Skocz do zawartości

THRILL SALMO

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

@Robert,

wspaniałe zdjęcie i piękna ryba! :mellow:

@All,

dzisiaj dostałem interesującego maila od naszego kolegi Tpe.

...Wczoraj dorwalem rybe zycia na....Thrilla Rdzawiec 79 cm i ok. 6-7 kg wagi Do tej pory boli mnie reka. Salmiaki beda chyba zadowoleni, fotki wyszly przesliczne. Podesle Ci je wieczorkiem...Pozdrawiam Tomek...

- należą się gratulacje bo to piękny okaz. :D

Jak widać Thrill jest skuteczny także na inne gatunki ryb.

• Odpowiedzi 257
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witajcie

Jestem zachwycony tym woblerem. Miał być idealny na bassy z płytkiej wody, okazało się, że biorą na niego morskie ryby również z głębin. Na głębokiej wodzie łowię nim jerkując , jedno dwa szarpnięcia, zwinięcie luzu i dłuugi opad.

Prowadzenie to przyniosło niewiarygodne efekty w postaci kilku dużych rdzawców. Do tej pory ryby te łowiłem mocnym spinningiem, żyłką 0,40 i kopytami na 15-25g główkach. Łowiąc Thrillem używałem kija 2,70 do 50g. i żyłki 0,25. Ten największy dał mi naprawdę niezłą szkołę.

Anglicy, którzy łowili kilkadziesiąt metrów ode mnie, byli zadziwieni wielkoscią ryby i delikatnym sprzętem, na który ją wyholowałem. A jeszcze bardziej zaskoczeni tym, że ryba wróciła do oceanu

post-46-1348913300,9411_thumb.jpg

post-46-1348913300,9975_thumb.jpg

Cześć,

TPE1, wielkie gratulacje :D Przepiękna ryba, piękne zdjęcia. Jeśli możesz to proszę umieść je w większym formacie, a jeśli jest z tym kłopot to proszę prześlij je do mnie a ja je odpowiednio przygotuję.

Czyli thrill działa :D Cieszę się bo w moich rękach również on działa i pewnie stanie się w następnym roku podstawą mojego wyposażenia.

Pozdrawiam

Remek

ciekawa przynęta, poczekamy potestujemy,.

a co do liczebności boleni to warszawiacy zapewne pamiętają zeszłoroczne tańce pod świętokrzyskim po prawej stronie, w tym roku bryndza, znalazłem tylko jednego herlawego, takie kilo z maluuuuuuuutkim okładem :angry: :( znając życie(?)w przyszłym roku nic tam już nie będzie :wacko: :(

1. O jaki cypel chodzi? 2. Nigdy nie dostałem wahadłówką, (inną przynętą też). Domyślam się, że to najnowsza plotka na mój temat ze wsi Połaniec :lol: Chyba się ktoś wnerwił na nas w poniedziałek bo za dobrze nam szło :D Był jakiś dresiarz z kolegą na ujściu co próbował złowić bolenia. No cóż ... :lol: Jak to on ma takie fantazje to przekaz mu, że w sumie złowiliśmy 16 sztuk. Może zacząć robić moją kukiełkę i wbijać w nią szpilki :lol:

post-158-1348913301,1125_thumb.jpg

Witajcie

Jestem zachwycony tym woblerem. Miał być idealny na bassy z płytkiej wody, okazało się, że biorą na niego morskie ryby również z głębin. Na głębokiej wodzie łowię nim jerkując , jedno dwa szarpnięcia, zwinięcie luzu i dłuugi opad.

Prowadzenie to przyniosło niewiarygodne efekty w postaci kilku dużych rdzawców. Do tej pory ryby te łowiłem mocnym spinningiem, żyłką 0,40 i kopytami na 15-25g główkach. Łowiąc Thrillem używałem kija 2,70 do 50g. i żyłki 0,25. Ten największy dał mi naprawdę niezłą szkołę.

Anglicy, którzy łowili kilkadziesiąt metrów ode mnie, byli zadziwieni wielkoscią ryby i delikatnym sprzętem, na który ją wyholowałem. A jeszcze bardziej zaskoczeni tym, że ryba wróciła do oceanu

Zamieszczam kilka większych zdjęć TPE.

Pozdrawiam

Remek

01.jpg

02.jpg

03.jpg

Jakoś twojemu koledze dresiarzowi za specjalnie nie szło w poniedziałek. Po mojej czwartej rybie wsiadł do samochodu i pojechał w ... Wrócił po południu ale dalej mu nie szło. Z tymi 30 boleniami pewnie tyle prawdy co z tą wahadłówką. Słyszałem w niedziele w porcie, że jakieś buraki złowiły 4 bolenie i je zabili. No cóż, po wędkarzach z Połańca trudno oczekiwać cudu. Jak jest wiocha to są wieśniaki a jak śpiewał Kaziu Krześkowiak, „chłop żywemu nie przepuści...”

No to dresiarz się przekonał na własnej skórze, że jego nr. 1 przy mojej blaszce dedykowanej na jesienne przykosy jest cienką przynętą. Pewnie to go tak wkurzyło i wymyślił tą bajkę o tym, że mi przywalił wahadłówką :lol: Ona nawet do tego się nie nadaje bo ledwo dorzucał nią do rantu przykosy. Bolenie w porcie pojawiły się po wielu latach nieobecności. Wiem dlaczego się tak stało i mam nadzieję, że więcej się tak nie zdarzy bo port to mekka mięsiarzy, specjalistów od sandaczy po 30 cm :angry:

• 1 miesiąc temu...

Inna wersja to lżejszy Thrill który będzie miał mniej drgań ale za to będzie bardziej myszkował na boki. Odciążenie woblera powinno skutkować mniejszym sterem a to się = mniejszy opór w przy prowadzeniu pod prąd. Nie opisuje jak to zrobić bo nie jestem specem od strugani. Ale koledzy na pewno wezmą ten wobler na warsztat i zrobią jego odmiany. Pytanie tylko czy potrafią uzyskać taki efekt kolorystyczny. Thrill BMB jak dynda na żyłce to 100% ukleja. Już kilka osób mnie pytało czy spinninguje żywcem :D

Ciekaw jestem czy wczesniej będzie można kupić coś podobnego do Thrill'a od jakiegoś rzemieślnika, a takowych na forum nie brakuje

Pewnie tak i to jest przykre,że ktoś ot tak sobie skorzysta z pomysłu właściciela przynęty. Wiem co to znaczy zobaczyć w sklepie niby swoją przynetę a zrobiona przez kogoś innego.Thrilla jeszcze w ręku nie miałem a szkoda bom mocno ciekaw łobuza :mellow: :mellow:

Ja sobie wystrugałem kilka sztuk na podobieństow thrilla. Kształt jest podobny choć niektóre trochę zmieniłem, poza tym inaczej porozmieszczałem obciążenie, ster i zmieniłem jego wielkość. Kolorystyka też będzie trochę inna, sprawdzona już w bojach. Niby przynęta podobna, ale zupełnie inna. Testy przeprowdzę niebawem, oczywiście na sucho.

Pozdrawiam Wujek :D

Przed nami okres ochronny więc nie ma takiej pilnej potrzeby. Moje doświadczenia z Thrillem opisałem najlepiej jak umiem w artykule który ukaże się w numerze 04.2007 WW. Mam nadzieję, że będzie to dobra „instrukcja obsługi”. Być może jesienią napisze o doświadczeniach wiosennych. Będzie też okazja do porównania moich obserwacji z obserwacjami innych. Miejmy nadzieje, że ryby dopiszą i wszyscy połowią.