Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance HDS carbon

hunter28

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dwunastka zawsze będzie lepsza od dziewiątki. Carbon już ma nowe oprogramowanie LIVE.

upgrate wrpowadza duzo, ale chyba brak bedzie "jak mi mowiono" ruchu ryby ktory bedzie widoczny na nowych LIVE ( jesli to dobze zrozumoialem). Uzywam rowniez oprocz lodki, kajak wedkarski. Tam 12 ka moze byc za duza. 

• 0

prosze doradzic, lepszy HDS Live 9 czy Carbon 12stka. Moge miec jedno z tych urzadzen w tej samej cenie zakladajac ze obydwa sa na tym samym przetworniku Active Imaging

Poza mobilnością i konsumpcją prądową- wszystko jest za 12 calami.

Tryb Live realizowany jest za pomocą przetwornika innego typu niż acitive imaging, wymaga w carbonie dodatkowego modułu. Na profilu Lowrance Polska znajdziesz krótki filmik i cenę-11400 za komplet. Ten sprzęt nie miał oficjalnej premiery, dużo jest plotek i mało konkretów.

Edytowane przez Maciej_K

• 0

12 ka z prywatnego importu - nowa ale z gwarancja roznie. 9ka - byla by zakupiona w Polsce. Wiem ze wielkosc wplywa na cene. Na 12 pewnie naraz znacznie wiecej mozna widziec. I chcial bym miec taka echosade na kajaku aby z jednym przetwornikiem pracowala. Mojego HDS 7 toucha moglbym uzyc , ale tu znow dwa przetworniki trezba podlaczyc. Ta mobilnosc jest tez wazna.

• 0

12" na kajaku... bogato ;) jeśli to.ma.byc mobilne to weź pod uwagę, że 12 nie jest mała. Prądu zechce 5A , więc aku też.musi być spory. A jak dodasz 3d i live to będzie koło 10A się kręcić... :) sprzęt fajny. Ja bym szedł w live, że względu na gwarancję , ciut lepsze flaczki i większe perspektywy sprzetowe w przyszlosci, łatwiej ewnwtualnie zbyc 9" vs 12"

• 0

Jakkolwiek byś nie kombinował- tryb live wymaga osobnego przetwornika+modułu dla carbon i montażu do niego- z racji wąskiej wiązki skanujacej. Jeżeli chcesz mieć tradycyjne widoki czyli 2D i boczny- wystarczy jeden przetwornik- 3in1

Edytowane przez Maciej_K

• 0

Jakkolwiek byś nie kombinował- tryb live wymaga osobnego przetwornika+modułu dla carbon i montażu do niego- z racji wąskiej wiązki skanujacej. Jeżeli chcesz mieć tradycyjne widoki czyli 2D i boczny- wystarczy jeden przetwornik- 3in1

jesli live wymaga innego przetwornika- to sprawa jest raczej bardzo odlegla. 3D raczej tez chyba nie narazie. Jeden przetwornik Active pasuje i do Carbonu i do Live. Natomiast do mojej starej 7 Toucha juz niestety potrzeba dwa. Wiec raczej kupujac nastawiam sie ze jedna echosada bedzia na moim trackerze, i do przenoszenia na kajak.  A 12ka moze byc za duza :( 

Rzeczywiscie taka roznica w uzytkowaniu 12 na plus w porownaniu do 9?

• 0

W międzyczasie wyszło małe update do Carbon ale też i LIVE(trzeba znaleźć osobny link)-naprawiono błędy związanie z wymianą informacji o waypoitach poprzez etherenet.

https://downloads.lowrance.com/software/index.html?r=1762

Edytowane przez Maciej_K