hunter28 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Nowa górna półka od Lowrance zapowiada sie dobrze:) jak i ti 9" ti 12" https://youtu.be/B3Dsa1uj7hI Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fefko Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 A może ktoś więcej napisać o tym EMBARK i do czego to się przydaje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 GPS na smartfonie. Dzięki oprogramowaniu 18.3 ( Carbon/Live), można przerzucić waipointy do mapy na komórce. Można również robić backupy bezpośredni na komórkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Pytanie - czy ktoś pływał z aktywnymi dwoma panelami od dwóch róznych stożków (83 i 200 kHz) ? Mam Carbona 7 z przetwornikiem Totalscan i jak tylko włączę widok z dwoma stożkami to sonda zaczyna zamulać. Nie wiesza się , nie restartuje, ale bardzo spowalnia rysowanie. Zastanawiam się czy to kwestia wydajności danej jednostki czy może jakiś błąd w softwarze :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Bo jest to kolejny proces który trzeba obronić. Zjawisko zamulania jest też widoczne w momencie gdy na karcie jest kilka map , bądź przelaczasz sie z trybu wielu okien do 1,. poprzez przycisk, a reszta pracuje w tle. Taka karma naczelny marketingowiec fb stwierdził.kiedys że tylko problemy widzę w sprzęcie za 10k++ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 17 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 (edytowane) To jest taki "drobny" problem , że nie da się łowić wertykalnie z dwoma stożkami :/Dasz namiary na tego marketingowca? Edytowane 17 Lutego 2019 przez hlehle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 To jest taki "drobny" problem , że nie da się łowić wertykalnie z dwoma stożkami :/Dasz namiary na tego marketingowca?Ten sam fachura stwierdził, że za lagowanie sprzętu - w sonarze bocznym, akurat - odpowiada użytkownik, który powłączał bóg wie ile funkcji w echu i ma pretensje.Ja u siebie w EVO3 zauważyłem lagowanie na bocznym w momencie problemów z wyborem ducera 2D przez echo. oprócz tego są one widoczne i to praktycznie w każdym materiale z SS3D jaki widziałem. Akurat przypadłości opisywanej przez hlehle nie zauważyłem- ale nie poświęcałem zbyt wiele czasu na 2D, bo używam fishreveal i obiekty z 2D w 83khz w toni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Co robię nie tak Nie ,,zszywa" mi jakoś zgrabnie, tylko takie figury tworzy. Ss3d Evo3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Sprawdź ustawienia przetwornika na pawezy i czy nic go nie przesłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Sprawdzałem na różne sposoby, nawet na dorobionej sztycy prawie metr pod powierzchnią, w trollingu miałem dużo czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 A te artefakty z prawej manki nie są brzegiem/ skarpa?. Występuje cały czas czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 To jest środek jeziora, właśnie o to chodzi , że tak jakby z niczego, ale może coś źle ustawiam. Skanowanie boczne i down , na moje oko bardzo dobre. Bez zakłóceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 (edytowane) Witam kolejnego EVOlucjonistę. Może czas już wątek założyć dla EVO2/3 Tu nie ma czego zepsuć, ustawiasz zakres- szerokość skanu i jazda.Patrząc na tę głębokość wody - 17m- to dziwnie mało zbiera na boki ten 3D.Spróbuj może przywrócić ustawienia fabryczne, ew. hard reset. Edytowane 18 Lutego 2019 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Zrestujk jak kolega.@maciek radzi i sprawdź na 100% mocowanie xdcr na pawezy. Ja takie cyrki mialem kak się przestawił xdcr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Cezary, Hard reset wiesz jak ogarnąć w EVO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Trzymasz wciśnięte oba przyciski pod pokręcajką "V i X" - w czasie uruchamiania echa przyciskiem sieciowym. Jak zapiszczy- reset zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Moduł 3d ma być podłączony i połączony, czy wystarczy samo EVO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Moduł ma osobne zasilanie, teoretycznie nic to nie da ale spróbuj na włączonym i podlączonym również.Robiłeś update do 18.3 w SS3D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Coś wgrywałem , ale kilka miesięcy wstecz, nie pamiętam wersji softu, a nie mam jak teraz podłączyć echa, bo łódka w marinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Pojedź z karty SD. W styczniu wyszło nowe update - również dla SS3D. zdania są podzielone, ja jeszcze nie mam jak sprawdzić za bardzo. W każdym razie jak to naczelny marketingowiec ParkerPoland napisał- największe update do SS3D.Tu do echa:https://www.simrad-yachting.com/en-au/news--videos/nos-18.3-software-update/A tu do modułu:http://downloads.simrad-yachting.com/software/index.html?r=1040 Na wszelki wypadek 18. 2 zgraj na nośniku również. Update można zrobić i na wodzie- warunek to SD z plikami lub smartfon z internetem sparowany z echem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 6 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Jest już u mnie nowy przetwornik active imaging do carbona, wczoraj odebrałem od Pawła. Testy wstępne w przyszłym tyg, a na pełnych obrotach będzie pracował od 22 marca na Padzie. Jak uda mi się złapać jakieś fajne zapisy to będę wrzucał. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Dziś popływałem trochę z nowym przetwornikiem i powiem Wam że jestem zadowolony. Warunki nie były łatwe bo woda ciut podniesiona, brudna, no i szybka bo to Wisła ciut powyżej Warszawy, przetwornik był na sztycy. Kilka zdjęć poniżej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Ja wypada porównanie z totalscanem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Pływałem chwilę na Total tylko. Ale różnica wg mnie duża na korzyść active imaging. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Korzyść w zasięgu czy jakości odwzorowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hunter28
Nowa górna półka od Lowrance zapowiada sie dobrze:) jak i ti 9" ti 12"
https://youtu.be/B3Dsa1uj7hI
Sent from my iPhone using Tapatalk
Top użytkownicy dla tego pytania
119
105
83
34
Popularne dni
8 Sie
25
13 Sty
21
1 Sie
18
18 Lut
16
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 119 odpowiedzi
Koza11 105 odpowiedzi
Sailfish 83 odpowiedzi
nurek28 34 odpowiedzi
Popularne dni
8 Sie 2018
25 odpowiedzi
13 Sty 2019
21 odpowiedzi
1 Sie 2018
18 odpowiedzi
18 Lut 2019
16 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
byly szybkie testy dzis carbona 9" (z 3h plywania ,dluzej nie dalo rady bo pizdzilo strasznie) i tak: -Szybkosc dzialania/przelaczania miedzy oknami odczuwalnie lepsza niz w gen3 -rodzielczosc wyzsz
albercik2
Ale jaka bariera? W dobie wszech obecnego googla nie stanowi to większego problemu. Korzystam z tego dobrodziejstwa jeżdżąc np do Hiszpanii czy Francji. Zazwyczaj dwa czy trzy maile załatwiają temat w
Lucas
Jest już u mnie nowy przetwornik active imaging do carbona, wczoraj odebrałem od Pawła. Testy wstępne w przyszłym tyg, a na pełnych obrotach będzie pracował od 22 marca na Padzie. Jak uda mi się złapa
Opublikowane grafiki
562 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi