Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance HDS carbon

hunter28

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Moja ostania ( trzecia ) próba wgrania softu 19.1 na Carbona zaowocowała sukcesem. Wszystko działa. HDS Live również ruszył, aczkolwiek początkowo były problemy z temperaturą i głębokością. W Ti 2 po poprawce softu 19.1 co prawda nie wykrywa nadal przetwornika 3 w 1,ale można go wybrać z rozwijanej listy.

• 0

Masakra, tak to czytam i jeszcze poczekam z aktualizacją. A Parker jak to Parker znowu tematy ich przerosły

To też nie do końca jest tak.

Gdyby u nas było tak dużo Carbonów, to szybko wyszły by w praniu problemy z softem w poszczególnych funkcjach echa. Poza tym nie oni to wymyślają a programiści gdzieś daleko stąd.

Rada na problemy tego typu jest jedna- zapisywać wersje oprogramowania, by potem było do czego wrócić oraz zgłaszać problemy konkretnej dysfunkcji prosto do serwisu Navico, by mieli motywację do robienia poprawek w kolejnej wersji.

To co mnie nieco zastanawia- to fakt ,że te najnowsze wersje firmware potrafią psuć tak samo jak pomagać. Albo prostaff Navico się nie spisał i nie wytestował przed wrzuceniem na serwery, albo zmieniła się polityka firmy i królikami doświadczalnymi jesteśmy my, bo im więcej użytkowników, tym szybciej wyjdą w praniu niedoróbki softowe.

• 0

Simrad miał już  w poprzedniej wersji 19.1 ten panel instrumentów nowy, nie bawię się tym- do elektryka to się nie nadaje.

Jestem ciekawy, czy update do livesight coś wniosło, czy chodzi wyłącznie o integrację funkcji z Carbonami poprzez PS-1

• 0

Witajcie . Znów problem z uaktualnieniem. Obecna wersja w echo 19.1 62.1.114   . Pobrane ze strony Lowranca nowe na kompa , potem na kartę do echa i nic nie idzie.  Próbowałem bezpośrednio z automatu na echo i nic nie pobiera , pisze ze wersja aktualna . Ale lipa. Jakieś pomysły koledzy ?

• 0

Panowie czy jest możliwość wyświetlania stworzonej mapki poprzez genesis live ale w trybie wyłączonym tej funkcji?

Problem polega na tym, że mam zrobiona mapkę a obecnie poziom wody jest na tym zbiorniku niższy o około 4 metry. Włączając genesisa zacznie się robić niezły sajgon na stworzonej już wcześniej batymetrii zbiornika... 

Nie wiem jak skorygować ten poziom wody do poziomu w czasie kiedy była tworzona mapa...

Kolega Siarq kiedyś bodajże pisal o funkcji keel offset ale mam wrażenie że ta funkcja niczego nie koryguje a poza tym jest tylko mozliwosc zmiany parametru maksymalnie do 3 metrow.

Jak sobie radzicie przykladowo na swoich zbiornikach lub rzekach kiedy sa duze wahania poziomu wody?