mifek Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Przeglądając wcześniej już wspomniany film KING OF THE JERKBAIT, a właściwie pozostałe dodatki na płycie natknąłem się na baaaaardzo wyczekiwaną nowość Salmo, czyli (wg założeń) dalekosięznego wobka (np) boleniowego. Jak już większość z Was wie nazywa się on THRILL. Co prawda nie mam jeszcze fotek owego cuda, ale film uchylil rąbka tajemnicy. Oto jego rysunek techniczny: jego model: a także formy Musze przyznac, że wyglada to bardzoimponująco... teraz jeszcze trudniej będzie doczekać się chwili, gdy owo cudeńko wyladuję w łapkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Ale fantastyczne kolorki. Normalnie jakby zaraz miały odpłynąć z tej tablicy. Już się nie mogę doczekać, zwłaszcza, że od niedawna próbuję (z różnym skutkiem) się zajmować bolkami na poważniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 @Mifek oto zdięcie Pozdrawiam Ewa Oj a u mnie jakoś się nie otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Oj już jest wporządku. Wobki niesamowite Cholercia a może ktoś coś wie od kiedy będą dostępne ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwa643 Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Cholercia a może ktoś coś wie od kiedy będą dostępne ??? Pewnie w następnym roku. A ile to cosik waży i mierzy?? Pozdr.Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwa643 Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 WitamThrill ma 7 cm i waży 12 gPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 bardzo ladnie wyglada ksztaltem troszke zblizony do hektora glooga ciekawe jeszcze jak lata bo wobek od gloogow niezbyt aha i te malowanie po prostu super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 ciekawe jeszcze jak lata bo wobek od gloogow niezbyt aha i te malowanie po prostu super Jak ma ruchome obciążenie - a słyszałem, że (chyba) ma - to będzie lecieć aż za horyzont . A Trill to za zapowiadana przynęta na bassa morskiego (sea bass). Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwa643 Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Na bassa morskiego to raczej SLIM w nowej wersji 13 cm 29g A z nowosci na 2007 to jest jeszcze :-skinner 10i12cm-slider w dwóch nowych kolorach EP i TT-nowe kolory Frisky RHP i Bullhead SDR RHP-Hornet raczki Pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 -skinner 10i12cm-slider w dwóch nowych kolorach EP i TT Mały Skiner i Slider w kolorze TT - mniam <_< Pozdr.Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 @iwa643 a czy beda inne wielkosci czy tylko 7 cm ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwa643 Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 narazie tylko 7 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Oj na zlot to to bym chcial to cudo mieć przy sobie.Wygląd i kolorki bajka.I mam nadzieje że będzie rownież tak ladnie chodzić jak wygląda,i dotego będzie zajefajnie lowne.Coś czuje że może to być hit następnego sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Mifku@ mnie też podoba się ten prototyp. Rozumię, że jest to woblerek powierzchniowy. Trochę mi się kojarzy z Skitter Walk f.Rapala. Jenak najbardziej ciekawi mnie jak będzie się sprawował w locie z multiplikatora i średniego kijka castingowego powiedzmy do 18 gram. Dodatkowo jego masa jest jakby dedykowana do mojego kołowrotka Shimano.Pozostaje czekać na premierę i jakiś test w warunkach łowiska przez niezależnych łowców. Podoba mi się. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Thymallusie i mni esię on bardzo podoba. Jego dośc zwarta budowa oraz 7cm/12 g dobrze rokuje, jednak nie sama masa decyduje o poprawnej lotnosci. Mysle, że niedługo sam Efex a może nawet PePe cos więcej powiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 jako ciekawostke moge dodac, że autorem (mam nadzieje, że nic nie pomieszałem <_< ) Szaty graficznej jest Karol (Bin laden) Zacharczyk - fantastyczny i miły człowiek, super wędkarz i uznany fotograf PS. Pozdrowienia Karolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 to chyba pierwszy poważny boleniowiec Salmo. Choć z załaczonych zdjęć widać też, że może być nie zły na szczupaki z płytkich zatoczek. 12g i 7 cm to mi trochę wugląda na parametry fizyczne salmo zippera. jeśli tak jest w istocie to myślę, że z antaresa i kija 18g będziesz Thymallus śmigał tym woblerem wszędzie. Zastanawia mnie tylko, czemu kolorystykę opracowywał K. Zacharczyk? Wiem, że to doświadczony wędkarz ale jakoś nie kojarzy mi się z boleniami. No chyba, że się grubo mylę.pozd jerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 @Mifek, ty cos pisales ze to bezsterowiec, ale na fotkach wydaje mi sie, ze on cos trzyma w pysku, ale nie jestem pewny, bo ostatnio cos ze wrokiem mam nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Aby zaostrzyć Wam apetyt pochwale się, że przedwczoraj złowiłem na tą nowość 5 bolków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 A gdzie zaopatrzyleś w tą nowość! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 Dostałem do testowania. To jak wiadomo pewien przywilej ale też pewne zobowiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 @Robert jezeli mozesz powiedz troszke wiecej na temat tego woblera jak pracuje jak daleko lata itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 No toś Robercik nam na gulu teraz zagrał <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Lipca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 zbieranin informacji - thril to zdecydowanie wobler ze sterem (moj blad byl spowodowany zapowiedzią salmiakow czegoś podobnego i tak sie podjarałem ze az ) - Karol opracowywał szate graficzna - podejrzewam, że chodziło o możliwie dokładne odwzorowanie pokarmu boleni, a nie zlecenie tego komus znanemu jako guru boleniowy. Jak juz mówiłem Karol bawi sie troche w grafikę / fotografię i pewnie miał tu co zaoferować - w thrillu nie ma żadnych kulek ani innych obciażeń ruchmych. Podobnie jak znany już nam hermes ma obciążenie w dwóch miejscach (przód i tył). Jego proporcje i rozmieszczenie pozostają chwilowo tajemnica - pewnie do czasu pokazania się go w sprzedaży Wszystkie powyższe informacje to zbieranika historyjek zasłyszanych, ale raczej w miare sprawdzonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi