hunter28 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Nowa górna półka od Lowrance zapowiada sie dobrze:) jak i ti 9" ti 12" https://youtu.be/B3Dsa1uj7hI Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Nowe procesory, nowy ekran, nowa obudowa a dalej tak jak było w Gen3. To co na ekranie pewnie się nie zmieniło. Ale już niedługo zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Chyba rozdzielczość ekranu podniesiona i dual Chirp dodany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Czy CHIRP jest czy go nie ma to i tak jest trudno dostrzec w każdej wędkarskiej echosondzie. Dopiero profesjonalne urządzenia ( za duużo zielonych papierów) są wstanie pokazać co CHIRP powinien nam pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Tak ale do dual chirp potrzebny przetwornik odpowiedni. Myślalem ze będzie miał wbudowany ss3d ale.nie. wzmocnili bebechy trochę i nowa.odsłona. coś w stylu samsunga s6 s7 a zaraz będzie s11... kosmetyczne zmiany . Po dwóch sezonach użytkowania hds gen3 moim zdaniem sprzęt w pełni ogarnia bez żadnego zamulania . Chyba ze zaraz pojawi się jakieś nowy ss3d któremu gen3 nie sprosta , jak to miało. Miejsce w.gen 2. Pożyjemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Mogą zacząć ścigać się z HB i wprowadzić wyższe częstotliwości SI/DI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 tak o 10hz.., a marketing zrobi swoje. Si w pelnym 3d , to zamawiam jutro carbon-a, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Szybko wprowadzili nową wersje (20 miesięcy.) Może zobaczyli że procesor hds 3 gen nie daje rady z SS3D bo płynność działania dawała wiele do życzenia.Ale nie tylko Lowrance wprowadziło nowy typ urządzenia SIMRAD też wprowadził EVO 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Bo to klony w zasadzie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Dobrze że ja nie jestem maniakiem wszystkich nowości bo już bym kombinował sprzedaż swojego echa i zakup nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 @Nurek28 , zima długa .może zmienisz zdanie. ciekawe czy na rybomani w poznaniu juz będą wystawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Myślę, że będą. Muszą coś nowego pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) W tym roku kupiłem SIMRADA EVO 2 9cali i na razie nie myślę o nowościach tylko zbieram pieniądze na kabel łączący echo z silnikiem dziobowym bo cenę to wzięli z kosmosu. Edytowane 18 Grudnia 2016 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2016 Niedoszukalem się specyfikacji hds carbon . Za to jest do nss evo 3 . Podejrzewam że będzie identyczna . Rozdzielczość podnieśli sporo i do tego przetworniki mocy 1kW. https://www.bluebottlefishing.com/products/simrad-nss9-evo3-combo-with-gps-chirp-sounder-wi-fi.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Te ceny to chyba aby zamęt wprowadzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Co do obrazu chirp i jego obrazowania to potrzebny jest jeszcze dobry przetwornik z chirp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Tak do chirp to trza by inny przetwornik. I jak gdzieś kolega @bierozja wspominał bardziej na morze. Ciekaw jestem czy obsłuży 2 przetwornik na raz . Lss2 i Total scan. W Hds 3 nie da rady .chciałem test porownawczy zrobić i niestety lipa. Albo 1 albo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Może spróbuj po tej samej trasie (GPS) raz nagrać log z LSS 2HD a potem TotalScanem. Ewentualnie 2 echosondy jednocześnie z innymi przetwornikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 A po co podłączać 2 przetworniki i iść w koszta ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 @siarq, chciał wykonać test porównawczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 W ten sposób nie próbowałem. Ale latem porównywałem przepływając tę samą trasę powiedzmy 100 m z lss 2 hd a polem z total scanem i wszystko przemawia za lss2 hd . Myślę że w jakiś sposób 2 przetworniki w jednym trochę się zakłócają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniek1972 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Mi też się wydaje że dwa przetworniki do bocznego na jednej łodzi będą się wzajemnie zakłócać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wilk325 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Mi też się wydaje że dwa przetworniki do bocznego na jednej łodzi będą się wzajemnie zakłócać Nie wiem jak Lowrance; ale w HB mam dwa przetworniki zainstalowane + 360 i się nie zakłócają. Pewnie dlatego ze chodzą na róznych częstotliwościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Źle. Napisałem . Chciałem porównać ss3d w obrazowania si z lSS 2hd. I Total scan . Myślałem że jako ss3d pracuje jako.sonar sieciowy to ze można korzystać z dwóch jednocześnie.tak jak ma to miejsce z tradycyjnym i si Jednak nie da.się. można przełączać się systemowo między nimi ,ale dwa na raz nie . Także jedyna metoda porównawcza jest taka jak kolega @papryka napisał. Może na wiosnę będę miał jakiś poryw to sprobuje . Z hds i ti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Mi chodziło 2 w 1 (totalscan). Jeśli ktoś korzysta 3d to nowa wersja lowranca będzie ok. Bo przy obecnych możliwościach w III gen to szlak człowieka trafia jak zapłacił ok 10 tyś za sonde i ok 5000 za 3d i obraz się wiesza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 No właśnie . Przy 3d dupy z płynnością nie urywa . Tragedii nie ma, jednak za te pieniądze oczekiwałem porostu jakości. A w pl prawdy się nie dowiesz, póki nie kupisz. .. marketing wynosi pod niebiosy . Przedstawiciel na targach wie tyle co ja...a może i mniej. Przesiadłem bym się. Z.chęcią na tego carbona bo zapowiada się. Moc. Tylko czy aby nie pozorna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hunter28
Nowa górna półka od Lowrance zapowiada sie dobrze:) jak i ti 9" ti 12"
https://youtu.be/B3Dsa1uj7hI
Sent from my iPhone using Tapatalk
Top użytkownicy dla tego pytania
119
105
83
34
Popularne dni
8 Sie
25
13 Sty
21
1 Sie
18
18 Lut
16
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 119 odpowiedzi
Koza11 105 odpowiedzi
Sailfish 83 odpowiedzi
nurek28 34 odpowiedzi
Popularne dni
8 Sie 2018
25 odpowiedzi
13 Sty 2019
21 odpowiedzi
1 Sie 2018
18 odpowiedzi
18 Lut 2019
16 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
byly szybkie testy dzis carbona 9" (z 3h plywania ,dluzej nie dalo rady bo pizdzilo strasznie) i tak: -Szybkosc dzialania/przelaczania miedzy oknami odczuwalnie lepsza niz w gen3 -rodzielczosc wyzsz
albercik2
Ale jaka bariera? W dobie wszech obecnego googla nie stanowi to większego problemu. Korzystam z tego dobrodziejstwa jeżdżąc np do Hiszpanii czy Francji. Zazwyczaj dwa czy trzy maile załatwiają temat w
Lucas
Jest już u mnie nowy przetwornik active imaging do carbona, wczoraj odebrałem od Pawła. Testy wstępne w przyszłym tyg, a na pełnych obrotach będzie pracował od 22 marca na Padzie. Jak uda mi się złapa
Opublikowane grafiki
562 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi