hunter28 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Nowa górna półka od Lowrance zapowiada sie dobrze:) jak i ti 9" ti 12" https://youtu.be/B3Dsa1uj7hI Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 W ostatni weekend miałem możliwość porównania na wodzie jakości obrazu uzyskiwanego z przetwornika totalscan i 3 w 1. Wynik porównania na korzyść 3 w 1. Jest to szczególnie widoczne na częstotliwości 800kHzNarysowałeś może overlaya struktury nowym ducerem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Tak, na dwóch częstotliwościach i dla porównania to samo z totalscana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 A mógłbyś się podzielić ewentualnie? Tak dla celów poznawczych, bo na Śląsk mam za daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Nie ma problemu. Po południu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Ok. THX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 antilag Opublikowano 30 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 ja porównywałem ostatnio 3w1 active imaging z 2w1 polecam drugie rozwiązanie jak jest możliwość sparowania całości z tm150 , szczególnie na płytkiej wodzie zauważalna jest bardzo duża poprawa w stosunku do totalscana i moim zdanie 3d również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michaex Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Soft 19.1:ftp://software.lowrance.com/HDS_Carbon-19.1-62.1.114-Standard-1.upd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Po wgraniu nowego softu urządzenie nie rozpoznaje automatycznie rodzaju przetwornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 ja porównywałem ostatnio 3w1 active imaging z 2w1 polecam drugie rozwiązanie jak jest możliwość sparowania całości z tm150 , szczególnie na płytkiej wodzie zauważalna jest bardzo duża poprawa w stosunku do totalscana i moim zdanie 3d również Masz TM150? czy nie zauważyłeś zmiany jakości odczytów? Taki motyw pojawia się na forum w USACo do nowych przetworników i obrazów- na ekranie echa wyglądają bardzo ładnie i szczegółowo, niestety, nie da się tego przenieść do oprogramowania batymetrycznego w zadowalającym stopniu.Spotkałem się z opiniami, oglądałem i logi i filmy z nimi, że Active imaging jest w 800khz lepszy do rozpoznawania struktury niż SS3D, natomiast do wyszukiwania obiektów i powiększania widoków nie wymyślono dotąd nic lepszego niż SS3D w tym przedziale cenowym(bo pewnie są jakieś holowane bestie z kryształami długości łydki i robiące w 1600khz lub więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 antilag Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 do wyszukiwania obiektów to mega si+ postaram się wkleić screeny jak to wyglada na 3in1 w Live , carbonie mialem ss3d i boki są lepsze w live , a o płytkiej wodzie to juz nie wspomnę bo tu jest prawdziwy progres. Fakt faktem że trzeba się na klikać żeby to działało , jak już się ogarnie to myśle żę sumarycznie nie ma w tej chwili lepszego urządzenia na nasz rynek głownie przez dostępność map pod polskie zbiorniki . Bardzo dobre przetworniki 2d i dobre boczne.Ciekaw jestem tylko jak będzie się spisywał panoptics w wydaniu Lowrance czyli livesight, mam nadzieje że jakoś na początku miesiąca dorwiemy go w soje łapska bo to by była kropka nad 'i'. wieczorem postaram się wkleić screeny z separacji obiektów na sonarze bocznym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Blackstarpro Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 (edytowane) Też dodam coś od siebie....3w1. Mam też 3d, ale kablologia mnie pokonała i nie używam. Ps . Na echu i w laptopie wygląda ostrzej niż na wrzuconym tutaj. Edytowane 31 Maja 2019 przez Blackstarpro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 antilag Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 (edytowane) ponad 20m na boki myśle że optimum było by nawet 25m czyli pokrycie bliko 50m na 1,4m wodzie przy 800hz , na 455hz pewnie jeszcze więcej. Jak widać separacja działa i to bardzo dobrze , swoją drogą sporo ryb na Powidzu co nie? Edytowane 1 Czerwca 2019 przez Tu nie ma ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 1 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 Z ciekawości Zajrzyj sobie w wątek "inteprtrwcja obrazu echosondy",tam wrzucałemm ostatnio zapisy z 3in1 hds live Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Banan304 Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Witam,ktoś może polecić mi dobry serwis lub kogoś kto mi sprawdzi hds7 gen 3.Echo bylo juz w serwisie we Wrocławiu ,twierdzą że samo urządzenie jest ok,podejrzewali przetwornik ale sprawdzic go nie mogli.Kupiłem nowy przetwornik totalscan i dalej kaszana.tzn.nic nie pokazuje ,jedynie temp, wody,na starym przetworniku obraz jest bez szczegółów a na chirp nic nie pokazuje,zero obrazu dna,roslin,ryb itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wedkarski365.pl Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 znajdz inne echo i podłączcie przetworniki raz do jednego raz do drugiego. sprawdź czy masz wybrany odpowiedni przetwornik, czasem po resecie nie widzi właściwie.Miałem tak że po resecie Carbon i podłaczeniu totaslcana działał tylko klasyczny 83 i 200, a nie działałs 455 i 800. Zmiana w ustawieniach i ruszyło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Banan304 Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2019 znajdz inne echo i podłączcie przetworniki raz do jednego raz do drugiego. sprawdź czy masz wybrany odpowiedni przetwornik, czasem po resecie nie widzi właściwie.Miałem tak że po resecie Carbon i podłaczeniu totaslcana działał tylko klasyczny 83 i 200, a nie działałs 455 i 800. Zmiana w ustawieniach i ruszyłono gdzies czytalem ze moze nie rozpoznawac przetwornika po zmianie,tylko nie moge znalesc w menu gdzie to dokladnie sprawdzic ,drugie echo raczej nie wchodzi w gre,nikt ze znajomych nie posiada cos podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 23 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 menu-ustawienia-sonar-instalacja(i masz pelen wykaz przetworników,wybierasz totalscan i zapisz)pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Witam,ktoś może polecić mi dobry serwis lub kogoś kto mi sprawdzi hds7 gen 3.Echo bylo juz w serwisie we Wrocławiu ,twierdzą że samo urządzenie jest ok,podejrzewali przetwornik ale sprawdzic go nie mogli.Kupiłem nowy przetwornik totalscan i dalej kaszana.tzn.nic nie pokazuje ,jedynie temp, wody,na starym przetworniku obraz jest bez szczegółów a na chirp nic nie pokazuje,zero obrazu dna,roslin,ryb itp. Spróbuj zrobić twardy reset. I sprawdź czy w odpowiednie miejsce podłączasz przetwornik. Wiem , banał , ale kolega mój ostatnio źle podłączył i gdybym nie zerknął , to pół dnia by walczył . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 24 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2019 Robert 1977 w hds nie podloczysz nic na odwrot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Tak, tylko pomyslałam ….. rzeczywiście , masz racje . Kolega podłączył źle w HDS live . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gammbler Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Panowie jak zamontowaliscie swoje przetworniki 3w1 na stale na pawezy ? Ma byc zrownany z dnem lodzi czy ciut ponizej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 (edytowane) Powinien byc zrownany a dnem rownolegle do wody w predkosci trolingowej zeby w nic nie uderzyl ja mam wypuszczony troche do dolu wrazie co wroci do sklepu Edytowane 26 Czerwca 2019 przez sharkfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 To zalezy od predkosci lodzi jak bedzie za wysoko to przy ślizgu" wyskoczy " ponad lustro wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Z regoly przy slizgu przestaje down/side 3d scan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Przestaje bo to są za wysokie prędkości dla tych trybów pracy, jest to zaznaczone w instrukcji obsługi. W ślizgu w zasadzie tylko 2D 83/200 kHz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hunter28
Nowa górna półka od Lowrance zapowiada sie dobrze:) jak i ti 9" ti 12"
https://youtu.be/B3Dsa1uj7hI
Sent from my iPhone using Tapatalk
Top użytkownicy dla tego pytania
119
105
83
34
Popularne dni
8 Sie
25
13 Sty
21
1 Sie
18
18 Lut
16
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 119 odpowiedzi
Koza11 105 odpowiedzi
Sailfish 83 odpowiedzi
nurek28 34 odpowiedzi
Popularne dni
8 Sie 2018
25 odpowiedzi
13 Sty 2019
21 odpowiedzi
1 Sie 2018
18 odpowiedzi
18 Lut 2019
16 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
byly szybkie testy dzis carbona 9" (z 3h plywania ,dluzej nie dalo rady bo pizdzilo strasznie) i tak: -Szybkosc dzialania/przelaczania miedzy oknami odczuwalnie lepsza niz w gen3 -rodzielczosc wyzsz
albercik2
Ale jaka bariera? W dobie wszech obecnego googla nie stanowi to większego problemu. Korzystam z tego dobrodziejstwa jeżdżąc np do Hiszpanii czy Francji. Zazwyczaj dwa czy trzy maile załatwiają temat w
Lucas
Jest już u mnie nowy przetwornik active imaging do carbona, wczoraj odebrałem od Pawła. Testy wstępne w przyszłym tyg, a na pełnych obrotach będzie pracował od 22 marca na Padzie. Jak uda mi się złapa
Opublikowane grafiki
562 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi