trout master Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 (edytowane) Możliwe. Najdłuższe kije jakie dotychczas kupowałem to GLX Stinger 13'6" w 3-skł.Cena lotniczą ok 30$ Edytowane 29 Września 2017 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 29 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Witam.No mnie się nie udało 8' w dwuskładzie prosto ze sklepu internetowego (Cabelas) - wyskakiwał komunikat o zbyt długiej paczce lotniczej.Dopiero przez jebaja poszło.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 przy zakupach w USA można skorzystać z pomocy firmy POLAMER.kupując na aukcjach lub internecie podasz ich adres i prześlą Ci do Polski https://www.taniestany.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Jak można ściągnąć z USA szklaka 8 stóp w dwuskładzie? To jest możliwe?Jest możliwe, mi akurat wysyłał znajomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Za dwa tygodnie wyląduje u mnie na testy i jesli sie pokochamy (a czuję że tak bedzie) to zostanie na zawsze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Oburęczne szkło! Chciałbym tego spróbować, w szczególności, że jednoręczne szklaki to kompletnie nie moja bajka... Może z DH było by inaczej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 epic.jpg Za dwa tygodnie wyląduje u mnie na testy i jesli sie pokochamy (a czuję że tak bedzie) to zostanie na zawsze Marian co to dokładne jest jakie to ma parametry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Nowozelandzki Epic DH11 11'6" klasa 7/8/9Głowice od 320 do 540 Grain, ale wg. speypages dolny zakres to Scandi, poprzez Switchowe linki w środku i głowice Skagit u góry, przy czym skagity w wersji short zalecane.Standardowo dla szkła z pełnym ugięciem, wraz z wzrostem masy zwalnia, zachowując pałera ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Powiem tak, w szklakach dopiero zaczynam się pomału odnajdywać i coraz bardziej mi się to zaczyna podobać. Pewno skończy się, że na stanie wyładują 2-3 nowe kije.Ale DH w szkle, jakoś nie jestem tego w stanie ogarnąć . Przywieź w razie czego na zlot na Dunajec na wiosnę bo pewno wcześniej nie da rady się spotkać. Chyba, że będziesz na CP na opłatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał23 Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 (edytowane) . Edytowane 4 Listopada 2020 przez Michał23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endern Opublikowano 11 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Witam . Czy miał ktoś styczność z tym kijkiem co o nim myślicie, Orvis superfine glass?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 11 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Czolem, Kije z tej seri ciesza sie dobra opinia. Polecam na YouTube ogladnac kilka filmow. Pozdrawiam Zbigniew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 11 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 Miałem 7'6 #4, obecnie mam 8'6 #6 - u mnie służy jako kij uniwersalny. Rzuca się nim bardzo dobrze a hol to uśmiech od ucha do ucha, na tyle go polubiłem że sprzedaje Orvisa Heliosa ZG 9' #6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endern Opublikowano 11 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2022 A jakiej długości i w jakiej klasie ten kijek możecie polecić. Na San pstrąg lipień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endern Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 Miałem 7'6 #4, obecnie mam 8'6 #6 - u mnie służy jako kij uniwersalny. Rzuca się nim bardzo dobrze a hol to uśmiech od ucha do ucha, na tyle go polubiłem że sprzedaje Orvisa Heliosa ZG 9' #6 . Jak może pan porównać te dwie klasy kija,na jakich rzekach używał pan tego mniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 Orvis 7'6 #4Służył jako kij lipieniowy - nimfki, sucha. #6 używam do strimera, suchej, mokrej, nimfy. W mojej ocenie klasa i długość bardziej uniwersalny będzie 8'6 #6. Łowie nim głównie na Sanie i Wisłoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endern Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2022 A co sądzicie o nowej wersji z tego roku redington butter stick . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 Mam stary model w #5 po małych przeróbkach super kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endern Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 A co sądzicie o szklakach Epic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 Miałem # 10 kompletna porażka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 Miałem # 10 kompletna porażka.Uważam że przy obecnym wyborze na rynku, szklaki w takich wysokich klasach to już jakieś apogeum fanaberii. Ale to moje prywatne zdanie, dodatkowo nie poparte żadnym praktycznym doświadczeniem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endern Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 (edytowane) Miałem # 10 kompletna porażka.A co to oznacza ?kto go ukradł? Edytowane 14 Września 2022 przez Endern Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 A ja się świadomie powtórzę, jeśli szklak to krótki i w niskiej klasie. Wiele węglówek może mieć cechy szklaka, ale w drugą stronę, oj, tu już to działa bardzo kiepsko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 W pelni zgadzam sie z tym co Pawel napisal, gdyz tak mi i moje skromne muchowe doswiadczenie podpowiada. Zapewne najnowsze tzw nano-szklo ma szanse zweryfikowac ten poglad/doswiadczenie ale dopiero kiedys tam, bo na razie niemozliwe jest wyprodukowanie z tak zeskalowanego materialu blanku, ktory by byl prosty, nie mowic o kosztach a co zatem idzie i potencjanej dostepnosci... Gdzies do poczatku 21 wieku (bardzo umowna granica) najczescie produkowano blanki nie tylko muchowe na tzw szklanym rdzeniu co powodowalo ze byly to blanki "mocno" kompozytowe niezaleznie od swoich nazw i kryptonimow handlowych. Wiele z tych blankow z tego powodu, niejako automatycznie posiadalo zalety wegla i ugiecia/miekkosc/latwosc obslugi doruwnujace szklakom. Technika i koszty produkcji blankow po owej umownej granicy ewoluowala w kierunku weglowych rdzeni, czego wynikiem bylo to, ze tylko w naprawde bardzo przemyslanych konstrukcji i dzieki przemyslanemu doborowi rodzajow mat mozliwe jest to co cenimy w szklakach. Takie sa moje przemyslenia w tej materii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 15 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 A co to oznacza ?kto go ukradł?Sprzedałem.Kupiłem szukając optymalnej wędki szczupakowej do rzucania dużymi muchami 25 + lekkimi a przestrzennymi.Po różnych próbach klejonka #8 okazała się najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi