hunter28 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Nowa górna półka od Lowrance zapowiada sie dobrze:) jak i ti 9" ti 12" https://youtu.be/B3Dsa1uj7hI Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fefko Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Panowie, Co wybrać z listy przetworników dla active imaging 3in1 w carbonie 9? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Sprawdze jak dojade do domu ale mysle ze mnie ktos uprzedzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2019 Panowie, Co wybrać z listy przetworników dla active imaging 3in1 w carbonie 9?Jeżeli nie wgrałeś jeszcze wersji softu 19.1, to urządzenie samo wykryje przetwornik na kanale drugim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek_7 Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Jeżeli nie wgrałeś jeszcze wersji softu 19.1, to urządzenie samo wykryje przetwornik na kanale drugim.A na sofcie 19.1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2019 Na 18.3 Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fefko Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Na sofcie 19.1 jak podpialem przetwornik 3in1 to sam go rozpoznał. Ale mam inny problem. Mianowicie po zrobieniu hard reset carbon nie odczytuje mi wgranych map z portalu social map. Czy ma to zwiazek z softem 19.1? Miał ktoś coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Mi nie chce czytac navionics map nie wiem czemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 C maps i lowrence chodza navionics biegalo przed updateem po cos nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2019 Panowie, ogarnijcie downgrade do 18.2- 18.3 i sprawdźcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 Jeszcze coś na temat nowego softu: Issues with .sl3 file format on new Lowrance SoftwareWe are encountering infrequent corruptions of the .sl3 file format with the Lowrance software newer than August 2018 (v 18.2). We recommend recording files in the .sl2 format (touch default .sl3 in Record Sonar menu and select .sl2) to avoid these corruptions. .sl2 will also throw random corruptions but we have been able to quickly recover errored .sl2 files.We are working on a fix to this issue but it may take some time. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 Ja to złoszczę się, że za każdym razem muszę ten .sl2 z ręki ustawiać przed zapisem- nie ma możliwości wyboru go jako default na echu.Dane z .sl3 są i tak martwe- pingowanie z 3D nie jest możliwe do odczytania przez dostępne do batymetrii oprogramowanie, z wyjątkiem tych mocno profi.Tym nie mniej sporo tych problemów z firmware ostatnim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fefko Opublikowano 17 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2019 Na sofcie 19.1 jak podpialem przetwornik 3in1 to sam go rozpoznał. Ale mam inny problem. Mianowicie po zrobieniu hard reset carbon nie odczytuje mi wgranych map z portalu social map. Czy ma to zwiazek z softem 19.1? Miał ktoś coś podobnego?Dla potomnych: Dzis przez przypadek wszedlem tu: https://www.lowrance.com/help-and-support/software-upgrade-nos59/ i sciagnalem tego na dzien dzisiejszy downgreda do wersji 4.0...i potem zgralem pierwsza lepsza mapke na karte i zatrybilo !!!! zejscie softem z 19.1 na 18.3 nic nie dawalo. Dopiero na tak nisko przywrocilo tryb czytania map. Jednak wrocilem do softu 19.1 i zobaczymy czy i jak dlugo nie bedzie tego samego problemu...jesli tak to bede wiedzial, ze cos z tym softem jest nieteges i przeprowadze ponownie ta sama operacje downgradu ale wtedy juz do wersji 18.3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mirek1200 Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Dzień dobryEchosonda HDS LIVE 3w1, na wszystkich prospektach reklamowych przedstawiana jest jakby była wyposażona w opcje skanowania 3D, a jak jest w rzeczywistości ? Czy do opcji 3D trzeba dokupić dodatkowy przetwornik? Nazwa przetwornika 3w1 co to znaczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Do 3d potrzebny osobny zestaw ss3d. 3w1 znaczy obrazowanie tradycyjne + SI + DI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Ale też hucznie mówiono o tym że na początku roku miał wyjść ducer 3d bez modułu pod live'a ...A tu półrocze minęło i cisza,ledwo co wyrobili się z livesight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Opcja skanowania 3D jest możliwa po zakupie i podłączeniu dodatkowego modułu struktury 3D, oraz dodatkowego przetwornika. Przetwornik 3 w 1 podłączony bezpośrednio do urządzenia umożliwia skan struktury i dolny skan 2D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Ale też hucznie mówiono o tym że na początku roku miał wyjść ducer 3d bez modułu pod live'a ...A tu półrocze minęło i cisza,ledwo co wyrobili się z livesightW kwietniu datę preordera na nowy SS3D przesunięto na 2020r. Jak będzie- nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 I znowu cały ten box dadzą rade wsadzić albo już wsadzili do takiej samej wielkości obudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Nie wiem, czy to jest możliwe- chyba, że nowy SS3D będzie miał połączenie kryształów piezo z ai3- podrasowanych, z funkcją 3d- bo o takim wariancie słyszałem.Jeżeli mają być kryształy na podobieństwo ss3d 1gen, to znowu będzie podwójny wtyk do modułu- bo raczej nie echa, które ma 2x9 pin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Syfon Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 16 lipca Parker ogłosił na Facebooku informację o aktualizacji dla Structurescan 3D zawierającą Active Imaging ( 19.1-62.1.108 ). Aktualizacja współpracuje tylko z softem 19.1. Strach się bać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Tak. Czytałem o kilku przypadkach totalnego wywalenia s3d po tym update, migające diody zasilania, brak komunikacji z echem- ale po części z winy użytkownika, który zrobił update softowe echa do 19.1 i nie zaczekał na wykrycie ss3d przez nie, a potem zapodał soft 19.1 do ss3d.Podobne przypadki odnotowane były w USA i Rosji, także to nie jest sprawa przypadkowa.Może ta wersja ogłoszona przez Parkerów jest pozbawiona bugów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 W Parkerze twierdzą, że wersja 19.1 softu jest super nic nie słyszeli o błędach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Aktualizacja z linku jest z czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mirek1200 Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Miałem nadzieje, że jest kod, który odblokuje 3d. A ten kod to 5000 zł i kolejne kable. Dzięki za wyjaśnianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 W Parkerze twierdzą, że wersja 19.1 softu jest super nic nie słyszeli o błędach.Nie wiem ile u nas jest modułów 3D, które zostały zupdatowane- nie sądzę, by było to zbyt dużo. Mogą zatem nie wiedzieć. Ja nie zamierzam być tym pierwszym... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hunter28
Nowa górna półka od Lowrance zapowiada sie dobrze:) jak i ti 9" ti 12"
https://youtu.be/B3Dsa1uj7hI
Sent from my iPhone using Tapatalk
Top użytkownicy dla tego pytania
119
105
83
34
Popularne dni
8 Sie
25
13 Sty
21
1 Sie
18
18 Lut
16
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 119 odpowiedzi
Koza11 105 odpowiedzi
Sailfish 83 odpowiedzi
nurek28 34 odpowiedzi
Popularne dni
8 Sie 2018
25 odpowiedzi
13 Sty 2019
21 odpowiedzi
1 Sie 2018
18 odpowiedzi
18 Lut 2019
16 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
byly szybkie testy dzis carbona 9" (z 3h plywania ,dluzej nie dalo rady bo pizdzilo strasznie) i tak: -Szybkosc dzialania/przelaczania miedzy oknami odczuwalnie lepsza niz w gen3 -rodzielczosc wyzsz
albercik2
Ale jaka bariera? W dobie wszech obecnego googla nie stanowi to większego problemu. Korzystam z tego dobrodziejstwa jeżdżąc np do Hiszpanii czy Francji. Zazwyczaj dwa czy trzy maile załatwiają temat w
Lucas
Jest już u mnie nowy przetwornik active imaging do carbona, wczoraj odebrałem od Pawła. Testy wstępne w przyszłym tyg, a na pełnych obrotach będzie pracował od 22 marca na Padzie. Jak uda mi się złapa
Opublikowane grafiki
562 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi