat, to się zdarza, nieprawdaż Dlatego wyedytowałem post i wstawiłem link do schematów całej rodziny Soare, może się to komuś zresztą przyda. Twoja reakcja była nerwowa, zbyt nerwowa, a mnie zaskoczyła i sprawiła mi przykrość...a to spełnia podaną przez Ciebie definicję w stopniu wystarczającym Edytowane 16 Grudnia 2016 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 akurat nie Ciebie tyczyły się moje "złośliwości" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) akurat nie Ciebie tyczyły się moje "złośliwości" Jesli mnie sie tyczą, to napisałem wyraźnie w moim wpisie, ze "patrząc na ta rosyjska stronę i schemat tam zawarty". Nie wnikałem czy to dokładnie ten model o jaki chodzi, a jedynie porównałem Stradica do "Soare BB" przedstawionego na ruskiej stronie. Widocznie to jakis ruski Soare Edytowane 16 Grudnia 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttoomm Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Najlepiej by było jakby autor wątku określił, do której generacji Stradica chciał przedmiotowego Soare porównać. Ja założyłem, że chodzi o CI4+ FB, a od strony mechanicznej różnią sie diametralnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 nooo, bo w stosunku do Strdica FD, to jednak jakieś różnice też są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 29 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Mam na myśli nowe modele z mefisto ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lin2 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Ktoś, coś ? Używał, macał, kręcił, rozkręcał, porównywał np do Stradica ?Coś mi się zdaje, że autorowi chodzi o opinie użytkowników a nie przemyślenia teoretyczne. Nasza mentalność niestety powoduje, że wszyscy na wszystkim się znają i zaczyna się kombinowanie. Szuka potem taki laik jak ja informacji o konkretnym produkcie , czyta, czyta i im więcej czyta tym ma większy mętlik w głowie. Może lepiej zastosować się do części modlitwy Św. Tomasza z Akwinu:"Zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji."Pozdrawiam wszystkowiedzących i wcale nie chciałem być złośliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Odświeżam temat i przyłączam się do pytania- Soare czy Stradic? Moc hamulca nie jest aż tak istotna bo młynek ma być spięty z kijem 10lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Gdybym był na Twoim miejscu brałbym stradica bo soare wydawał mi się taką plastikową zabaweczką. Jedynym minusem stradica dla mnie była zbyt głęboka szpula jak na kręcioł pod kleniojazia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 (edytowane) U mnie nie pod kleniojazia, tylko na szwedzkiego okonia i szczupaka na lekko. W kwestii szpuli, to zawsze można nawinąć podkład i będzie ok. Soare ma chyba trochę płytszą. Zastanawia mnie tylko, czy w Soare przełożenie nie jest zbyt niskie, w sensie il zwijanej linki na 1 obrót. Pod kleniojazia w sam raz ale okoń/szczupak? Edytowane 10 Lipca 2017 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 (edytowane) Nie polecam. Można zakręcić się na śmierć. Poza tym do 10 funtow ego kija wg mnie standardowy rozmiar 2500 byłby lepszy. Edit: wypowiadam się na podstawie użytkowania tego lżejszego w obudowie ci4+. Z tym że rozmiar ten sam i przełożenie to samo. Dla mnie za dużo kręcenia:) Edytowane 10 Lipca 2017 przez dreadknight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi