Skocz do zawartości

THRILL SALMO

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądając wcześniej już wspomniany film KING OF THE JERKBAIT, a właściwie pozostałe dodatki na płycie natknąłem się na baaaaardzo wyczekiwaną nowość Salmo, czyli (wg założeń) dalekosięznego wobka (np) boleniowego. Jak już większość z Was wie nazywa się on THRILL. Co prawda nie mam jeszcze fotek owego cuda, ale film uchylil rąbka tajemnicy.

Oto jego rysunek techniczny:

http://jerkbait.pl/users/mifek/cap001.jpg

jego model:

http://jerkbait.pl/users/mifek/cap002.jpg

a także formy

http://jerkbait.pl/users/mifek/cap003.jpg

Musze przyznac, że wyglada to bardzoimponująco... teraz jeszcze trudniej będzie doczekać się chwili, gdy owo cudeńko wyladuję w łapkach :mellow:

• Odpowiedzi 257
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Oj na zlot to to bym chcial to cudo mieć przy sobie.Wygląd i kolorki bajka.I mam nadzieje że będzie rownież tak ladnie chodzić jak wygląda,i dotego będzie zajefajnie lowne.Coś czuje że może to być hit następnego sezonu :mellow: :D

Mifku@ mnie też podoba się ten prototyp. Rozumię, że jest to woblerek powierzchniowy. Trochę mi się kojarzy z Skitter Walk f.Rapala. Jenak najbardziej ciekawi mnie jak będzie się sprawował w locie z multiplikatora i średniego kijka castingowego powiedzmy do 18 gram. Dodatkowo jego masa jest jakby dedykowana do mojego kołowrotka Shimano.

Pozostaje czekać na premierę i jakiś test w warunkach łowiska przez niezależnych łowców. Podoba mi się.

pozdrawiam

jako ciekawostke moge dodac, że autorem (mam nadzieje, że nic nie pomieszałem <_< ) Szaty graficznej jest Karol (Bin laden) Zacharczyk - fantastyczny i miły człowiek, super wędkarz i uznany fotograf :mellow:

PS. Pozdrowienia Karolu :mellow:

to chyba pierwszy poważny boleniowiec Salmo. Choć z załaczonych zdjęć widać też, że może być nie zły na szczupaki z płytkich zatoczek. 12g i 7 cm to mi trochę wugląda na parametry fizyczne salmo zippera. jeśli tak jest w istocie to myślę, że z antaresa i kija 18g będziesz Thymallus śmigał tym woblerem wszędzie. Zastanawia mnie tylko, czemu kolorystykę opracowywał K. Zacharczyk? Wiem, że to doświadczony wędkarz ale jakoś nie kojarzy mi się z boleniami. No chyba, że się grubo mylę.

pozd jerzy :D

zbieranin informacji

- thril to zdecydowanie wobler ze sterem (moj blad byl spowodowany zapowiedzią salmiakow czegoś podobnego i tak sie podjarałem ze az :mellow: )

- Karol opracowywał szate graficzna - podejrzewam, że chodziło o możliwie dokładne odwzorowanie pokarmu boleni, a nie zlecenie tego komus znanemu jako guru boleniowy. Jak juz mówiłem Karol bawi sie troche w grafikę / fotografię i pewnie miał tu co zaoferować

- w thrillu nie ma żadnych kulek ani innych obciażeń ruchmych. Podobnie jak znany już nam hermes ma obciążenie w dwóch miejscach (przód i tył). Jego proporcje i rozmieszczenie pozostają chwilowo tajemnica - pewnie do czasu pokazania się go w sprzedaży

Wszystkie powyższe informacje to zbieranika historyjek zasłyszanych, ale raczej w miare sprawdzonych