Skocz do zawartości

Szklaki - temat ogólny

Forest-Natura

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Witam.

Skius ... Twój znajomy może mieć faktycznie problem żeby w samolocie to przewieźć.

Próbowałem kupić ze sklepu Cabelas'a te kijki i nici z tego wyszły ... odmówili wysyłki do Polski kijka w dwuskładzie i długości 8' informując że za długa paczka wychodzi na przesyłkę lotniczą.

Z samą płatnością też były u nich problemy - zrezygnowałem w rezultacie i sprowadzając te kije przez jabaja okazało się że kupiłem je po 10 dolców taniej i bez cła (wysyłka do GB).

Pozdrawiam.

Jakoś jesienią ub. roku zamówiłem rzeczony, śliczny, żółciutki kijek 8 stóp (bo dłuższych nie ma) właśnie w firmie Cabelas.

Nie robili żadnych problemów, muchówka doszła w ciągu dwóch tygodni, chyba,

Oczywiście nie narzucono mi cła. Kij z przesyłką wyniósł mnie jakoś 320 złotych.

Forest, może procedura zależy od pracownika przyjmującego zamówienie?

Opakowali dość marnie, ale wędka doszła nieuszkodzona.

Witam.

Sierżant ... pamiętam to doskonale, bo po Twojej właśnie wiadomości skusiłem się na kupno tych kijków  :)

Chciałem kupić przez stronę Cabelas'a w sumie trzy szklane kijki - dwa "żółtki" i CGR'a. Wszystkie miały wtedy przeceny. Przy wypełnianiu adresu dostawy dwa przechodziły bez problemu a przy 8' wyświetlał się komunikat że przesyłka lotnicza nie jest możliwa. Korespondencja, pomimo odpowiedzi z ich strony nie przyniosła rozwiązania problemu. Podobnie jak problem z płatnością kartą kredytową lub przez PayPal, co mnie już w ogóle bardzo zdziwiło, bo to przecież standard.

W sumie to żadnym problemem się te planowane zakupy szkalaków okazały, bo na amerykańskim jebaju jest niemal wszystko do kupienia. Ale zdziwienie moje było spore że w jakimś amerykańskim sklepie nie da się czegoś kupić pomimo tego że potencjalny nabywca chce bardzo zapłacić ...  :P

I faktycznie jak Kuba pisze wcześniej  - naliczało mi od razu zarówno podatek jak i cło przy sumowaniu transakcji.

Mniejsza z tym wszystkim - kijki "posiądłem" i w kilku miejscach naforum pisałem o nich. Nie żałuję zakupu, choć to swego rodzaju fanaberia i eksperyment.

Ale jakby komuś się przytrafiła chęć na cabelasowy CGR to polecam - przynajmniej model  6'6"#4, na który się zdecydowałem. 

http://www.cabelas.com/product/fishing/fly-fishing/fly-fishing-rods%7C/pc/104793480/c/104721480/sc/105573780/cabelas-cgr-ii/2459266.uts

Tyle tylko że po doliczeniu podatku i cła to już mniej atrakcyjna rzecz z racji zrównania się ceną ze szklakami ze stajni EGO.

Pozdrawiam.

• Like 1

Witam.

Arek ... pisałem wcześniej że nie płaciłem bo kupiłem w rezultacie gdzie indziej.

Ale ciekawym jest to co napisałeś o kwocie 150 S. Robiąc zakupy w USA przez jebaja i transport do Polski, zawsze naliczało mi "z automatu" cło nawet poniżej tej kwoty. Podatek plus cło żeby było "pełne jasne".

Coś by cza znowu kupić żeby sprawdzić ...  :P

Pozdrawiam.