hunter28 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Nowa górna półka od Lowrance zapowiada sie dobrze:) jak i ti 9" ti 12" https://youtu.be/B3Dsa1uj7hI Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Witajcie . Panowie , nie wskazuje temperatury wody , Lowrance HDS Carbon. Przejrzałem wszystko i niby , jest OK. Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Parekry wiedze ciągną z jb , Robert sprawdź wskazania źródła czujnika temp 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 ......albo cofnij się z softem do 18.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Moja ostania ( trzecia ) próba wgrania softu 19.1 na Carbona zaowocowała sukcesem. Wszystko działa. HDS Live również ruszył, aczkolwiek początkowo były problemy z temperaturą i głębokością. W Ti 2 po poprawce softu 19.1 co prawda nie wykrywa nadal przetwornika 3 w 1,ale można go wybrać z rozwijanej listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 francisco scaramanga Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Masakra, tak to czytam i jeszcze poczekam z aktualizacją. A Parker jak to Parker znowu tematy ich przerosły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Masakra, tak to czytam i jeszcze poczekam z aktualizacją. A Parker jak to Parker znowu tematy ich przerosłyTo też nie do końca jest tak.Gdyby u nas było tak dużo Carbonów, to szybko wyszły by w praniu problemy z softem w poszczególnych funkcjach echa. Poza tym nie oni to wymyślają a programiści gdzieś daleko stąd.Rada na problemy tego typu jest jedna- zapisywać wersje oprogramowania, by potem było do czego wrócić oraz zgłaszać problemy konkretnej dysfunkcji prosto do serwisu Navico, by mieli motywację do robienia poprawek w kolejnej wersji.To co mnie nieco zastanawia- to fakt ,że te najnowsze wersje firmware potrafią psuć tak samo jak pomagać. Albo prostaff Navico się nie spisał i nie wytestował przed wrzuceniem na serwery, albo zmieniła się polityka firmy i królikami doświadczalnymi jesteśmy my, bo im więcej użytkowników, tym szybciej wyjdą w praniu niedoróbki softowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Taką odpowiedź dostałem z Navico dzień po premierze nowego softu: The software is brand new - do not have a lot of experience with this software.Have you processed a hard reset after the update? A ludzie narzekają na Parkera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Jeżeli są ochotnicy, to wyszło nowe software update. Przy czym jest to nadal 19.1- tak przynajmniej je opisują. Opis https://downloads.lowrance.com/software/index.html?r=1974 Strona pobierania https://downloads.lowrance.com/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Na sucho wszystko działa. Przetwornik 3 w 1 widoczny. Reszta jutro na wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Simrad miał już w poprzedniej wersji 19.1 ten panel instrumentów nowy, nie bawię się tym- do elektryka to się nie nadaje.Jestem ciekawy, czy update do livesight coś wniosło, czy chodzi wyłącznie o integrację funkcji z Carbonami poprzez PS-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Witajcie . Znów problem z uaktualnieniem. Obecna wersja w echo 19.1 62.1.114 . Pobrane ze strony Lowranca nowe na kompa , potem na kartę do echa i nic nie idzie. Próbowałem bezpośrednio z automatu na echo i nic nie pobiera , pisze ze wersja aktualna . Ale lipa. Jakieś pomysły koledzy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Najpierw sprawdź w echo wersje systemu jaka posiadasz i porównaj z ściągnięta. Jeśli się różnią zapisz ja na karcie wsadź do echa i wskaż ręcznie plik-otwórz go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 To typowe, przy instalowaniu poprawek do aktualnej wersji. Z automatu nie wchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Temat ogarnięty . Adaś mnie naprowadził na trop, przyczyna , ściągało nie w tym formacie co trzeba , teraz wszystko działa jak powinno. Dzięki Siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 szal rogalika z Toba Robert bedziesz odpracowywal na wykopkach wszytsko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mirek1200 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Temat ogarnięty . Adaś mnie naprowadził na trop, przyczyna , ściągało nie w tym formacie co trzeba , teraz wszystko działa jak powinno. Dzięki Siarq W jakim formacie trzeba ściągnąć aktualizacje ? dmc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 .upd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mirek1200 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 .upddzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Z ciekawości zapytam , sciaglem akyltualizacje już x razy. Zawsze były to pliki .upd, jak Wy to robicie że wam ściąga w innym rozszerzeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mirek1200 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Robimy to na iMac-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 (edytowane) Ale co to.ma za znaczenie czy ściągasz z Windows, Linuxa czy i Mac. Przecież tj na serwerze plik wstawiony przez navico ? Z ciekawości ściągam androidem i normalnie upd pobralo, imac cos musi chyba wode macic Edytowane 13 Sierpnia 2019 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciek_7 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Przegladarka Safari zapisuje pliki z innym rozszerzeniem. Jest to powiazane systemowo. Google Chrom na OS X pobiera normanie z rozszerzeniem *.upd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Spoko , nie użytkuje ios/mac wogole , z tą też się zdziwiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fefko Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Panowie czy jest możliwość wyświetlania stworzonej mapki poprzez genesis live ale w trybie wyłączonym tej funkcji? Problem polega na tym, że mam zrobiona mapkę a obecnie poziom wody jest na tym zbiorniku niższy o około 4 metry. Włączając genesisa zacznie się robić niezły sajgon na stworzonej już wcześniej batymetrii zbiornika... Nie wiem jak skorygować ten poziom wody do poziomu w czasie kiedy była tworzona mapa... Kolega Siarq kiedyś bodajże pisal o funkcji keel offset ale mam wrażenie że ta funkcja niczego nie koryguje a poza tym jest tylko mozliwosc zmiany parametru maksymalnie do 3 metrow. Jak sobie radzicie przykladowo na swoich zbiornikach lub rzekach kiedy sa duze wahania poziomu wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 A ta mapa nie jest zapisana jako nakładka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hunter28
Nowa górna półka od Lowrance zapowiada sie dobrze:) jak i ti 9" ti 12"
https://youtu.be/B3Dsa1uj7hI
Sent from my iPhone using Tapatalk
Top użytkownicy dla tego pytania
119
105
83
34
Popularne dni
8 Sie
25
13 Sty
21
1 Sie
18
18 Lut
16
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 119 odpowiedzi
Koza11 105 odpowiedzi
Sailfish 83 odpowiedzi
nurek28 34 odpowiedzi
Popularne dni
8 Sie 2018
25 odpowiedzi
13 Sty 2019
21 odpowiedzi
1 Sie 2018
18 odpowiedzi
18 Lut 2019
16 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
byly szybkie testy dzis carbona 9" (z 3h plywania ,dluzej nie dalo rady bo pizdzilo strasznie) i tak: -Szybkosc dzialania/przelaczania miedzy oknami odczuwalnie lepsza niz w gen3 -rodzielczosc wyzsz
albercik2
Ale jaka bariera? W dobie wszech obecnego googla nie stanowi to większego problemu. Korzystam z tego dobrodziejstwa jeżdżąc np do Hiszpanii czy Francji. Zazwyczaj dwa czy trzy maile załatwiają temat w
Lucas
Jest już u mnie nowy przetwornik active imaging do carbona, wczoraj odebrałem od Pawła. Testy wstępne w przyszłym tyg, a na pełnych obrotach będzie pracował od 22 marca na Padzie. Jak uda mi się złapa
Opublikowane grafiki
562 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi