Skocz do zawartości
  • 0

Lowrance HDS carbon

hunter28

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Macie w Polsce wesolo tylko w ,,biednej " Ameryce jest to za darmo jak uruchamiasz masz do wybory z 50 albo wiecej jezykow

Wy to macie super w tej hameryce ...

Tak sie sklada , ze u nas tez masz pelno jezykow do wyboru, ale ... nie wszystkie. Lowrance dzieli dystrybucje na regiony, stad paczki jezykowe i blokady GPS.

Tak wiec to nie my w Polsce mamy wesolo, ale to polityka ogolnoswiatowa tej firmy. Wybierz sie ze swoja sonda np. do Australii i sie mocno zdziwisz, ze nie do konca dziala ;)

• 0

Powitał szanowne grono. Po aktualizacji softu 20.1,  przestały działać social mapy .Hej.Próbowałem z softem 20 i 19 . Na żadnym mapy nie działają. Walczyłem kilka dobrych godzin i nie mogę się z tym uporać. Robiłem nawet twardy reset i nic . Nic nie pomaga , albo pliki są jakieś trefne przy pobieraniu. Sprawdzałem na dwóch różnych kartach, nad mienie, że z tych kart robiłem aktualizację ,więc raczej nie są trefne. Nie przychodzi, mi już nic do głowy. Macie jakiś pomysł ? P.S Może trzeba coś exstra włączyć jeszcze w echu ?PozdrawiamPP.psróbowałem z softem 20 i 19 . Na żadnym mapy nie działają. Walczyłem kilka dobrych godzin i nie mogę się z tym uporać. Robiłem nawet twardy reset i nic . Nic nie pomaga , albo pliki są jakieś trefne przy pobieraniu. Sprawdzałem na dwóch różnych kartach, nad mienie, że z tych kart robiłem aktualizację więc raczej nie są trefne. Nie przychodzi mi j

Edytowane przez robert1977

• 0

Shaded relief/cieniowanie . Sprawdź czy.masz.echo poprawnie zarejestrowane

Raczej mam dobrze zarejestrowane , nic nie zmieniałem , przynajmniej nic mi nie wiadomo.  Dziwi mnie to, że po wejściu w wybór map , nie ma nawet mojego łowiska , jest tylko Lowrance i Navionics. 

• 0

Powitał szanowne grono. Po aktualizacji softu 20.1,  przestały działać social mapy .Hej.Próbowałem z softem 20 i 19 . Na żadnym mapy nie działają. Walczyłem kilka dobrych godzin i nie mogę się z tym uporać. Robiłem nawet twardy reset i nic . Nic nie pomaga , albo pliki są jakieś trefne przy pobieraniu. Sprawdzałem na dwóch różnych kartach, nad mienie, że z tych kart robiłem aktualizację ,więc raczej nie są trefne. Nie przychodzi, mi już nic do głowy. Macie jakiś pomysł ? P.S Może trzeba coś exstra włączyć jeszcze w echu ?PozdrawiamPP.psróbowałem z softem 20 i 19 . Na żadnym mapy nie działają. Walczyłem kilka dobrych godzin i nie mogę się z tym uporać. Robiłem nawet twardy reset i nic . Nic nie pomaga , albo pliki są jakieś trefne przy pobieraniu. Sprawdzałem na dwóch różnych kartach, nad mienie, że z tych kart robiłem aktualizację więc raczej nie są trefne. Nie przychodzi mi j

Z jakiej strony ściągnąłeś 20.1?. Na amerykańskiej i szwedzkiej nie widzę. Czyżby znowu "znikający soft"?

Edytowane przez Sailfish

• 0

Robert, jutro sprawdzę te rzeczy, o których Adam mówi, bo jeżeli jest te cieniowanie aktywne w ustawieniach, mogą być problemy z mapą jak taką .

Ja nie mam 20, bo simrady się nie pofatygowały... ponoć ma być. Tylko patrząc na historię zmian- nie ma się co spieszyć z tą sprawą. 

Jesteś kolejną osobą z carbonem, który ma problemy z mapami po tym update, były przypadki na elicie też- jak najbardziej na rzeczy jest sprawa z tym softem - że tradycyjnie u navico - coś nie klika....

• 0

Na cieniowaniu włączonym wszystko działa- tak samo jak na wyłączonym- mówię tu o mapie socjalnej 

Gniazda SD masz raczej w porządku, bo nie załadowałbyś update, to chyba nie to. Wyślę ci na priva link do at5 z reefmastera, jeżeli będzie działał, znaczy, że coś z plikami cmap nie tak.