hunter28 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Nowa górna półka od Lowrance zapowiada sie dobrze:) jak i ti 9" ti 12" https://youtu.be/B3Dsa1uj7hI Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Głównie o jakość odwzorowania. Zasięg też wydaje się lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Nowy soft do pobrania na stronie Lowrance 61.1.155 ( błędnie opisany jako 61.1.133). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wuran Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2019 https://downloads.lowrance.com/software/index.html?r=1762 HDS Carbon Software 18.3 with Waypoint Sharing over EthernetRelease Date: 25 April 2019Version: 18.3 – 61.1.133We have discovered an issue with waypoint sharing over Ethernet that has affected some HDS Carbon and HDS LIVE units after upgrading to 18.3 software. Our technical support team quickly identified the issue and Lowrance is releasing an update to the 18.3 software to resolve it. Also includes resolutions for:WiFi-1 module enhancementRadar Connectivity enhancement Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Banan304 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Dziś popływałem trochę z nowym przetwornikiem i powiem Wam że jestem zadowolony. Warunki nie były łatwe bo woda ciut podniesiona, brudna, no i szybka bo to Wisła ciut powyżej Warszawy, przetwornik był na sztycy. Kilka zdjęć poniżej. Witam kolegę,podejrzewam ze mam uszkodzony przetwornik w swoim HDS 7 ,pytanie moje brzmi jak działa Pana przetwornik a dokładnie chodzi mi o to jakie wydaje odglosy tzw cykanie .U mnie wygląda to w ten sposób ze slychac to cykanie z tym ze jest jest kilka odglosów w jednakowym odstepach czasu a nastepnie kilka szybkich nastepujacych jeden po drugim ,jakby to cykanie przyspieszało a potem znów zwalnia i tak na przemian.Wedlug mnie cykanie powinno byc rownomierne cały czas,tak mialem kiedys w starym modelu.Chciałbym równiez zapytać gdzie kupił Pan przetwornik bo chyba czeka mnie ten wydatek :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam kolegę,podejrzewam ze mam uszkodzony przetwornik w swoim HDS 7 ,pytanie moje brzmi jak działa Pana przetwornik a dokładnie chodzi mi o to jakie wydaje odglosy tzw cykanie .U mnie wygląda to w ten sposób ze slychac to cykanie z tym ze jest jest kilka odglosów w jednakowym odstepach czasu a nastepnie kilka szybkich nastepujacych jeden po drugim ,jakby to cykanie przyspieszało a potem znów zwalnia i tak na przemian.Wedlug mnie cykanie powinno byc rownomierne cały czas,tak mialem kiedys w starym modelu.Chciałbym równiez zapytać gdzie kupił Pan przetwornik bo chyba czeka mnie ten wydatek :/Jeżeli to totalscan, to proszę zmienić ustawienia sonaru 2D na 200khz, chirp lubi śpiewać i to całkiem donośnie. Edytowane 28 Kwietnia 2019 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Banan304 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Jeżeli to totalscan, to proszę zmienić ustawienia sonaru 2D na 200khz, chirp lubi śpiewać i to całkiem donośnie.nie wiem czy to totalscan,jak to rozpoznac ? kupilem to echo w styczniu z drugiej reki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Totalscan: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Banan304 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Totalscan: moj wyglada tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 moj wyglada takWygląda jak totalscan. Odgłosy odgłosami, ale co na ekranie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Banan304 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Wygląda jak totalscan. Odgłosy odgłosami, ale co na ekranie?no na akrenia wlasnie nie wiele,nie pokazuje szczegolów tylko zarys dna ,zadnych luków ryb czy coś też nie ma.robilem już twardy reset i nic to nie dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Jeżeli widzisz czerwone dno, to tak działa chirp. zmień na 200 lub 83khz.Umiesz zrobić zrzut ekranowy echa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Banan304 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Jeżeli widzisz czerwone dno, to tak działa chirp. zmień na 200 lub 83khz.Umiesz zrobić zrzut ekranowy echa?zmienialem na 200 i 83khz i nic to nie dało,zrzutu ekranu nie umiem zrobic,jak Kolega podpowie jak to sie postaram przy następnej wyprawie zrobic i wrzuce to na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 zmienialem na 200 i 83khz i nic to nie dało,zrzutu ekranu nie umiem zrobic,jak Kolega podpowie jak to sie postaram przy następnej wyprawie zrobic i wrzuce to na forumWydaje mi się że wszystko jest ok. Miałem Elite Ti z totalscanem przez 3 lata i tez tak nierównomiernie cykał. ........-------......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Elitki hdi też ćwierkały, dało się z tym żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Potwierdzam, Garminy też tak czasami robią - kilka pyknięć w dłuższych odstępach a później seria krótkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Według mnie musi tak być, każde echo ma swój schemat pingów, które wysyła i czyta, inne pomija, bo inaczej by się ,,słyszały", interferowały wszystkie echa na sporym obszarze...To taka moja teoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Jaką dokładność GPS (EPE) uzyskują Wasze urządzenia Carbon (bez anteny zewnętrznej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Banan304 Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 witam ,Załączam zrzuty ekranu,na górnym ekranie jest chirp,jak widac nic nie pokazuje,na dolnym dsi ,cos tam widac ale rozmazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Opisane przez Ciebie cykanie przetwornika jest dokładnie takie same jak mojego. U mnie obrazowanie jest OK. Pytanie jak wyglądają ustawienia chirpa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Banan304 Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Opisane przez Ciebie cykanie przetwornika jest dokładnie takie same jak mojego. U mnie obrazowanie jest OK. Pytanie jak wyglądają ustawienia chirpa?ustawione mam na 83 khz ,reszta na auto,zmiana ustawien manualnie nic nie dała,bez wzgledu na ustawienia na chirpie powinno pokazywac cokolwiek a u mnie nic nie ma,jak pisalem echo po twardym resecie,moze coś trzeba włączyć jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Jaką dokładność GPS (EPE) uzyskują Wasze urządzenia Carbon (bez anteny zewnętrznej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 witam ,Załączam zrzuty ekranu,na górnym ekranie jest chirp,jak widac nic nie pokazuje,na dolnym dsi ,cos tam widac ale rozmazaneFakt wygląda jakby było coś zwalone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 W ostatni weekend miałem możliwość porównania na wodzie jakości obrazu uzyskiwanego z przetwornika totalscan i 3 w 1. Wynik porównania na korzyść 3 w 1. Jest to szczególnie widoczne na częstotliwości 800kHz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Witam kolegę,podejrzewam ze mam uszkodzony przetwornik w swoim HDS 7 ,pytanie moje brzmi jak działa Pana przetwornik a dokładnie chodzi mi o to jakie wydaje odglosy tzw cykanie .U mnie wygląda to w ten sposób ze slychac to cykanie z tym ze jest jest kilka odglosów w jednakowym odstepach czasu a nastepnie kilka szybkich nastepujacych jeden po drugim ,jakby to cykanie przyspieszało a potem znów zwalnia i tak na przemian.Wedlug mnie cykanie powinno byc rownomierne cały czas,tak mialem kiedys w starym modelu.Chciałbym równiez zapytać gdzie kupił Pan przetwornik bo chyba czeka mnie ten wydatek :/@Banan304Przetwornik nie musi cykać równomiernie. A nawet nie bedzie cykał rownomiernie.Cykanie jest uzależnione od warunków panujących w danej chwili. Urządzenie dostosowuje swoje ustawienia do warunków np."szuka dna"Przetwornik różnie będzie się zachowywał gdy będzie pracował w powietrzu które nie jest naturalnym środowiskiem pracy dla przetwornika. Spróbuj zmienić zasięg albo częstotliwość i zobaczysz że od razu zmieni się melodia przetwornika.Podobnie jest w wodzie cykanie z różną częstotliwością jest normalnym objawem pracy przetwornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hunter28
Nowa górna półka od Lowrance zapowiada sie dobrze:) jak i ti 9" ti 12"
https://youtu.be/B3Dsa1uj7hI
Sent from my iPhone using Tapatalk
Top użytkownicy dla tego pytania
119
105
83
34
Popularne dni
8 Sie
25
13 Sty
21
1 Sie
18
18 Lut
16
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 119 odpowiedzi
Koza11 105 odpowiedzi
Sailfish 83 odpowiedzi
nurek28 34 odpowiedzi
Popularne dni
8 Sie 2018
25 odpowiedzi
13 Sty 2019
21 odpowiedzi
1 Sie 2018
18 odpowiedzi
18 Lut 2019
16 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
byly szybkie testy dzis carbona 9" (z 3h plywania ,dluzej nie dalo rady bo pizdzilo strasznie) i tak: -Szybkosc dzialania/przelaczania miedzy oknami odczuwalnie lepsza niz w gen3 -rodzielczosc wyzsz
albercik2
Ale jaka bariera? W dobie wszech obecnego googla nie stanowi to większego problemu. Korzystam z tego dobrodziejstwa jeżdżąc np do Hiszpanii czy Francji. Zazwyczaj dwa czy trzy maile załatwiają temat w
Lucas
Jest już u mnie nowy przetwornik active imaging do carbona, wczoraj odebrałem od Pawła. Testy wstępne w przyszłym tyg, a na pełnych obrotach będzie pracował od 22 marca na Padzie. Jak uda mi się złapa
Opublikowane grafiki
562 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi