hunter28 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Nowa górna półka od Lowrance zapowiada sie dobrze:) jak i ti 9" ti 12" https://youtu.be/B3Dsa1uj7hI Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Mój ang nie jest the Best . Ale z tego co tu napisali to można chyba samemu zmieniać jezykhttps://www.simrad.com/www/01/nokbg0237.nsf/AllWeb/CBECC18BAD08AA16C125770E004B6D0E?OpenDocument Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Ciekawe znalezisko, czyżby wyjaśnienie tajemnicy Parkerów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 To akurat jest dla simrad. Jednak to ta sama korporacja. Kto wie czy navico nie ma czegoś podobnego dla lowrance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Z tych filmików reklamowych i opisu wynika że jest dual chirp. Możliwość ustawienia dwóch chirpow na dwóch oknach. Przed chwilą włączyłem echo z ciekawości i na hds3 też jest ta opcja. Co prawda nie sprawdzę tego w trybie demo, gdyż w nim te ustawienia nie działają. Trzeba by na wodzie zweryfikować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Idę u siebie na simradze sprawdzić czy można ustawić 2 okna z dwoma różnymi częstotliwościami chirp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Można podzielić ekran na dwie różne częstotliwości chirp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) No właśnie czyżby myk marketingowy. Bądź nie w ta stronę rozumuje. Z tym procesorem dual . To napewno różnica przy wielu wątkach na raz będzie miało wpływ. Radary piloty kamery itp. Mierzi mnie czy wpłynie to na 3d. Bo przecież do niego jest box który to mieli. Napewno rozdzielczość na duży + Edytowane 29 Grudnia 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Ale jak wtłoczą box 3d w obudowe echa to znowu będzie spadek jakości obrazowania. W Lowrance II gen z osobnym boxem było wszystko lepiej widać . Ja się cały sezon przyzwyczajałem do Simrada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Są już ceny. Cena carbona 2017 na poziomie ceny gen III z roku wcześniej. Czyli za 9 ok 11 tys. Ale za to gen III 8800zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 dokladnie polecialy ceny hds3 rok do roku sporo. TI 9" cennikowo , tragedii niema . Takze ku lepszemu poszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Ku lepszemu chyba nie idzie bo ceny jak były takie są .Po prostu nowe modele są trochę wydajniejsze w podobnej cenie . Wystarczy spojrzeć na ceny kompletów i porównać z cenami echa i przetwornika zakupionymi osobno . Tak ceny skroili aby nie opłacało się kupić echa u nich a przetwornika w usa . To trochę jak z cenami biletów lotniczych ,jeden leci do stanów za 2 tyś a drugi obok siedzący za 30 tyś i w tej samej klasie . Jak popatrzeć aby kupić bilety z dogodnymi przesiadkami to widać że ktoś nad tym pracował aby za dogodność grubo płacić . I niech nikt nie mówi że to nie zmowa . Tak i tu jak garmin ma polskie menu i system metryczny to sprowadzanie jest mało opłacalne .lowrance zabezpiecza się inaczej a humminbird nie sprzedaje w usa modeli z X w nazwie i to też jest nieprzypadkowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 (edytowane) Robercie mistrzu Ty mój. Jest tak, że nie przebijesz głową muru i nie zmienisz polityki gigantów. Już to przerabialismy. Masz kilka wyjść z ów opresji. Albo pozostajesz przy tym co masz, bądź jigujesz bądź kupujesz w cenach jakie są. Ewentualnie Daj Ci boże traf mogę kumulacji wszechczasow w ultra lotku. Stan się konkurencyjnym dystrybutorem i sprawisz że ceny spadną i będą satysfakcjonujące. A dotychczasowi dystrybutorzy się zawiną do RPA i tam będą kroić. .. daj spokój już z biciem piany. Nic nie wnosi i nic nie zmienia.A co do cen jeszcze. To pamiętaj że to są ceny katalogowe =poglądowe. Zawierają dość ładna marzę dla sklepu.im bardziej się postarasz tym taniej kupisz Edytowane 13 Stycznia 2017 przez siarq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Już pisałem że kasa nie jest jakimś ogromnym problemem mogę kupić i hds ale nie o to chodzi . Niczego nie zamierzam zmieniać i tym bardziej głową o mur . Jednak skur....o trzeba nazywać po imieniu a z uwagi na forum oględniej . Ceny to ja dobrze wiem że sklepikarze mają ok 35 proc niższe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Masz ogromną wiedzę. Stwórz echo Twoich marzeń od podstaw. Po co sku...synom płacić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 W kwestii czy to hds czy każdej innej echosondy zawsze powtarzają się daremne i furiackie ataki drobnych cwaniaczków .Ile to humminbirdów jest w Polsce sprzedawanych bez oznaczenia X w nazwie ale za to z polskim menu ...a jakże . I rzekoma gwarancja jest ....Producent każdy jeden ceny ma jakie ma ale pasożyty po drodze więc ceny są jakie są . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Handel polega na tym ,ze każdy chce zarobić . 35% nie mają sprzedawcy lowrance. Może dystrybutor tyle ma, ale nie sklepy. Tym bardziej ze jest to dość specyficzny towar i nie sprzedajesz tego jak kartofle po 10szt dziennie. Ja tu nikogo nie bronie anie nie ganie za to... jest wolny rynek . Europa. Do wyboru do koloru. Myślę że jak od katalogu urwiesz 15% to zapłacisz w ten czas uczciwa cenę. Zarobi i sprzedawca i ty zaoszczędzisz. Kończmy wywody cenowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 (edytowane) No to Lowrance polecial... HDS CARBON 16" http://www.lowrance.com/HDS-Carbon-16.aspx Edytowane 21 Marca 2017 przez siarq 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Tylko te pięć koła dolarów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 z rozmachem poszli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Ale 4999$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 coz.. i tego sie amator znajdzie. Hm 15" 3500$, to wychodzi ze , za 1" 1,500$ Simrad evo 16" u nas 30500zl , to pewnie carbon z 28k bedzie stal, tak czy siak gora pieniedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Na kokpicie jachtu za ileśset tys $ to jest pryszcz na ....niestety- na naszych jednostkach pływających to abstrakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 dokladnie na detce ciezko by to umocowac, chociaz... jak dadza na testy to zamontuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 http://teamcolibri.blogspot.com/2016/12/what-is-difference-between-hds-gen-3.html Dla zainteresowanych fajny artykuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) byly szybkie testy dzis carbona 9" (z 3h plywania ,dluzej nie dalo rady bo pizdzilo strasznie) i tak: -Szybkosc dzialania/przelaczania miedzy oknami odczuwalnie lepsza niz w gen3-rodzielczosc wyzsza matrycy co tez widac jak sie plywa-podsiwetlenie i jasnosc ekranu ok , jak lampa swieci centralnie w ekran to jest tak sobie , jednak to chyba przy wszytskich ekranach tak jest-ss3d otwarty w 1 oknie na calym ekranie chodzi dobrze , nie przycina , nie zmula , graficznie tez jest lepiej nie ma pikselozy-przy podziale na 4 okna wszytsko chodzi rowniez plynnie , jednak jesli z 4 okien przelaczymy sie w ss3d to sie robi komiks. Najprawdopodobniej pozostale 3 procesy ktore pracuja w tle ,pochlaniaja zasoby sytemu-airmar tm 150 obrazuje ladnie (sredni chirp) jest mozliwosc regulacji khz od 95-155khz +83khz-mozna przegladac sl3 , ale bez podgladu obrazowania 3d , ten nadal jest dostepny tylko w symulacji...-przy przegladaniu logow mozna wybrac kanal np 83/chirp/itd-mapy zoom chodzi ladnie , wczytuje szybko Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez siarq 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hunter28
Nowa górna półka od Lowrance zapowiada sie dobrze:) jak i ti 9" ti 12"
https://youtu.be/B3Dsa1uj7hI
Sent from my iPhone using Tapatalk
Top użytkownicy dla tego pytania
119
105
83
34
Popularne dni
8 Sie
25
13 Sty
21
1 Sie
18
18 Lut
16
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 119 odpowiedzi
Koza11 105 odpowiedzi
Sailfish 83 odpowiedzi
nurek28 34 odpowiedzi
Popularne dni
8 Sie 2018
25 odpowiedzi
13 Sty 2019
21 odpowiedzi
1 Sie 2018
18 odpowiedzi
18 Lut 2019
16 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
byly szybkie testy dzis carbona 9" (z 3h plywania ,dluzej nie dalo rady bo pizdzilo strasznie) i tak: -Szybkosc dzialania/przelaczania miedzy oknami odczuwalnie lepsza niz w gen3 -rodzielczosc wyzsz
albercik2
Ale jaka bariera? W dobie wszech obecnego googla nie stanowi to większego problemu. Korzystam z tego dobrodziejstwa jeżdżąc np do Hiszpanii czy Francji. Zazwyczaj dwa czy trzy maile załatwiają temat w
Lucas
Jest już u mnie nowy przetwornik active imaging do carbona, wczoraj odebrałem od Pawła. Testy wstępne w przyszłym tyg, a na pełnych obrotach będzie pracował od 22 marca na Padzie. Jak uda mi się złapa
Opublikowane grafiki
562 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi