Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance HDS carbon

hunter28

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

W ostatni weekend miałem możliwość porównania na wodzie jakości obrazu uzyskiwanego z przetwornika totalscan i 3 w 1. Wynik porównania na korzyść 3 w 1. Jest to szczególnie widoczne na częstotliwości 800kHz

Narysowałeś może overlaya struktury nowym ducerem?

• 0

ja porównywałem ostatnio 3w1 active imaging z 2w1  :blink: polecam drugie rozwiązanie jak jest możliwość sparowania całości z tm150 , szczególnie na płytkiej wodzie zauważalna jest bardzo duża poprawa w stosunku do totalscana i moim zdanie 3d również 

• 0

ja porównywałem ostatnio 3w1 active imaging z 2w1  :blink: polecam drugie rozwiązanie jak jest możliwość sparowania całości z tm150 , szczególnie na płytkiej wodzie zauważalna jest bardzo duża poprawa w stosunku do totalscana i moim zdanie 3d również 

Masz TM150? czy nie zauważyłeś zmiany jakości odczytów? Taki motyw pojawia się na forum w USA

Co do nowych przetworników i obrazów- na ekranie echa wyglądają bardzo ładnie i szczegółowo, niestety, nie da się tego przenieść do oprogramowania batymetrycznego w zadowalającym stopniu.

Spotkałem się z opiniami, oglądałem i logi i filmy z nimi, że Active imaging jest w 800khz lepszy do rozpoznawania struktury niż SS3D, natomiast do wyszukiwania obiektów i powiększania widoków nie wymyślono dotąd nic lepszego niż SS3D w tym przedziale cenowym(bo pewnie są jakieś holowane bestie z kryształami długości łydki i robiące w 1600khz lub więcej ;)

• 0

do wyszukiwania obiektów to mega si+ :D   

postaram się wkleić screeny jak to wyglada na 3in1 w Live ,  carbonie mialem ss3d i boki są lepsze w live , a o płytkiej wodzie to juz nie wspomnę  bo tu jest prawdziwy progres. Fakt faktem że trzeba się na klikać żeby to działało , jak już się ogarnie to myśle żę sumarycznie nie ma w tej chwili lepszego urządzenia na nasz rynek głownie przez dostępność map pod polskie zbiorniki . Bardzo dobre przetworniki 2d i dobre boczne.

Ciekaw jestem tylko jak będzie się spisywał panoptics w wydaniu Lowrance czyli livesight, mam nadzieje że jakoś na początku miesiąca dorwiemy go w soje łapska  ^_^ bo to by była kropka nad 'i'.

wieczorem postaram się wkleić screeny z separacji obiektów na sonarze bocznym 

• Like 1

• 0

post-51248-0-07296000-1559419113_thumb.png

ponad 20m na boki myśle że optimum było by nawet 25m czyli pokrycie bliko 50m na 1,4m wodzie przy 800hz , na  455hz pewnie jeszcze więcej. Jak widać separacja działa i to bardzo dobrze , swoją drogą sporo ryb na Powidzu co nie? :D

Edytowane przez Tu nie ma ryb.

• 0

Witam,ktoś może polecić mi dobry serwis lub kogoś kto mi sprawdzi hds7 gen 3.Echo bylo juz w serwisie we Wrocławiu ,twierdzą że samo urządzenie jest ok,podejrzewali przetwornik ale sprawdzic go nie mogli.Kupiłem nowy przetwornik totalscan i dalej kaszana.tzn.nic nie pokazuje ,jedynie temp, wody,na starym przetworniku obraz jest bez szczegółów a na chirp nic nie pokazuje,zero obrazu dna,roslin,ryb itp.

• 0

znajdz inne echo i podłączcie przetworniki raz do jednego raz do drugiego. sprawdź czy masz wybrany odpowiedni przetwornik, czasem po resecie nie widzi właściwie.Miałem tak że po resecie Carbon i podłaczeniu totaslcana działał tylko klasyczny 83 i 200, a nie działałs 455 i 800. Zmiana w ustawieniach i ruszyło

• Like 1

• 0

znajdz inne echo i podłączcie przetworniki raz do jednego raz do drugiego. sprawdź czy masz wybrany odpowiedni przetwornik, czasem po resecie nie widzi właściwie.Miałem tak że po resecie Carbon i podłaczeniu totaslcana działał tylko klasyczny 83 i 200, a nie działałs 455 i 800. Zmiana w ustawieniach i ruszyło

no gdzies czytalem ze moze nie rozpoznawac przetwornika  po zmianie,tylko nie moge znalesc w menu gdzie to dokladnie sprawdzic ,drugie echo raczej nie wchodzi w gre,nikt ze znajomych nie posiada cos podobnego

• 0

Witam,ktoś może polecić mi dobry serwis lub kogoś kto mi sprawdzi hds7 gen 3.Echo bylo juz w serwisie we Wrocławiu ,twierdzą że samo urządzenie jest ok,podejrzewali przetwornik ale sprawdzic go nie mogli.Kupiłem nowy przetwornik totalscan i dalej kaszana.tzn.nic nie pokazuje ,jedynie temp, wody,na starym przetworniku obraz jest bez szczegółów a na chirp nic nie pokazuje,zero obrazu dna,roslin,ryb itp.

Spróbuj zrobić twardy reset. I sprawdź czy w odpowiednie miejsce podłączasz  przetwornik. Wiem , banał , ale kolega mój ostatnio źle podłączył i gdybym nie zerknął , to pół dnia by walczył .