Skocz do zawartości

Szklaki - temat ogólny

Forest-Natura

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Piękne ABU do przytulenia  . :) Mylnie opisane przez sprzedającego  jako Garcia . 

https://www.facebook.com/groups/1402426770057670/user/1503596275/?locale=pl_PL

Witam.

Wiedziałem o tej wędce zanim pojwiła się do sprzedaży. Suma sumarum wyląduje u mnie i będzie stanowiła komplet ze Scandią 8'1/2#6-7, którą już posiadam i użytkuję.

Możecie żałować że nie wykorzystaliście mojego momentu zawahania ;) ... to kije o blankach, których już się nie spotka wśród obecnie oferowanego szkła - clou tego czego można w ogóle szukać w wędkach z włókna szlanego - zwłaszcza muchwówkach.

A rękojeść korkowa - z pozoru fajansiarska i staromodna, to szczyt muchowej ergonomii (podobne są w starych, szklanych Fenwickach).

W naszym kraju obecnie tylko jeden rodbuilder wykonuje rękojeści na podobną modłę. Wojtek Grochola "Pstrągman", którego wędki pewnie większość kojarzy.

Pokażę zdjęcia obydwu kijków jk je będę miał już razem  :)

Pozdrawiam.

• Like 2

Nie tylko ''Pstrągman'',większość moich wędek ma taką rękojeść :}

Witam.

To sięnie liczy ;) ... przy bambusie to nie jest żadna ekstrawagncja - zwłaszcza że wzory kijów pewnie kilkudziesięcoletnie conajmiej ...  :D

Pozdrawiam.

Witam.

Wiedziałem o tej wędce zanim pojwiła się do sprzedaży. Suma sumarum wyląduje u mnie i będzie stanowiła komplet ze Scandią 8'1/2#6-7, którą już posiadam i użytkuję.

Możecie żałować że nie wykorzystaliście mojego momentu zawahania ;) ... to kije o blankach, których już się nie spotka wśród obecnie oferowanego szkła - clou tego czego można w ogóle szukać w wędkach z włókna szlanego - zwłaszcza muchwówkach.

A rękojeść korkowa - z pozoru fajansiarska i staromodna, to szczyt muchowej ergonomii (podobne są w starych, szklanych Fenwickach).

W naszym kraju obecnie tylko jeden rodbuilder wykonuje rękojeści na podobną modłę. Wojtek Grochola "Pstrągman", którego wędki pewnie większość kojarzy.

Pokażę zdjęcia obydwu kijków jk je będę miał już razem  :)

Pozdrawiam 

Wiedziałem że tak to się skończy. :clappinghands:

Uczucia mam takie raczej ambiwalentne. :doh:

Tylko moje chwilowe(mam taką nadzieję)  braki finansowe spowodowały że nie jest mój :(, więc jestem zły i zazdroszczę  . A z drugiej strony to cieszę się że Trafił w Twoje ręce .  :highfive:

Z niecierpliwością czekam na zdjęcia .

Edytowane przez Pisarz.......ewski Piotr
  • Like 1

Witam.

To sięnie liczy ;) ... przy bambusie to nie jest żadna ekstrawagncja - zwłaszcza że wzory kijów pewnie kilkudziesięcoletnie conajmiej ...  :D

Pozdrawiam.

Nie tylko przy bambusie,przy szklakach też i to nie tylko starych a także zbrojonych z blanków

• Like 2