Skocz do zawartości

THRILL SALMO

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 257
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

pewnie po to żeby go MIEC, mam podobnie czasami :D

Dokładnie :D

W zimowe wieczory lubię rozłożyć swój sprzęt, pomajsterkować przy nim, sprawdzić przynęty i wyobrazić sobie, gdzie na nie w sezonie będę łowić.

Z praktycznego punktu widzenia jest nieistotne kiedy uda się nabyć thrill'a - czy teraz, czy później, skoro i tak musi poczekać na sezon. Chodzi po prostu o czysto hobbystyczne wędkarskie skrzywienie

widzę,że chęć posiadania Thrilla,jest ogromna :huh: widać to po zainteresowaniu wątkiem,i aukcjami na allegro,mogę napisać tylko,że mam przodka niestety jużtylko jednego :( tej przynęty który powstał przed 4laty na podlaskich łowiskach pełnych bolenia :)długo czekaliśmy i jest też u Salmo,mogę tylko dodać,że 90% wedkarzy podlasia ,łowi bolki na takie wobki prod.Pana Parfieniuka,a 10%redszta chyba na bezsterowce z Łomży :mellow: jesłi thrill bedzie,choć w połowie tak skupeczny,TO BOLKI MARNY WASZ LOS <_< do czsu wypuszczenia oczywiście :mellow:

pozdro

hasior

post-83-1348913331,9748_thumb.jpg

hmm - wygląda bardzo atrakcyjnie - jak to się mówi: przynęta na początku musi spodobać się wędkarzowi :mellow:

Czy mógłbyś podać jego parametry: waga, długość, pływalność ...?

I oczywiście dołączam się do pytania @Pepe: gdzie i jak takie wobki można nabyć?

Te wobki też kupiłem na krakowskiej w Białymstoku sklep WMW ul Krakowska 1,tel,@Pepe (85)746-61-18,lub 602 374 469 to do sklepu napewno dadzą kontakt do Pana Parfieniuka :D , ogłaszają sie w prasie wedkarskiej np w WP i WW bywałem tam prawie codziennie (przez 5 lat :mellow:) u Bogdana :D,miałem podrodze na uczelnię ,zawsze ma jakieś recznie robione wibki,z całego regionu :)też ciekawe Jerki od Fachowców z Siemianowki(zbiornik zaporowy)

@pafek

pstragowych wobków już kupiłem z poprzedniej dostawy,do pstraga jeszcze troche ale jak waliły w To klenie :huh: KILLER istny :mellow:

pozdro

hasior

lewa strona wobki Parfieniuka,prawa moje robactwo na karpiowate jeszcze przed lakierowaniem i malowaniem,zeszłoroczne są gdzieś na podwodnych badylach :lol:,fotki jerka,postaram się zrobić jak wpadnę do Bogdana.może juz są.

ps.jestem na etapie ciosania z lipy swoich jerków jak już zrobie to się pochwalę,oby nie wyszła tylko LIPA z lipy :lol:

pozdro

hasior

post-83-1348913332,1981_thumb.jpg

takiego jak ten Twoj wobek nie mam, ale całkiem fajny jest :D moje pierwsze 3 od gory sa dobre za klonko-jazie,wydarłem na nie sporo jazików w Żóltkach,wmarcu i kwietniu,zapytaj Bogdana w sklepie czy będa jakieś bączki albo osy,też na jazia i klonka dobre,ja sam zacząłem takie robić.(jak na foto)

szkoda tylko,że w Narewce jest tak duuuużo wydr 2 razy miałem branie takiej wdry na żywca tj. na cholowanego jazika :lol: takiego 35-40cm,niestety dla jazia skończyło to sie nie ciekawie :(

pozdro

hasior

Pawle ja mieszkam w Płocku w tym roku skonczyłem architekture w Bialymstoku,(wiec % lat maiałem przyjemność lowic w Waszych wodach)a gdzie ja łowię uuuu tam u Was to łowiłem już chyba wszędzie :mellow: biebrza miło zaskakuje nawet sandałka 77cm wyrwałem ,a jazie zapewniam z Żóltek kolo mostu i dalej okolo 3 km od mostu ,tamte Jaziska łowiłem na 5 a nawet 7cm wobki tam duzo spinningistów nie chodziło w te krzaki,raczej łowia przy moście na tyczki i groch.

jak jedziesz trasa warszawską w kierunku Żóltek to idz w lewą stronę rzeki pod prąd,jest tam mnóstwo zwalonuch drzew i wyrw w skarpach tam zazwyczaj siedza jażki niestety wydry też :(

zdazraja sie fajne okonki najwiekszy 38cm ale może już podrusł od tamtej pory :mellow:

jak woda trochę opadnie,to baczki są swietne smużą wodę i jazki wala z weirzchu,

niezapomnij przyponu jaziom nie szkodzi a i szczupły sie trafi niezły

pozdro hasior

• 3 miesiące temu...

Zbliża się majowy weekend, wielkie boleniowe otwarcie... Tysiące wędkarzy, szczęśliwych z powodu posiadania tej cudownej, rozreklamowanej przynęty, wylegnie nad brzegi rzek i będzie często, i gęsto łowiło piękne bolenie. W sieci pokaże się wiele zdjęć medalowców z Thrillem w paszczy. Już się nie mogę doczekać, wzruszyłem się. Dziękujemy ci Salmo!

Zbliża się majowy weekend, wielkie boleniowe otwarcie... Tysiące wędkarzy, szczęśliwych z powodu posiadania tej cudownej, rozreklamowanej przynęty, wylegnie nad brzegi rzek i będzie często, i gęsto łowiło piękne bolenie. W sieci pokaże się wiele zdjęć medalowców z Thrillem w paszczy. Już się nie mogę doczekać, wzruszyłem się. Dziękujemy ci Salmo!

No ciekawe, ciekawe???? Ja sobie nawet kupiłem nowy kolorek, może się przekonam??? B)

Jak ktoś woli bardziej żywą akcję i mniejszy opór to polecam wywiercenie zaraz za sterem otwór najpierw małym wiertłem a potem poprawić to większym 4 mm. Dziurkę trzeba oczywiście zatkać i spiłować ster po bokach (zaokrąglenie). Takim Thrillem zrobiłem dwucyfrowy wynik :D

Wiercisz zaraz za sterem od strony brzucha w kierunku karku, wiertłem 2 mm. Potem poprawiasz wiertłem 4 mm. Głębokość otworu limituje stelaż. Jest to około 2/3 wysokości w tym miejscu. W ten sposób redukujesz obciążenie z przodu. Otwór zatykam koreczkiem wyciętym z pomocą rurki z balsy. Trzeba go wkleić przyszlifować i polakierować. Po tym zabiegu wobler kolebie się bardzo mocno. Dla mnie zbyt mocno, chociaż w niektórych sytuacjach i taki może być potrzebny. Nad wodą w zaleznośco od potrzeby szlifuje ster. Zaczynam od boków a kiedy je wyprostuje i jest jeszcze za mało to szlifuje na długości. Inną zmianą jest to, że wobler idzie nieco płyciej. Dodam jeszcze, że odchudzałem obciążenie na inne sposoby i ten jak narazie okazał się najlepszy.