Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance HDS carbon

hunter28

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nowe ducery 2in1 są już dostępne za wielką wodą w preorderze, ale nie ma póki co softu 18.3 Active Imaging, więc pomimo ewentualnego posiadania, niewiele będzie wynikało dla właściciela nowej zabawki. Update softowe ma pokazać się na koniec roku, a jeszcze niedawno pisali "this autum". Strach pomyśleć, kiedy wyjdzie dla Simradów .......

• 0

W Australii są od 8 dni do kupienia i nie w preorderze za 6 dni może być u ciebie.

Nie ducer jest problemem a soft do Carbonów. 

BTW, w Australii to szybcy są, update ostanie też są stamtąd linkowane najwcześniej w ostatnich miesiącach.

• 0

Panowie mam problem z widzeniem batymetrii w mapkach ściągniętych z social map - mój Carbon 9 ich nie widzi.

Jedyną batymetrię jaką widać to ta, którą sam wykonałem na zbiorniku opływając go.

Próbowałem już wszelkich możliwych sposobów importu mapek (large, medium, small) jako osobne pliki bez osobnych folderów oraz zapisując je w osobnych katalogach dla każdego zbiornika i kupa :(

Carbon jest zarejestrowany w genesismaps.com.

Według tej instrukcji wgrałem sobie mapkę dolnośląskiego

i tę mapkę mam widoczną wraz ze wspomnianą zapisaną przeze mnie batymetrią. Reszta obojętnie co bym nie ściągnął jest niewidoczne.

W czym tkwi problem?

• 0

Co do problemu z mapami to temat ogarnięty. Problemem okazał się źle wpisany Content ID Number. Szkoda że system rejestrowania carbona w bazie nie rozpoznaje tego jeśli się źle wpisze ten nr. No ale problem rozwiązany i batymetria jest pięknie odczytywana. 

Mam inną teraz zagwozdkę a mianowicie czy jest gdzieś funkcja korekty wahania poziomu wody. Chodzi mi o to, że wykonałem batymetrię zbiornika zaporowego przed miesiącem a dziś stan wody podniesiony jest o 1 metr. Wypływając jutro i chcąc kontynuować tworzenie mapki będę mieć "przekłamania".

Jak można to skorygować?

Edytowane przez fefko