hunter28 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Nowa górna półka od Lowrance zapowiada sie dobrze:) jak i ti 9" ti 12" https://youtu.be/B3Dsa1uj7hI Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Dziękuje za info . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Na cieniowaniu włączonym wszystko działa- tak samo jak na wyłączonym- mówię tu o mapie socjalnej Gniazda SD masz raczej w porządku, bo nie załadowałbyś update, to chyba nie to. Wyślę ci na priva link do at5 z reefmastera, jeżeli będzie działał, znaczy, że coś z plikami cmap nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 A spróbuj pobrać mapę jeziora Drevviken , Stockholm i sprawdź, jeżeli miżesz czy u Ciebie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 (edytowane) Na cieniowaniu włączonym wszystko działa- tak samo jak na wyłączonym- mówię tu o mapie socjalnejGniazda SD masz raczej w porządku, bo nie załadowałbyś update, to chyba nie to. Wyślę ci na priva link do at5 z reefmastera, jeżeli będzie działał, znaczy, że coś z plikami cmap nie tak. W drugą stronę- testowe at5 z reefmastera ci wysłałem+ dwa waypointy na tej wodzie- byś to odnalazł i sprawdził. Mapa działa, przed chwilą sprawdzałem u siebie. U mnie socjalne mapy działają- sprawdzałem niedawno przy testowaniu simrada po plotce, że rzekomo robi nakładkę Genesis Live. Edytowane 22 Kwietnia 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Adam , Maciej ……..dziękuje za sugestie . Temat ogarniety . Na stronie , nie wiem jakim cudem miałem wpisany w ID podlaczenia , numer seryjny echa. Nie wiem jak to sie stało. Wcześniej , pobierałem mapy innych łowisk i zawsze wszystko grało. Dzięki Wam mniej czasu zajęło mi dojście do tego, pewnie w końcu bym się jarnął , o co chodzi i tak dalej….. Jeszcze raz dzięki. Pozdro panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 zeby nie bylo , " a nie mowilem" ;p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Na stronie LOWRANCE pojawił się nowy soft Version: 20.0-63.1.291 Release Date: 28 May 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 I chyba bezpieczniej poprzez kartę a nie wifi zaciągać, niedawno koledze ze Śląska przestał działać ss3d po updacie po wifi, po downgrade z karty, na szczęście ożył. By nie było kłopotów jaki soft wgrać- wszystkie urządzenia od Navico wypuszczane od końca 2019- nie będą mogły być downgradeowane. Zaimplementowany soft 19.1 jest bazą wyjściową, starsze softy są odrzucane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Weszło bez problemu. Wszystko działa. Reszta testów jutro na wodzie. Póki co pogoda na Turawie "sandaczowa" : wiaterek wieje i deszczyk sieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 U mnie też weszło , bez problemu. Na sucho wszystko działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czi Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Witam.Staram się opanować Carbon 9 sparowany z przetwornikiem Active Imaging.Wstawiam screeny z bocznego sonaru, i mam proste pytanie; Czy da się uzyskać jeszcze lepszą detalizacje obrazu? Palety kolorystyczne na screenach przy ustawieniu odpowiedniego kontrastu najlepiej podświetlają echa ryb, niestety nie udało mi się osiągnąć tak fantastycznego świecenia jakie pokazał kolega Maciej_K w temacie "Interpretacja obrazu echosondy.." - gdzie u niego echa są wręcz wypalone na tle dna. Nie mam już pomysłów co inaczej nastawić (ducer, parametry, czy jeszcze coś innego?).Zainwestowałem w carbona ze wzgledu na wyższą rozdzielczość ekranu niż inne Lowrance'y o tej samej przekątnej ekranu - a rysuje dosyć mocną kasze - to moje pierwsze echo z SI, więc nie mam porównania. https://drive.google.com/drive/folders/1qAsJoOZhn6CEFmZJS-0-0oPOVi5hCBxe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 (edytowane) Witam.Staram się opanować Carbon 9 sparowany z przetwornikiem Active Imaging.Wstawiam screeny z bocznego sonaru, i mam proste pytanie; Czy da się uzyskać jeszcze lepszą detalizacje obrazu? Palety kolorystyczne na screenach przy ustawieniu odpowiedniego kontrastu najlepiej podświetlają echa ryb, niestety nie udało mi się osiągnąć tak fantastycznego świecenia jakie pokazał kolega Maciej_K w temacie "Interpretacja obrazu echosondy.." - gdzie u niego echa są wręcz wypalone na tle dna. Nie mam już pomysłów co inaczej nastawić (ducer, parametry, czy jeszcze coś innego?).Zainwestowałem w carbona ze wzgledu na wyższą rozdzielczość ekranu niż inne Lowrance'y o tej samej przekątnej ekranu - a rysuje dosyć mocną kasze - to moje pierwsze echo z SI, więc nie mam porównania. https://drive.google.com/drive/folders/1qAsJoOZhn6CEFmZJS-0-0oPOVi5hCBxeSpokojnie. Świecące ryby- widzisz, mi udało się fartownie uchwycić stadko dużych karpi, a są w tej wodzie ryby z 2 z przodu, które płynęły i blisko i równolegle do mnie, do tego wysoko w toni. Stąd duże, wyraźne i ostro świecące odczyty na moich screenach. Nie widziałem na twoich- poza jednym gdzie masz wysoko w toni, na czerwonej palecie odczyt - dużych ryb u ciebie. To warunek udanego odczytu. Zasięg 20-25m na stronę powiększa obraz nieco detale na wyświetlaczu. Kolory. Może być tak, że Simrad ma trochę inną kolorystykę w niektórych wariantach,ale z tego co widzę, niebieski masz dokładnie taki sam jak ja, czyli kwestia szczęścia i przepłynięcia blisko dużych ryb. Używałeś może palety bursztynowej?( zakładam, że i w Carbonie jest)- to bardzo dobra uniwersalna paleta kolorystyczna. Ziarnistość obrazu- to niestety efekt 800khz i u mnie był dokładnie taki sam. Przełącz na 455- a uzyskasz lepszy obraz w sensie jakości wyświetlania oraz dalszy zasięg(kosztem detalu, niestety). Montaż przetwornika masz raczej poprawny- nie widzę zaciemnienia jednostronnego. Sprawdź go w obu osiach czy jest prosto względem kierunku płynięcia, mała wskazówka- jak najmniej manewrować na wodzie, bo obraz SI trochę się rozjeżdża przez to oraz w zaawansowanych opcjach sonaru bocznego- sprawdzić ustawienia zaawansowane - filtr zakłóceń. Ważna sprawa- woda. Ja robiłem te ujęcia wiosną w zimnej wodzie bez planktonu praktycznie- stąd lepsza nieco jakość obrazu, bo w wodzie nie ma jeszcze tyle życia, które odbiera ostrość obrazu. Także spokojnie, masz bardzo dobry sprzęt, kwestia wprawy i szczęścia w udanym screenowaniu i będzie ok. Edytowane 3 Lipca 2020 przez Maciej_K 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2020 (edytowane) Misclick. Edytowane 3 Lipca 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Panowie minęło trochę czasu, jak ostatnia aktualizacja? Występują jakieś dziwne rzeczy czy można aktualizować? Złapał mi carbon trochę zasięgu sieci i cały czas przypomina podczas włączania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 20.0-63.1.291. U mnie weszła bez problemu. Wszystko działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sharkfishing Opublikowano 30 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 U mnie tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maniek600 Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 8000zl za nowego hds carbona 12" z przetwornikiem 3in1 to dobra cena czy raczej ich era juz sie skonczyla i nie warto sie pchac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Jak na razie pełna kompatybilność i aktualizacja oprogramowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maniek600 Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 No wlasnie, ale skoro robią obniżki 50% to chyba zakonczy sie wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Kto robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maniek600 Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Usa za 1800 dolarów, szwecja róznie w zaleznosci od sklepu ale od 7 do 8 tys zl wychodzi, tylko ze sprzedaja sie bardzo szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robert1977 Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Wsparcie na razie jest i chyba nie zapowiada się że nie będzie. Jeżeli chodzi o obniżki w Szwecji , to myślę że może coś nowego wejdzie do oferty i robią miejsce na nowe urządzenia. Po za tym to nie Polska i często są obniżki o widocznej różnicy w cenie. Tu nie doją jak w Polsce ludzi z kasy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 USA odpada ze względu na brak GPS. Warto jeszcze sprawdzić, czy cena zawiera podatek. Najczęściej nie zawiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 8000zl za nowego hds carbona 12" z przetwornikiem 3in1 to dobra cena czy raczej ich era juz sie skonczyla i nie warto sie pchac? Jest wspierany, i będzie dopóki nie pokaże się następca hds live, Navico wspiera równolegle dwie generacje urządzeń.Moim zdaniem cena bardzo spoko, sam przetwornik w detalu to 1,7k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 1 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2021 Nowy soft ver. 20.1-64.2.52 wgrany bezboleśnie. Wszystko działa jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hunter28
Nowa górna półka od Lowrance zapowiada sie dobrze:) jak i ti 9" ti 12"
https://youtu.be/B3Dsa1uj7hI
Sent from my iPhone using Tapatalk
Top użytkownicy dla tego pytania
119
105
83
34
Popularne dni
8 Sie
25
13 Sty
21
1 Sie
18
18 Lut
16
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 119 odpowiedzi
Koza11 105 odpowiedzi
Sailfish 83 odpowiedzi
nurek28 34 odpowiedzi
Popularne dni
8 Sie 2018
25 odpowiedzi
13 Sty 2019
21 odpowiedzi
1 Sie 2018
18 odpowiedzi
18 Lut 2019
16 odpowiedzi
Popularne posty
siarq
byly szybkie testy dzis carbona 9" (z 3h plywania ,dluzej nie dalo rady bo pizdzilo strasznie) i tak: -Szybkosc dzialania/przelaczania miedzy oknami odczuwalnie lepsza niz w gen3 -rodzielczosc wyzsz
albercik2
Ale jaka bariera? W dobie wszech obecnego googla nie stanowi to większego problemu. Korzystam z tego dobrodziejstwa jeżdżąc np do Hiszpanii czy Francji. Zazwyczaj dwa czy trzy maile załatwiają temat w
Lucas
Jest już u mnie nowy przetwornik active imaging do carbona, wczoraj odebrałem od Pawła. Testy wstępne w przyszłym tyg, a na pełnych obrotach będzie pracował od 22 marca na Padzie. Jak uda mi się złapa
Opublikowane grafiki
562 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi