hunter28 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Nowa górna półka od Lowrance zapowiada sie dobrze:) jak i ti 9" ti 12" https://youtu.be/B3Dsa1uj7hI Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Tomek nie denerwuj się już po wszystkim. Kasy nie zwracają Krzysiek, klienci Lowrance są beta testerami, my dostaniemy soft po poprawkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Update modułu 3D ponoć jest po to, by grało z echem po modzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Najpierw zaktualizowałem do 18.2 tego nowego co był przez chwile dostępny, chciałem zaktualizować 3D ale wywaliło komunikat że niemożna dokonać aktualizacji skontaktuj się z producentem. Musieli coś zmienić bo echo dzisiejszy soft który pobrałem wykryło jako nowa wersja pomimo zapisu 18.2 i udało się zaktualizować 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Sprawdzileś może ewentualne usprawnienia w module, czy było tak jak napisałem powyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Nie zauważyłem żadnych dodatkowych funkcji a na wodzie sprawdzę we wtorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 No to.jak.jest oficjalnie na stronie to chyba bubla poprawili trzeba zaciagac i sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piotr2002 Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 (edytowane) Witam noszę się z zamiarem kupna przetwornika Airmar tm150 chirp do hds 9 gen 3 i carbon czy ktoś może coś doradzić podpowiedzieć?czy lepiej będzie pokazywał twarde dno od np. totalscan ? Edytowane 18 Września 2018 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Airmar lepiej separuje obiekty . Jest to typowy przetwornik medium chirp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Witam noszę się z zamiarem kupna przetwornika Airmar tm150 chirp do hds 9 gen 3 i carbon czy ktoś może coś doradzić podpowiedzieć?czy lepiej będzie pokazywał twarde dno od np. totalscan ? 200khz w totalscanie wystarczająco dobrze pokazuje twarde dno możesz wymodzić elektronicznego chirpa w ustawieniach khz dla okienka 2D, robiłem eksperymenty powtarzając tę samą trasę na wodzie z różnymi khz i wyszło, że 200khz i medium chirp na mojej wodzie dają najlepszy ogląd dna w 2D. Robilem to na potrzeby mapowania Reefmasterem, który dodatkowo analizuje odbite sygnały- bo są więcej niż jeden-od dna i na tej podstawie rysuje mapę twardości.Jeżeli natomiast chcesz lepszych odczytów z toni oraz w bezpośredniej bliskości dna- TM150 będzie dla ciebie jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szemo Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Potrzebna pomocCo wybrać z listy przetworników po podłączeniu przetwornika totalscan bo obecnie pokazuje mi "nieznane urządzenie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Potrzebna pomocCo wybrać z listy przetworników po podłączeniu przetwornika totalscan bo obecnie pokazuje mi "nieznane urządzenie"@szemo należy wybrać TOTAL SCAN M/H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szemo Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 W tym problem ze na liście nie ma żadnego totalscan... soft najnowszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 W tym problem ze na liście nie ma żadnego totalscan... soft najnowszyZgadza się. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szemo Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 To co wybrać żeby był ok hdi 83, 200 ;455,800 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 To co wybrać żeby był ok hdi 83, 200 ;455,800 ?Ja tak wybrałem. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Zgadza się. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka @ SailFish i @ szemo Nie zgadza się bo jest :-) HDS Carbon ma dwa oddzielne kanały echosondy.Nalezy w instalacji sonaru wybrać jako żródło CH2 bo do niego jest przypisany przetwornik TotalScani będzie on na liście przetworników :-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 ......a najwygodniej zrobić to w spitscreenie na 2D/Di i wtedy możemy wybierać źródło. A tak BTW, to ostatnie update chyba więcej namieszało, aniżeli dało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 @bierozja Chanel 1 jest dla tradycjnego sonaru zarezerwowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szemo Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 HDS Carbon ma dwa oddzielne kanały echosondy.Nalezy w instalacji sonaru wybrać jako żródło CH2 bo do niego jest przypisany przetwornik TotalScani będzie on na liście przetworników :-) Teraz to ma ręce i nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 @bierozja Chanel 1 jest dla tradycjnego sonaru zarezerwowany ? @siarqCH1 gniazdo niebieskie 7 pin: przetworniki echosondy ( nazwijmy je "tradycyjne") + HDICH2 gniazdo czarne 9 pin : Totalscan i inne wg listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 No i mamy nowy model Carbon Live :-) https://www.lowrance.com/lowrance/type/fishfinders-chartplotters/hds-7-live-no-transducer-amer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 jest watek o hds live Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 antilag Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 spinal ktoś tm150 + totalscan ? Głownie do verta ma to być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Z 3d mam spięty tm150, gdzieś są fotki z porównania hstwsbl vs tm150. Poszukaj a znajdziesz na jb. A tt ma w sobie hst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fefko Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Orientuje się ktoś czy można w carbon ie połączyć się z tabletem czy smartfonem ale wydzielić na ekranie smartfona przykładowo tylko skanowanie 2d lub downimaging? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hunter28
Nowa górna półka od Lowrance zapowiada sie dobrze:) jak i ti 9" ti 12"
https://youtu.be/B3Dsa1uj7hI
Sent from my iPhone using Tapatalk
Top użytkownicy dla tego pytania
119
105
83
34
Popularne dni
8 Sie
25
13 Sty
21
1 Sie
18
18 Lut
16
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 119 odpowiedzi
Koza11 105 odpowiedzi
Sailfish 83 odpowiedzi
nurek28 34 odpowiedzi
Popularne dni
8 Sie 2018
25 odpowiedzi
13 Sty 2019
21 odpowiedzi
1 Sie 2018
18 odpowiedzi
18 Lut 2019
16 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
byly szybkie testy dzis carbona 9" (z 3h plywania ,dluzej nie dalo rady bo pizdzilo strasznie) i tak: -Szybkosc dzialania/przelaczania miedzy oknami odczuwalnie lepsza niz w gen3 -rodzielczosc wyzsz
albercik2
Ale jaka bariera? W dobie wszech obecnego googla nie stanowi to większego problemu. Korzystam z tego dobrodziejstwa jeżdżąc np do Hiszpanii czy Francji. Zazwyczaj dwa czy trzy maile załatwiają temat w
Lucas
Jest już u mnie nowy przetwornik active imaging do carbona, wczoraj odebrałem od Pawła. Testy wstępne w przyszłym tyg, a na pełnych obrotach będzie pracował od 22 marca na Padzie. Jak uda mi się złapa
Opublikowane grafiki
562 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi