Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance HDS carbon

hunter28

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jeszcze coś na temat nowego softu:

Issues with .sl3 file format on new Lowrance SoftwareWe are encountering infrequent corruptions of the .sl3 file format with the Lowrance software newer than August 2018 (v 18.2). We recommend recording files in the .sl2 format (touch default .sl3 in Record Sonar menu and select .sl2) to avoid these corruptions. .sl2 will also throw random corruptions but we have been able to quickly recover errored .sl2 files.We are working on a fix to this issue but it may take some time.

• 0

Ja to złoszczę się, że za każdym razem muszę ten .sl2 z ręki ustawiać przed zapisem- nie ma możliwości wyboru go jako default na echu.

Dane z .sl3 są i tak martwe- pingowanie z 3D nie jest możliwe do odczytania przez dostępne do batymetrii oprogramowanie, z wyjątkiem tych mocno profi.

Tym nie mniej sporo tych problemów z firmware ostatnim.

• 0

Na sofcie 19.1 jak podpialem przetwornik 3in1 to sam go rozpoznał.

Ale mam inny problem. Mianowicie po zrobieniu hard reset carbon nie odczytuje mi wgranych map z portalu social map.

Czy ma to zwiazek z softem 19.1? Miał ktoś coś podobnego?

Dla potomnych:

Dzis przez przypadek wszedlem tu:

https://www.lowrance.com/help-and-support/software-upgrade-nos59/

i sciagnalem tego na dzien dzisiejszy downgreda do wersji 4.0...i potem zgralem pierwsza lepsza mapke na karte i zatrybilo !!!! :D

zejscie softem z 19.1 na 18.3 nic nie dawalo. Dopiero na tak nisko przywrocilo tryb czytania map.

Jednak wrocilem do softu 19.1 i zobaczymy czy i jak dlugo nie bedzie tego samego problemu...jesli tak to bede wiedzial, ze cos z tym softem jest nieteges i przeprowadze ponownie ta sama operacje downgradu ale wtedy juz do wersji 18.3.

• 0

Ale też hucznie mówiono o tym że na początku roku miał wyjść ducer 3d bez modułu pod live'a ...A tu półrocze minęło i cisza,ledwo co wyrobili się z livesight

W kwietniu datę preordera na nowy SS3D przesunięto na 2020r. Jak będzie- nie wiadomo.

• 0

Nie wiem, czy to jest możliwe- chyba, że nowy SS3D będzie miał połączenie kryształów piezo z ai3- podrasowanych, z funkcją 3d- bo o takim wariancie słyszałem.

Jeżeli mają być kryształy na podobieństwo ss3d 1gen, to znowu będzie podwójny wtyk do modułu- bo raczej nie echa, które ma 2x9 pin.

• 0

Tak. Czytałem o kilku przypadkach totalnego wywalenia s3d po tym update, migające diody zasilania, brak komunikacji z echem- ale po części z winy użytkownika, który zrobił update softowe echa do 19.1 i nie zaczekał na wykrycie ss3d przez nie, a potem zapodał soft 19.1 do ss3d.

Podobne przypadki odnotowane były w USA i Rosji, także to nie jest sprawa przypadkowa.

Może ta wersja ogłoszona przez Parkerów jest pozbawiona bugów?

• 0

W Parkerze twierdzą, że wersja 19.1 softu jest super nic nie słyszeli o błędach.

Nie wiem ile u nas jest modułów 3D, które zostały zupdatowane- nie sądzę, by było to zbyt dużo. Mogą zatem nie wiedzieć. Ja nie zamierzam być tym pierwszym...

• Like 1