Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance HDS carbon

hunter28

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

W USA widziałem już ducery do LiveSight- dla Simradów. Paradoks polega, że nie ma do nich modułów ani update- które zapewne będzie potrzebne.

https://www.gps4us.com/SIMRAD-LiveSight-Transducer-Transom-Mount--P166575.html?gclid=Cj0KCQiAsdHhBRCwARIsAAhRhskCCTndwdXR5PC1KaSaK79D9MzLXNbI74imQ-hXuN0UOtS5LrsZWwgaAuupEALw_wcB

Także może być jakiś ruch również w stronę nowego ducera 3D, może nawet będzie robił z Carbonami.

Widziałem zapowiedź jednego z norweskich testerów- który mówił że na ten rok planowane są 19.1, 19.2, 19.3 update dla Carbonów.

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Jak wchodził do sprzedaży Lls1 a potem 2 to był z boksem ktorego można było podłączyć do HDS I i 2 gen i obraz był ok.

Potem powstał hds tuch i pojawiła się możliwość kupienia przetwornika 3 w 1 i raptem box przestał być potrzebny. Cały czas się zastanawiam jak oni zmieścili ten cały box do echa.

Po ogłoszeniu cudu z totalscanem kolega którego zwiodła reklama kupił i wypłynął.

Jak zadzwonił to myślałem że będzie płakał. Prosiłżebym przyjechal.

Wiem jak wyglądał obraz na LSS 2 z boxem.

Niestety nie udało się ustawić tak echa żeby kolega był zadowolony. Szybko sprzedał i kupił lls2

Wiem że technologia poszła do przodu ale mnie i kilku kolegów 3 in 1 w postaci totalscana nie przekonuje.

Może jak ktoś wcześniej nie miał Lls2 z boxem to będize zadowolony.

Zobaczymy jak to będzie z actiw imaging 3 in 1

Edytowane przez nurek28

• 0

Wbrew temu co usiłują pokazać marketingowcy Navico nowe ducery nie przeskoczą starego ss3D jako całość. Owszem, do 20m na stronę spoko,ale później już tak wesoło nie jest i tutaj właśnie przydają się dodatkowe kryształy w SS3D, które generują khz dające w efekcie bardziej szczegółowy obraz na większej odległości.

Póki co ulepszenia- 18.2  i 18.3  dotyczą grafiki wyświetlania, jestem ciekaw co pokażą w nowym wcieleniu.

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Usiłują, pokazują i marketing się kręci. Moc obliczeniowa live jest większa od carbona, więc płynność będzie lepsza i sam sprzęt powinien więcej ogarnac. Sprawa przetwornikow to inna bajka. Trzeba poprostu zrozumieć- przyjąć do informacji , że za jakość się płaci wszędzie... więc jeśli 3w1 kosztuje 1500zl a tm150 kosztuje 1800 i ma tylko medium chirp w 2d. To co można oczekiwać od 3w1 ...? Łusek nie policzy jeszcze dlugo

• Like 1