Skocz do zawartości

Szklaki - temat ogólny

Forest-Natura

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...

I ja dzis miałem okazje porzucac szklem 7'8'' w klasie 4 od ego  :) 

Dobrana linka wedlug zalecen, i powiem szczerze szklo nie takie sraszne - tak wiem zaden hi end, ale przyjemny, mozna na prawde zwolnic i uciec od tych wszystkich fastow itp itd, wiecej napisze po sobocie bo dzis walczyl na wisle, ale w sobote zabieram go na mniejsza rzeczke gdzie mam nadzieje pokaze swoje 100% :) 

• Like 1

nieśmiało zapytam, jaki był koszt ogólny kijka piwnego na koniec ? interesuje mnie "dalekowschodni" blank ale trochę strach

Wszystkie komponenty ściągane z zagranicy, nie licząc wcześniejszych inwestycji w jedwab, lakier, klej, wyniosły z przesyłkami ok. 600zł.

I w końcu pare chwil aby coś napisać :) 

łowisko Wkra, piekna mała rzeczka, z czystą wodą :) Cel kleniska - zrealizowany tylko w 30% bo klenie były ale raczej do 20 cm :) 

szklaczek sprawił się swietnie - puki co z wf o głowicy długości 11 m. pozwala rzucać swobodnie z góry jak i wszelkiej maści rolki :) przez swoja długość był bardzo operatywny nad samą rzeką, i po 5 godzinach łowienia ja jako początkujący nie odczuwałem żadnego zmęczenia w reku, ba mimo ze z ryb dopisywały tylko maluchy to chciało się łowić więcej i więcej...

W porwaniu z kolegi 5 węglową, szklak pozwalał zwolnić, naprawdę odprężyć sie podczas rzucania, a i rzut trochę dalej nie sprawiał mu problemu :)

Jak na taką szerokość rzeczki, głębokość i nurt - według mnie szklaczek spisał się na medal :)

Do zobaczenia Wkro niedługo :)

post-47265-0-75586100-1503225990_thumb.jpg

• Like 6

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...