Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance HDS carbon

hunter28

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

https://downloads.lowrance.com/software/index.html?r=1762

HDS Carbon Software 18.3 with Waypoint Sharing over Ethernet

Release Date: 25 April 2019

Version: 18.3 – 61.1.133

We have discovered an issue with waypoint sharing over Ethernet that has affected some HDS Carbon and HDS LIVE units after upgrading to 18.3 software. Our technical support team quickly identified the issue and Lowrance is releasing an update to the 18.3 software to resolve it. 

Also includes resolutions for:

• WiFi-1 module enhancement
  • Radar Connectivity enhancement

• 0

Dziś popływałem trochę z nowym przetwornikiem i powiem Wam że jestem zadowolony. Warunki nie były łatwe bo woda ciut podniesiona, brudna, no i szybka bo to Wisła ciut powyżej Warszawy, przetwornik był na sztycy. Kilka zdjęć poniżej. 

Witam kolegę,podejrzewam ze mam uszkodzony przetwornik w swoim HDS 7 ,pytanie moje brzmi jak działa Pana przetwornik a dokładnie chodzi mi o to jakie wydaje odglosy tzw cykanie .U mnie wygląda to w ten sposób ze slychac to cykanie z tym ze jest jest kilka odglosów w jednakowym odstepach czasu a nastepnie kilka szybkich nastepujacych jeden po drugim ,jakby to cykanie przyspieszało a potem znów zwalnia i tak na przemian.Wedlug mnie cykanie powinno byc rownomierne cały czas,tak mialem kiedys w starym modelu.Chciałbym równiez zapytać gdzie kupił Pan przetwornik bo chyba czeka mnie ten wydatek :/

• 0

Witam kolegę,podejrzewam ze mam uszkodzony przetwornik w swoim HDS 7 ,pytanie moje brzmi jak działa Pana przetwornik a dokładnie chodzi mi o to jakie wydaje odglosy tzw cykanie .U mnie wygląda to w ten sposób ze slychac to cykanie z tym ze jest jest kilka odglosów w jednakowym odstepach czasu a nastepnie kilka szybkich nastepujacych jeden po drugim ,jakby to cykanie przyspieszało a potem znów zwalnia i tak na przemian.Wedlug mnie cykanie powinno byc rownomierne cały czas,tak mialem kiedys w starym modelu.Chciałbym równiez zapytać gdzie kupił Pan przetwornik bo chyba czeka mnie ten wydatek :/

Jeżeli to totalscan, to proszę zmienić ustawienia sonaru 2D na 200khz, chirp lubi śpiewać i to całkiem donośnie.

Edytowane przez Maciej_K

• 0

zmienialem na 200 i 83khz i nic to nie dało,zrzutu ekranu nie umiem zrobic,jak Kolega podpowie jak to sie postaram przy następnej wyprawie zrobic i wrzuce to na forum

Wydaje mi się że wszystko jest ok. Miałem Elite Ti z totalscanem przez 3 lata i tez tak nierównomiernie cykał. ........-------.........

• 0

Opisane przez Ciebie cykanie przetwornika jest dokładnie takie same jak mojego. U mnie obrazowanie jest OK. Pytanie jak wyglądają ustawienia chirpa?

ustawione mam na 83 khz ,reszta na auto,zmiana ustawien manualnie nic nie dała,bez wzgledu na ustawienia na chirpie powinno pokazywac cokolwiek a u mnie nic nie ma,jak pisalem echo po twardym resecie,moze coś trzeba włączyć jeszcze ?

• 0

@Banan304

Przetwornik nie musi cykać równomiernie. A nawet nie bedzie cykał rownomiernie.

Cykanie jest uzależnione od warunków panujących w danej chwili. Urządzenie dostosowuje swoje ustawienia do warunków np."szuka dna"

Przetwornik różnie będzie się zachowywał gdy będzie pracował w powietrzu które nie jest naturalnym środowiskiem pracy dla przetwornika. Spróbuj zmienić zasięg albo częstotliwość i zobaczysz że od razu zmieni się melodia przetwornika.

Podobnie jest w wodzie cykanie z różną częstotliwością jest normalnym objawem pracy przetwornika.