ryba7 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Głównie sucha mucha, czasem małe nimfki pod prąd. Suche rozmiar lipieniowy, czasem coś trochę większego ale bez szaleństw. Inny sznur planuję kupić z czasem do większych much. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATIQUES Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 a ja bym chciał kiedyś spróbować sznura jedwabnego?? drogi dla tego boję sie zaryzykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Witam.Coś mi się kojarzy że nie tak całkiem dawno wystawiał taki sznurek na którejś tablicy FB lub na FF naczelny SŁ (M.Pieślak).Skontaktuj się z nim - na pewno "nie wygoni" Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 a ja bym chciał kiedyś spróbować sznura jedwabnego?? drogi dla tego boję sie zaryzykowaćA będziesz o niego dbał i go pielęgnował? Samo korzystanie z niego szybko skończy się zawodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATIQUES Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 No wiem trochę pracy wymaga, tylko czy jest warty tego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATIQUES Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 HARDY SIRRUS GLASS ma ktoś może?? zaciekawiła mnie 7 stopowa trójeczka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Fajny on, a jak ryba nie bierze i trzech z takimi kijkami wieczorem przysiadzie to i w bierki zagrają. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pop_up Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Wie może ktoś coś o kijach od Bruce Walker, ostatnio dorwałem takiego banana w klasie #5 8,6', nie miałem styczności ze szklakami wcześniej, ale straszny banan jak dla mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Witam.Nie przejmuj się ... jak przyszedł do mnie pierwszy zmówiony w życiu szklak, to myślałem że wędka jest "zepsuta" ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 1 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Wie może ktoś coś o kijach od Bruce Walker, ostatnio dorwałem takiego banana w klasie #5 8,6', nie miałem styczności ze szklakami wcześniej, ale straszny banan jak dla mnie .Połowisz trochę, to na twarzy będzie banan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Nasz forumowy kolega , ma ciekawa ofertę blanków - szklaków.http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=3190201&order=m&id=132204 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 https://m.aliexpress.com/s/item/32777852422.html#autostayKtoś posiada taką wędkę? Myślę o takiej #5 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Cena atrakcyjna, a jakby tak zamówić dwie sztuki to z dodatkowym rabatem powinno się zmieścić w kwocie 225 zł za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 U mnie już leży i czeka w LA.Brat ma mi przywiezc,lecz juz narzeka ze do bagażu się nie zmiesci.To ta:http://www.cabelas.com/product/WRIGHT-MCGILL-FEATHERLIGHT-FLY-ROD/2327869.uts?searchPath=%2Fbrowse.cmd%3FcategoryId%3D734095080%26CQ_search%3Dfiberglass%252Bfly%252Brod%26CQ_sort%3DpriceLow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 U mnie już leży i czeka w LA.Brat ma mi przywiezc,lecz juz narzeka ze do bagażu się nie zmiesci. A przesył kosztuje 25$ i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaNerra Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 (edytowane) A przesył kosztuje 25$ i po problemie. No i jeszcze cło... około 100 zł (tyle zapłaciłem za kołowrotek i linkę). Edytowane 3 Maja 2017 przez QbaNerra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Witam.Skius ... Twój znajomy może mieć faktycznie problem żeby w samolocie to przewieźć.Próbowałem kupić ze sklepu Cabelas'a te kijki i nici z tego wyszły ... odmówili wysyłki do Polski kijka w dwuskładzie i długości 8' informując że za długa paczka wychodzi na przesyłkę lotniczą.Z samą płatnością też były u nich problemy - zrezygnowałem w rezultacie i sprowadzając te kije przez jabaja okazało się że kupiłem je po 10 dolców taniej i bez cła (wysyłka do GB).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Ja kupiłem 6,6 długości .Pieniadze żadne ,ale jak bratu nie dadzą zapakować go do samolotu w podręcznym to nie będzie miał go komu zostawić na lotnisku . Kijek pójdzie kurierem,tzn już poszedl[emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 No i jeszcze cło... około 100 zł (tyle zapłaciłem za kołowrotek i linkę).Jak brat mu wyślę to żadnego cła nie ma. Kupiłem przeróżne rzeczy (łącznie z Dronem) i wszystko przeszło bez cła. Kije przeróżne. Najdroższe Sage One i GLX Loomisa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaNerra Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Jak brat wyśle to nie powinno być, chyba, że przypadkiem zostanie wylosowana do sprawdzenia.Powyżej Twojego wpisu był link to sklepu Cabela'sa, a oni wszystko zgłaszają do oclenia.Jak zamawiasz w Cabela'sie to na 100% bedziesz płacił cło.Pozdro,K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Jakoś jesienią ub. roku zamówiłem rzeczony, śliczny, żółciutki kijek 8 stóp (bo dłuższych nie ma) właśnie w firmie Cabelas.Nie robili żadnych problemów, muchówka doszła w ciągu dwóch tygodni, chyba,Oczywiście nie narzucono mi cła. Kij z przesyłką wyniósł mnie jakoś 320 złotych.Forest, może procedura zależy od pracownika przyjmującego zamówienie? Opakowali dość marnie, ale wędka doszła nieuszkodzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Witam.Sierżant ... pamiętam to doskonale, bo po Twojej właśnie wiadomości skusiłem się na kupno tych kijków Chciałem kupić przez stronę Cabelas'a w sumie trzy szklane kijki - dwa "żółtki" i CGR'a. Wszystkie miały wtedy przeceny. Przy wypełnianiu adresu dostawy dwa przechodziły bez problemu a przy 8' wyświetlał się komunikat że przesyłka lotnicza nie jest możliwa. Korespondencja, pomimo odpowiedzi z ich strony nie przyniosła rozwiązania problemu. Podobnie jak problem z płatnością kartą kredytową lub przez PayPal, co mnie już w ogóle bardzo zdziwiło, bo to przecież standard.W sumie to żadnym problemem się te planowane zakupy szkalaków okazały, bo na amerykańskim jebaju jest niemal wszystko do kupienia. Ale zdziwienie moje było spore że w jakimś amerykańskim sklepie nie da się czegoś kupić pomimo tego że potencjalny nabywca chce bardzo zapłacić ... I faktycznie jak Kuba pisze wcześniej - naliczało mi od razu zarówno podatek jak i cło przy sumowaniu transakcji.Mniejsza z tym wszystkim - kijki "posiądłem" i w kilku miejscach naforum pisałem o nich. Nie żałuję zakupu, choć to swego rodzaju fanaberia i eksperyment.Ale jakby komuś się przytrafiła chęć na cabelasowy CGR to polecam - przynajmniej model 6'6"#4, na który się zdecydowałem. http://www.cabelas.com/product/fishing/fly-fishing/fly-fishing-rods%7C/pc/104793480/c/104721480/sc/105573780/cabelas-cgr-ii/2459266.utsTyle tylko że po doliczeniu podatku i cła to już mniej atrakcyjna rzecz z racji zrównania się ceną ze szklakami ze stajni EGO.Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 4 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Kij ten (CGR) kosztuje 60$ W jaki wiec sposób zapłaciłeś cło skoro z cła są zwolnione zakupy do 150$???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 5 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Witam.Arek ... pisałem wcześniej że nie płaciłem bo kupiłem w rezultacie gdzie indziej.Ale ciekawym jest to co napisałeś o kwocie 150 S. Robiąc zakupy w USA przez jebaja i transport do Polski, zawsze naliczało mi "z automatu" cło nawet poniżej tej kwoty. Podatek plus cło żeby było "pełne jasne".Coś by cza znowu kupić żeby sprawdzić ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 VAT zawsze mogą doliczyć, nawet jak coś kosztuje mniej niż 150 dolarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi